Udaljavanje od Holivuda

Bili Bob Tornton: Televizija je za glumce bolja od filma!

Oskarovac smatra da su holivudski studiji zaokupirani snimanjem akcionih filmova, urnebesnih komedija i vamirskih saga, dok televizija nudi kvalitetan sadržaj koji je nekada bio uobičajen za film
Celebrities 16.01.2014. - 11:02h Autor: Tanjug
Foto: Reuters

Američki glumac Bili Bob Tornton smatra da glumci koji žele da rade na sofisticiranim projektima to mogu pre da ostvare na televiziji nego na filmu.

 

Kako prenosi AP, Tornton to dokazuje vlastitim primerom, ulogom u novoj seriji "Fargo", inspirisanoj istoimenim filmom braće Koen iz 1996, u kojoj tumači lik Lorna Malva, nemilosrdnog, manipulativnog tipa koji prodaje osiguranje u malom gradu.

 

Govoreći na sastanku Udruženja televizijskih kritičara, poznati glumac je rekao da dok su holivudski studiji zaokupirani snimanjem akcionih filmova, urnebesnih komedija i vamirskih saga, televizija nudi kvalitetan sadržaj koji je nekada bio uobičajen za film.

 

Zato su se, prema njemu, njegove kolege poput Kevina Kostnera, Denisa Kvejda i Kevina Bejkona okrenuli televiziji.

 

"Svet filma se drastično promenio, posebno u poslednjih pet, šest godina", naveo je Tornton, koji je Oskara za najbolji adaptirani scenario osvojio sa filmom "Oštrica zločina" iz 1996.

 

"Ako želite da se bavite glumom, snimite jednu dobru TV seriju", istakao je glumac koji se pojavio u pantalonama na štrafte ukrašenim brojnim dugmićima, kaubojskim čizmama i crnoj majici bez rukava koja je otkrivala njegove brojne tetovaže. Krimi serija "Fargo", u kojoj glumi i Martin Frimen (Šerlok, Hobit), a čiji su izvršni producenti braća Koen, počeće sa prikazivanjem u aprilu na kanalu FX. Čuveni rediteljski dvojac je 1996. godine za film "Fargo" nagrađen Oskarom za scenario, dok je Frensis Mekdormand osvojila Oskara za sporednu ulogu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...