Zbog njih se hrlilo u bioskope

Zaludele celu Jugoslaviju: 10 najseksepilnijih glumica svih vremena! (FOTO, VIDEO)

Proslavio ih je talenat, ali i lepota, po kojima pamtimo lepša vremena u kojima su žene mogle da budu slavne i bez učešća u rijalitima
Celebrities
17:26h Autor:
Zaludele celu Jugoslaviju: 10 najseksepilnijih glumica svih vremena! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Bile su simboli ženstvenosti, zbog njih se hrlilo u bioskope, a televizijske reprize njihovih filmova su iznova i iznova gledane sa jednakim žarom.

Ovih deset glumica proslavio je talenat, ali i lepota, po kojima pamtimo lepša vremena u kojima su žene mogle da budu slavne i bez učešća u rijalitima, prenosi Newsweek.rs.

Mira Furlan

Talentovana hrvatska glumica važila je tokom osamdesetih godina za seks simbol SFRJ, međutim o svom seksipilu ne govori toliko rado. Kaže da to što je pamte po "bezobraznim" scenama više govori o mentalitetu publike nego o njoj.

Nakon rata u Jugoslaviji, napustila je život na relaciji Beograd-Zagreb, i otišla je u Ameriku kako gde se proslavila ulogama u serijama "Babilon 5" i "Lost" (Izgubljeni).

Nekada seksi, danas jezive: Šta je dijeta uradila slavnim lepoticama! (FOTO)

Ena Begović

Status zvezde doneli su joj filmovi "Pad Italije" Lordana Zafranovića i "Čaruga" Rajka Grlića, gde je glumila u čuvenoj sceni vođenja ljubavi ispod klavira. Za ovu ulogu je dobila i nagradu za sporedni lik, međutim vratila ju je jer je smatrala da je njena uloga glavna.

Nosila je titulu najlepše žene jugoslovenskog filma, a njen život i karijera okončani su prerano, u leto 2000. godine, kada je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Tanja Bošković

Čuvena glumica Tanja Bošković proslavila se nakon što se gola pojavila na velikom platnu u filmovima "Čovek sa četiri noge" i "Sablazan". Ovim projektima pristupila je potpuno profesionalno, te je pokazala da se ne libi da skine čak i gaćice.

Tada je postala prava erotska ikona SFRJ. Većina ljudi smatra da je njeno telo najlepše koje se pojavilo u jugoslovenskom filmu.

Neprolazna lepota: Ovako je Tanja Bošković izgledala pre 40 godina! (FOTO)

Vladica Milosavljević

Lepu glumicu proslavio je film "Samo jednom se ljubi". Scene iz kultnog filma koji je režirao Rajko Grlić, u kojima Vladica Milosavljević i Miki Manojlović vode ljubav, mnogi smatraju najboljim erotskim scenama jugoslovenske kinematografije.

"Tad je bila neka pomama svlačenja glumica, toga je bilo previše. Meni je izbačena najbolja scena: striptiz koji sam tri dana radila. Bila je dosta uvrnuta, manje erotska, više nabijena nekom ludom emocijom. Grlić se uplašio da će se dobiti utisak kako se glavni lik ubio zbog ribe, a ne zbog svoje političke neprilagođenosti"”, govorila je Vladica o filmu koji ju je svrstao u seks-simbole.

Životna priča Olivere Katarine: Fatalna Srpkinja bacala muškarce na kolena! (FOTO, VIDEO)

Ljiljana Blagojević

Ovu lepoticu proslavila je uloga Doli Bel, a u nju je bio zaljubljen i Toma Zdravković, koji joj je napisao hit "Sve bih dao za Ljiljanu". Naročito je slavna po sceni iz filma "Sećaš li se Doli Bel" Emira Kusturice , gde se na tavanu, polivena vodom iz limenog bokala, ljubi sa Slavkom Štimcem.

"Došla sam na audiciju sa ispletenim kikicama i dokolenicama. Bilo me je sramota kad sam videla kako me Emir s čuđenjem gleda. On je otišao svojim poslom, a ja na more s društvom. U neki kamp pod šator", pričala je Ljiljana Blagojević.

Mirjana Karanović

Glumica iz Beograda svetsku slavu stekla je ulogom majke u filmu Emira Kusturice "Otac na službenom putu".

Mirjana se nikada nije plašila skidanja pred kamerama.

Neda Arnerić

Neda je bila seks simbol čitave generacije. Zvali su je jugoslovenska Širli Templ, a o svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju rekla:

"Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom", objasnil je svojevremeno Neda Arnerić.

Branka Katić

Branka Katić je počala da glumi još kao tinejdžerka. Prvi film koji je snimila bio je "Nije lako sa muškarcima", a najveću popularnost je stekla ulogom u filmu "Mi nismo anđeli", gde se pojavljuje u šarenim helankama sa kačketom naopačke i tipičnim "osamdesete" naočarima za sunce.

Slika Branke Katić je bila u glavama mnogih muškaraca jer je karakterisala ideal lepote koji je bio u modi osamdesetih. Nikada nije sebe smatrala za seks simbol, iako je sigurno da ju je publika tako gledala.

Životna priča Ružice Sokić: Krhka duša srpske glumačke dive! (FOTO, VIDEO)

Anica Dobra

Foto: Kurir / Dragan Kadić
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Anica Dobra je slavna glumica iz Srbije koja je glumila u srpskim i nemačkim filmovima. Ova lepa glumica iza sebe ima veliku i bogatu karijeru te mnogo uloga u brojnim projektima.

Debitovala je na filmu "Pera Panker" 1985. godine, šta je bio samo početak njene velike karijere. Posle dve godine dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Puli za film "Već viđeno". Da je prava glumačka zvezda potvrdila je ulogom u filmu "Balkan ekspres".

Srpkinja zvana Hrabrost: Nadežda Petrović, zaštitnica žena, ranjenih i bolesnih! (FOTO)

Lidija Vukićević

Lidija Vukićević je poznata srpska glumica i političarka. Najbolje je poznata po ulozi Violete Popadić, ćerke glavnih junaka iz srpske serije "Bolji život". Počela je da glumi i u filmovima od 1985. kada je dobila ulogu u "Žikinoj dinastiji".

Tada je imala 22 godine i glumila je atraktivnu kućnu spremačicu Liliku. Dobijala je slične uloge u filmovima istog žanra kao što su "Špijun na štiklama" (1988) i "Vampiri su među nama" (1989).

Lidija Vukićević objasnila kako treba da izgleda žena u pedesetim! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs