Veruje u žensku solidarnost

Nikol Kidman: Ne bojim se da kažem da sam feministkinja

Na svečanosti Snaga žene dobila je priznanje za svoj rad i humanitarna zalaganja, zajedno sa koleginicama Šarliz Teron, Keri Vašington, Elizabet Benks i Dženifer Hadson
Events
21:00h
Nikol Kidman: Ne bojim se da kažem da sam feministkinja
Foto: Fonet

Australijska glumica Nikol Kidman se na godišnjoj gala svečanosti Snaga žene (Power of Women), koja je održana u subotu uveče na Beverli Hilsu u organizaciji magazina Verajeti, deklarisala kao "ponosna feministkinja".

"Podigla me je majka koja je feministkinja i koja mi je uvek govorila da se ne plašim da kažem da sam feministkinja", rekla je holivudska zvezda.

"Kao i ona, i ja verujem u žensku solidarnost. Veoma rano me je naučila da otvoreno govorim protiv činjenice da su žene vrlo često tretirane drugačije od muškaraca", navela je poznata glumica, ističući da nikako ne može da razume zašto svaka treća devojčica mora da bude zlostavljana ili silovana u toku života.

"To je jednostavno neverovatna statistika", istakla je Kidman, koja je na svečanosti dobila priznanje za svoj rad i humanitarna zalaganja, zajedno sa koleginicama Šarliz Teron, Keri Vašington, Elizabet Benks i Dženifer Hadson.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs