Muž zbog njenih vrelih afera sekao vene, a ona zbog ljubavnika ostavila njega i sina: Rodila dete i nazivala ga tumorom

Ljubavna priča Brižit Bardo i Žaka Šarijea prepuna je intiga.

Celebrities
Muž zbog njenih vrelih afera sekao vene, a ona zbog ljubavnika ostavila njega i sina: Rodila dete i nazivala ga tumorom
Foto: MGM / Entertainment Pictures / Profimedia

Glumica Brižit Bardo će 28. septembra proslaviti svoj 90. rođendan. Uprkos godinama koje su je stigle, ona i dalje izgleda savršeno, a oduvek je važila za seks simbol.

Muškarci su čeznuli za njom, a samo jednom je poklonia srce. Kad su se Brižit Bardo i Žak Šarije sreli prvi put 1959. godine na snimanju filma "Babet ide u rat", Brižit je već bila, pored Ajfelove kule i De Gola, neka vrsta nacionalnog spomenika Francuske.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Verovatno je njihova veza i bila toliko burna, jer je u to vreme Šarije bio još mlad, nepoznat glumac, angažovan na filmu samo zbog neobične lepote, dok je Brižit bila "seksi simbol" koji je Francuskoj donosio više deviza nego fabrika automobila "Reno". Mladi su širom sveta skidali njene plakate sa zidova, devojke je podržavale u oblačenju i češljanju, a čuvena enciklopedija "Larus" uvrstila njeno ime među velikane Francuske.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

O njenim filmovima "I bog stvori ženu", "Žena je žena", "Babet ide u rat", "Istina", "Viva Maria" ili "Don Žuan 73", nije se ništa više pisalo nego o njenom burnom privatnom životu. Priče o njena tri braka s Rožeom Vadimom, Žakom Šarijeom i Ginterom Saksom - kao i mnogobrojnim vanbračnim vezama, punile su svakodnevno novinske stupce širom sveta. Zahvaljujući ulozi u Karneovom filmu "Varalice", Žak Šarije je 1959. godine dobio šansu da zaigra pored Brižit Bardo, u filmu "Babet ide u rat". Na probnom snimanju filma Šarije je zagrlio Bižit i reditelj je rekao: - Odlično.

Međutim, već slavna,Brižit Bardo bila je kapriciozna. Rekla je ironično reditelju:

Brižit Bardo
foto: Profimedia

- Dečaka bi trebalo naučiti koječemu. On me grebe. Suviše je mekan. Filmski posmatrači su bili zadovoljni Šarijevim izgledom. Bio je povučen, bojažljiv i u tome se krio njegov šarm. Ubrzo je postao miljenik cele ekipe, iako je Brižit insistirala da se svaka ljubavna scena ponovi više puta, jer nije verovala mladom glumcu. Međutim, gledaoci su mogli da primete da se Brižit Bardo više nego ikada uživljava u sve te scene.

I zaista, njihovi prijatelji su nakon završetka filma počeli da ih viđaju zajedno. Kroz nepuna dva meseca poznanstva, između njih dvoje, rodila se velika ljubav.

Brižit Bardo, Žak Šarije
foto: Profimedia

Žak je morao da ode u vojsku, a Brižit je ostala sama. Novine su pisale kako Brižit Bardo veoma dobro podnosi njegovo odsustvo. Pričalo se da joj je kuća uvek puna prijatelja i da je vesela. Žaku je bilo sve teže. Odbijao je da jede, počeo da plače. Onda su ga prebacili u vojnu bolnicu na psihijatrijsko odeljenje. Pokušao je da razmakne gvozdene šipke na prozorima. Najzad, jednog dana je presekao sebi vene - u želji da umre. Tada je specijalna lekarska komisija donela odluku: - Decembra meseca 1960. godine redov-vojnik Žak Šarije mora ponovo da se javi na pregled da bi se utvrdilo da li je trajno nesposoban za vojsku. Do toga dana proglašava se privremeno nesposobnim i demobiliše se.

Po izlasku iz vojske postao je ljubomoran zbog intimnih scena koje je njegova žena imala sa kolegama, a zbog čega je glumica morala da ga napusti.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Želela je samo slobodu

Oduvek je živela slobodno, te nije želela da je niko ograničava, pa čak ni dete. Ostavila je i muža i dete, a veliku pažnju privukao je njen stav prema majčinstvu.

Brižit Bardo, Žak Šarije
foto: Profimedia

Kad je saznala da je trudna, odmah je pokušala da pronađe lekara koji će izvršiti abortus. Ali u Francuskoj su takve operacije bile zabranjene pa se niko nije usudio da to i uradi. Glumac Žak Šarije je bio otac tog deteta, pa je nagovorio glumicu da odustane od abortusa i uda se za njega.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Poslednji meseci trudnoće, za Brižit Bardo bili su prava noćna mora. Fotografi su opkolili kuću u kojoj je živela, a sve u želji da naprave jedinstven snimak trudne glumice. Brižit je potpuno prestala da izlazi, čak je odlučila da se porodi u stanu jer se plašila da ode u bolnicu. Sin se rodio 11. januara 1960. godine. Dečak je dobi prelepo francusko ime - Nikolas.

Sin Brižit Bardo, Brižit Bardo
foto: Bonnotte Jean-Pierre / imago stock&people / Profimedia

"Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom telu," napisala je kasnije glumica u svojim memoarima. Brižit je odbijala da nahrani bebu, jer je poludela zbog "nehumane uloge medicinske sestre", koju je dobila rodivši dete.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Brižit se plašila da će izgubiti šarm kod muške populacije, te da će je svi doživljavati kao "mamu". Dete je osećalo njene slutnje, pa bi svaki put briznulo u plač kada bi ga ona uzela u ruke.

1 / 9 Foto: Profimedia

Ubrzo je Brižit otišla sa glumcem Semom Fejom. Nakon što je čuo da ga je ostavila, njen suprug je zatražio razvod i pravo da samostalno odgaja sina. Na suđenju majka je odbila da se stara za bebu: Brižit je smatrala da neko treba o njoj da se brine, pa zbog toga nije mogla da se stara o bebi.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Ponekad je glumica pokušavala da izgladi odnose sa sinom, ali bezuspešno.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs