U bioskopima od novembra 2014.

Oskarovac Kolin Firt postaje crtani junak

Britanski glumac pozajmiće glas medi Padingtonu u novom animiranom filmu, gde će mu društvo praviti i Nikol Kidman, koja ima ulogu negativca
Celebrities
12:02h Autor:
Oskarovac Kolin Firt postaje crtani junak
Foto: Reuters

Nakon dobijanja Oskara za glavnu mušku ulogu u filmu Kraljev govor (Kings speech) britanski glumac i oskarovac Kolin Firt (Colin Firth) pozajmiće glas crtanom junaku, medi Padingtonu. U pitanju je nov animirani film, inspirisan avanturama glavnog lika mnogobrojnih knjiga Majkla Bonda.

Firt je izjavio za Daily mail da će meda biti kompjuterski animiran, dok će ostale likove igrati pravi glumci, među kojima i Nikol Kidman (Nicole Kidman), koja će imati ulogu negativca. Avanture mede Padingtona će za veliki ekran adaptirati Dejvid Hejmen, producent serijala o Hariju Poteru.

Jedan od najomiljenijih junaka klasične engleske literature za decu, Padington je znatiželjni medvedić poreklom iz dalekog Perua. Poznat je po kaputu, starom koferu, ljubavi prema marmeladi i snažnom osećanju za pravičnost, vrlini koja ga redovno uvaljuje u mnoge nevolje.

Prvi put se pojavio 1958. godine u knjizi Medved zvani Padington, u kojoj se na železničkoj stanici u Londonu upoznaje sa porodicom Braun, koja ga usvaja. Film, čije snimanje počinje ovog meseca, u bioskope bi trebalo da stigne u novembru 2014. godine. Pored Kolina i Nikol, u filmu igraju i Džuli Volters i Džim Brodbent.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs