Empatija je važna

Ana Divac: I decu učimo humanosti

Humanitarna radnica i supruga našeg proslavljenog spotriste Vlade Divca priča da su njihova deca krenula roditeljskim stopama, kako po izboru profesije, tako i po opredeljenju da je važno pomagati drugima
Celebrities 21.10.2013. - 12:05h Autor: Hello!
Foto: Kurir Arhiva

Uspešna humanitarna radnica Ana Divac, supruga našeg proslavljenog košarkaša, ističe da se ona i Vlade trude da kod svoje dece razviju osećaj empatije i humanosti. Njihova fondacija, Ana i Vlade Divac, nedavno je započela akciju "Jedan u milion", u okviru koje žele da okupe milion ljudi koji će svakog meseca izdvajati po jedan evro, a sva sredstva biće namenjena unapređenju školovanja u našoj zemlji.

 

- Svi koji rade u našoj fondaciji, kao i naša deca učestvuju u akcijama koje sprovodimo i zajedno ih osmišljavamo. Opredeljenje moje porodice je da budemo humani i da pomognemo uvek kada smo u mogućnosti jer na taj način možemo da očekujemo da i nama neko pomogne kada bude potrebno. Možda ne u materijalnom već u nekom drugom smislu - tvrdi nekadašnja glumica koja je napustila karijeru već na početku kako bi mogla da prati svog supruga.

 

Sinovi poznatog bračnog para krenuli su stopama svojih roditelja, dok se najmlađa ćerka Petra još nije opredelila za zanimanje.

 

- Luka je krenuo mojim stopama i opredelio se za film. Studira filmsku umetnost, dok je njegov brat Matija student psihologije, ali i aktivno trenira košarku i veoma je talentovan na oca. Obojica se školuju u Americi, dok je Petra i dalje sa nama. Ona je prava devojčica, tinejdžerka. Sport kao profesionalni angažman je manje interesuje, ali zato redovno odlazi u teretanu - kaže Ana.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...