Francuzi je vole

Kraljica Elizabeta posetila parisku pijacu cveća koja je dobila ime po njoj (FOTO)

Elizabeta je srdačno dočekana ispred pijace cveća koja nosi njeno ime. Ona se prošetala po pijaci zajedno s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom i gradonačelnicom Pariza Anom Idalgo
Events
12:52h
Kraljica Elizabeta posetila parisku pijacu cveća koja je dobila ime po njoj (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 7 Foto: Reuters

Britanska kraljica Elizabeta Druga posetila je danas pijacu cveća u Parizu koja od danas nosi njeno ime, što je gest Francuske zahvalnosti 88. godišnjoj Elizabeti koja se nalazi u zvaničnoj poseti Parizu.

Britanska kraljica juče je, uprkos godinama, zajedno sa suprugom princom Filipom prisustvovala ceremoniji obeležavanja 70 godina od savezničkog iskrcavanja u Normandiji.

Elizabeta je srdačno dočekana ispred pijace cveća koja nosi njeno ime. Ona se prošetala po pijaci zajedno s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom i gradonačelnicom Pariza Anom Idalgo.

Okupljeni Parižani su aplaudirali Elizabeti koja im se dugo smešila ispred pijace, koja se inače nalazi nadomak zatvora gde je bila zatočena francuska kraljica Marija Antoaneta pre pogubljenja giljotinom za vreme francuske revolucije u 18. veku.

Parižani gaje veliku naklonost prema britanskoj kraljici, koja odlično govori francuski. Britanskoj kraljici je bila priređena večera s njenim omiljenim jelom. Na meniju je bila pašteta od pačije džigerice, mlada jagnjetina sa povrćem i dve vrste francuskog sira.

A kako je u dijamantskoj kočiji kraljica Elizabeta došla na proslavu jubileja svoje vladavine pogledajte OVDE.

Ostatak fotografija kraljice Elizabete sa ovog događaja pogledajte u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs