Počupao cevčice i umro njoj u zagrljaju, rekao da će je prokleti ako uradi 1 stvar: Ovakvi su bili poslednji dani Sinana

Sinan Sakić bi danas proslavio svoj 67. rođedan, uprkos prepranoj smrti, njegove pesme ga čuvaju od zaborava.

Celebrities
09:44h
Počupao cevčice i umro njoj u zagrljaju, rekao da će je prokleti ako uradi 1 stvar: Ovakvi su bili poslednji dani Sinana
Foto: Kurir / Dragan Udovičić

Sinan Sakić, vlasnik hitova uz koje se i veseli i plače, nije imao formalno muzičko obrazovanje, ali njegov glas je budio u ljudima najdublje emocije, jer kad god je stao pred publiku, pevao je iz duše, što ga je učinilo jednim od najpopularnijih pevača narodnih pesama. Prerano nas je napustio, ali njegove numere ne gube sjaj, štaviše, još su traženije i večno ga čuvaju od zaborava. Ostaće upamćen po strasti prema muzici, životu i iskrenosti. Bio je uvek otvoren, te nije krio ni svoje probleme sa narkoticima, alkoholom, decom, porodicom...A ono što ga je istaklo od svih drugih izvođača je to što mu je polazilo za rukom da prenese bol i radost života kroz pesmu.

Kako su izgledali Sinanovi poslednji dani?

Sabina, Sinanova supruga, i posle nekoliko godina, nikako se ne miri sa njegovim odlaskom u 61. godini.

- Kažemo vreme leči sve, to nije tačno. Samo u tom vremenu naučiš da prihvatiš da on više nije tu, ali ja smatram da je on uvek tu, da me posmatra. Tako nešto se ne leči, ali navikneš na to da nije tu - rekla je njegova supruga Sabina za "Kurir" i nastavila:

Sinan Sakić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

- Fali mi njegova ljubav, pažnja, da je tu. Mnogo mi nedostaje. Kad sednem da ručam, kad legnem u krevet, nedostaje mi. Zato i ne ručam više za velikim stolom. Kud god da krenem, tu su uspomene. Nekad držim telefon noću uključen, pa bih da ga isključim, ali sve mislim da će me pozvati. Dešava mi se da nađem njegove košulje pa kažem "ja ovo nisam oprala", pa sednem i plačem jer se setim da neće doći.

I dalje misli da je za njegovu preranu smrt kriva nepažnja lekara.

- Tužne su te stvari u vezi s njegovim lečenjem, i dalje mislim isto, da je bila nepažnja lekara. Posle svega toga ove druge trzavice nisam ni primetila, bila sam kao u polukomi - objasnila je Sabina za "Kurir".

Kao da je osetio da mu se bliži kraj, zahtevao je da iz bolnice izađe na sopstvenu odgovornost.

- Pokidao je sve cevčice s vrata i tražio da potpiše da ide u svoj stan da bude s porodicom. Kod kuće smo spremili sve kao da je u bolnici. Lekari su dolazili svakog dana. Poslednjih dana nije toliko patio, nije imao specijalne bolove. Niko od nas nije očekivao da će otići. Umro mi je na rukama, u zagrljaju.

Sinan Sakić
foto: preentscreen/Instagram

Planirali su da odu na lečenje u inostranstvo.

- Imali smo plan da odemo u Tursku na transplantaciju jetre. Trebalo je ja da mu je doniram. Kad smo došli iz Tuzle, tamo je preživeo i kliničku smrt, otišli smo u Tajland, rekao je da će tamo da mu bude bolje. Imali smo indijskog lekara i biljne preparate, radio je jogu, meditaciju, trudio se. Posle je hteo da ide na neke nastupe, ugovorili su mu sa Sašom Matićem, Šabanom, bio je i sam jedno pet nastupa pred smrt. Uvek je govorio "ozdraviću". Imao je planove za turneje. U maju je zvao Baneta Obradovića da mu odredi u junu datum za Taš, a 1. juna je otišao. Ja kažem: "Bane, sine, on uopšte nije dobro", ali je hteo.

Problemi oko testamenta

Sabina nije krila da je imala problema sa Sinanovom porodicom, posebno sa njegovim sinom Rašidom koji je preminuo u zatovru.

- Apsolutno niko nije pomogao, nisam ni očekivala, jer oni za života Sinanovog nisu došli da nas obiđu. Mislim da Sinan nije dugo vremena pričao sa svojom porodicom. Kada sam se udala za njega, već su imali neke probleme. Bilo mi je momenata što se nisam znala snaći. Prvih deset dana sam izgubila 17 kilograma, samo sam sedela i ćutala, verovatno sam doživela neki mentalni šok. Tako sam dve godine, pa sam progovorila. Teško mi je što me niko nije pozvao da pita. Bilo je teških trenutaka i finansijskih gde nisu hteli da mi pomognu. Stan koji sam mu prepisala posle njegove smrti, tom zatvoreniku (Rašidu), prodao je za 11.000 evra - Istakla je Sabina, pa se nadovezala:

1 / 5 Foto: Printscreen/YOUTUBE/Zvezde granda specijal

- Čak sam zvala i neke Sinanove kolege da mi pomognu kada je bilo teško, odbili su me. Morala sam da uzmem pare na kamatu. Samo dok se ne snađem, naravno sve sam vratila. 40 godina smo Sinan i ja bili u braku i više... Rašid, njegova devojka imali su sastanke kako da mi oduzmu sve, Medo mi je to rekao njegov brat... Bio je prisutan... Pričali su da će zapaliti kuću, mislim da se Sinan okrenuo u grobu. I posle toga sam mu prepisala stan jer sam tako obećala. Sinan je napisao u testamentu da će me prokleti ako to uradim, ali sam eto, uradila... I nakon što je zapalio kuću prepisala sam mu stan, ali ne zato što ga se plašim. Ne plašim se ja njega, samo Boga... Da je došao, ja bih mu presudila na kapiji, jer ne postoji delo koje on nije počinio - otkrila je Sabina.

Sinanova večna kuća

Grobnica pevača Sinana Sakića svakodnevno privlači pažnju mnogih ljudi, te pvačev grob tokom nedelje poseti na desetine ljude, ne samo iz Srbije, već iz celog sveta.

Međutim, mnogo se spekulisalo o tome zašti čuvenoj zvezdi nije dugi podignut bio spomenik.

Sinan Sakić
foto: Kurir / Ivan Gajić

"Redovno obilazim Sinanovu večnu kuću. Radila sam i nisam se smirila dok to nije urađeno bas onako, da on bude zadovoljan. Ipak, moram da priznam, imala sam u ovih pet godina periode kad sam jako bila ljuta na Sinana jer me je ostavio, pa jedno vreme nisam htela da idem. Prođe neko vreme, pa opet krenem", kaže Sabina.

Danas, Sinanov spomenik je zaista unikat - beli mermer je transportovan iz Turske, jer u Srbiji nije imalo gde da se kupi u komadu. Želeći da mu i na taj način iskaže poštovanje, Sabina je za izgradnju Sinanove večne kuće izdvojila 20.000 evra.

Sinan Sakić
foto: Kurir / Ivan Gajić

A ono što nikoga ne ostavlja ravnodušnim jeste natpis na spomeniku bračnog para Sinanić.

"Ljubavi jedina, bila si i bićeš duša moje duše. Zauvek u večnosti", uklesano je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs