Ispunili obećanje

Analogni signal otišao u istoriju: Srbija od danas potpuno digitalizovana

Većina građana Srbije koja prati televizijski signal putem zemaljske televizije, odnosno krovne i sobne antene, moći će da prati prosečno po 15 kanala
Vesti 07.06.2015. - 20:26h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Srbija je od danas u potpunosti digitalizovana - 97,8 odsto stanovništva pokriveno je digitalnim signalom, a analogni signal danas ide u istoriju, izjavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 

"Kao što ste videli, ugasili smo analogni signal ovde na Kopaoniku, a biće istovremeno ugašen i sa emisionih stanica na Jastrepcu, Besnoj kobili, Ceru i Maljenu", rekao je on novinarima.

 

Ljajić je istakao da je završeno ono što je započeto još pre 10 godina, podsećajući da je prvi eksperimentalni digitalni signal pušten 2005.godine. Od danas će, kako je rekao, većina građana Srbije koja prati televizijski signal putem zemaljske televizije, odnosno krovne i sobne antene, moći da prati prosečno po 15 kanala.

 

"Negde je taj broj i veći od tih 15 kanala i taj signal će primiti potpuno besplatno jer neće morati da plaćaju bilo kome osim početnih troškova vezano za nabavku set top boksova", istakao je on.

 

Opremu koja je ugrađena, kako je istakao, poseduje svega šest država u Evropi i "na to možemo da budemo više nego ponosni".

 

Direktor Gugla šokirao izjavom: Internet će nestati, komuniciraćete sa stvarima u sobi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...