Otkriven tačan uzrok smrti Lijama Pejna: Stigli rezultati obdukcije i otkrili strašnu istinu

Rezultati obdukcije potvrdili su sve sumnje - droga, alkohol, lekovi i loše psihičko stanje doveli su Lijama Pejna u stanje rastrojstva.

Celebrities
08:40h
Otkriven tačan uzrok smrti Lijama Pejna: Stigli rezultati obdukcije i otkrili strašnu istinu
Foto: Anthony Carrel / Starface / Profimedia

Telo Lijama Pejna, bivšeg člana planetarno popularnog benda "One Direction" pronađeno je pre dva dana ispod prozora sobe u Buenos Ajresu, glavnom gradu Argentine, gde je bio na odmoru. Od tada su se pojavila razne priče o uzrocima smrti, a rezultati obdukcije potvrdili su sumnje nadležnih organa.

Okolnosti njegove smrti potresle su javnost i pokrenule mnoga pitanja. Sada kada je istraga završena, pojavili su se zvanični rezultati koji otkrivaju detalje o poslednjim satima zvezde.

Svedoci pričaju o čudnim zvucima koji su dopirali iz njegove sobe uoči tragedije.

„Mislio sam da je renoviranje: stalni udarci, lupanje vratima. To je trajalo skoro ceo dan“, priznaje jedan od gostiju hotela. Međutim, stvarnost se pokazala mnogo mračnijom: krici koje su čuli gosti bili su predznaci katastrofe.

Lijam Pejn
foto: Picturematt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Recepcionarka pozvala je policiju i prijavila "agresivnog čoveka koji je možda bio pod uticajem droge i alkohola". Kada je policija stigla na lice mesta, zatekla je Lijama kako leži na zemlji. On je pao sa balkona svoje sobe i od povreda je premnuo na licu mesta.

Prema argentinskim tužiocima, Pejnova obdukcija je potvrdila uzrok smrti: višestruke povrede izazvane padom sa visine. Unutrašnja i spoljašnja krvarenja, uključujući ozbiljne povrede glave, postala su fatalna za muzičara. Međutim, obdukcija je pokazala i prisustvo alkohola i tragova droge u njegovom telu, što je dalo povoda za razne spekulacije o njegovom stanju u poslednjim satima života.

Iz njegove hotelske sobe zaplenjeno je nekoliko sumnjivih supstanci koje potvrđuju da je Lijam bio pod dejstvom alkohola i droge. Šta se tačno dogodilo u prostoriji pre pada ostaje misterija. Istražitelji nisu pronašli znakove borbe ili prisustva drugih ljudi - Liam je bio sam kada se tragedija dogodila.

1 / 6

Kako se saznaje iz saopštenja iz tužilaštva, nekoliko svedoka koji su intervjuisani u okviru istrage pomogli su da se delimično sklopi slika poslednjih sati Lijamovog života. Pored čudnih zvukova, u noći njegove smrti u hotelu se čulo i vrištanje, prema rečima gostiju,

„Čuo sam glasan vrisak, onda su se vrata zalupila i postalo je tiho. A onda su stigli spasioci“, priseća se jedan od gostiju hotela.

Porodica Lijama Pejna takođe je objavila kratku izjavu u kojoj je izrazila svoju tugu: „Lijam će uvek biti u našim srcima. Pamtimo ga kao ljubaznog i zabavnog čoveka, a naša porodica traži privatnost u ovom trenutku kako bismo se suočili ovaj sa velikim gubitko", stajalo je u saopštenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs