Presrećna

Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu britansku nagradu

Ovo je ujedno i prvi put da je neko iz Srbije nominovan za ovakvo priznanje
Celebrities
12:52h
Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu britansku nagradu
Foto: Kurir Arhiva

Kompozitorka Aleksandra Kovač nominovana je za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji New Talent Award, zajedno sa timom koji je radio animirani film "Odvojeni životi" za koji je Aleksandra komponovala muziku.

Aleksandra je na ovom filmu radila tokom svoje magistrature na Edinburg univerzitetu prošle godine, kada je film i premijerno prikazan na Edinburg Film Festivalu!

"Zahvalna sam i počastvovana što sam nominovana sa mojim kolegama saradnicima koji su radili na filmu, jer samo autori koji se ističu visokim umetničkim vrednostima i tehničkim standardima mogu biti nominovani za ovu prestižnu nagradu koju dodeljuje Britanska akademija za film i televiziju! Muziku sam radila u Edinburgu prošle godine, a pored gudačkih i duvačkih instrumenata, i mojih vokala koji su sastavni deo muzičke partiture, koristila sam i semplove cvrkuta ptica koje sam snimala uživo na terenu i to na Arturovom vrhu na 450m u Edinburgu!" – kaže Kovačeva.

Aleksandra Kovač javno odgovorila na napade sestre Kristine!

Muziku za film je producirao Aleksandrin dugogodišnji muzički saradnik Roman Goršek, a ovo je prvi put da je neko iz Srbije nominovan za ovu prestižnu nagradu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs