"Kičma mi se razdvojila, kad sam se probudila shvatila sam da imam noge" Ostala je nepokretna i zauvek napustila Srbiju

Merima Isaković pre mnogo godina ostala je nepokretna i zauvek napustila Srbiju.

Celebrities
"Kičma mi se razdvojila, kad sam se probudila shvatila sam da imam noge" Ostala je nepokretna i zauvek napustila Srbiju
Foto: Printscreen Youtube/ KLASIK

Merima Isaković nekada je bila najtraženija glumuca u Jugoslaviji. Rođena je u Zemunu, 1959. godine. Imala je uspešnu karijeru, savršen izgled, a onda se preko noći sve ugasilo.

Naime, njena karijera je prekinuta 1980. godine, nakon teške saobraćajne nezgode, posle koje je ostala invalid. Naime, na njihovu "peglicu" naletela je "lada", a Merima je zadobila tešku povredu kičme, život joj je visio o koncu.

Merima Isaković
foto: Youtube Printscreen / DelDijabl

- Nesreća se dogodila u Beogradu, dan posle završetka snimanja filma "Neka druga žena". Bila sam u automobilu zajedno sa mojim bratom, kao i sa našim drugarom Nedimom, koji je tada bio na odsluženju vojnog roka. Udes je izazvao pijani policajac Predrag Milojević, koji se vraćao sa pijanke iz hotela "Jugoslavija". Kada je na lice mesta dosla milicija, on je, kao njihov šef, praktično sam napravio uviđaj. Bio je toliko pijan da uopšte nije mogao da izađe iz automobila. Tek kada je, zbog Nedima, na uviđaj došla vojna milicija, Milojević je morao da duva u balon, pa je ušao u zapisnik kao krivac. Moj brat je zadobio kontuziju bubrega, Nedim je prebačen u bolnicu sa teškim povredama glave, a meni je dijagnostikovana teška povreda kičme sa najtrajnijim posledicama - objašnjavala je Merima.

Merima Isaković
foto: PrintscreenJutjub/ Bojan Rajević

Glumica je nakon nezgode pretrpela pakao.

– On je prilikom tog pada izleteo kroz ono malo zadnje staklo na peglici. Brat se okrenuo i pokušao nogom da izbije moja vrata kako bih i ja nekako izašla, međutim, sve se odigralo suviše brzo i meni se bandera praktično utisnula u sedište, a u njegovoj konstrukciji bila je jedna šipka koja je izbacila moj pršljen napolje. Kičma se razdvojila, otišla paralelno i istisnula moždinu – pričala je ona i dodala:

Merima Isaković
foto: Printscreen/youtube/Klasik TV

– O trenutku buđenja već sam pričala. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da, hvala Bogu, imam noge i pomislila da će sve biti u redu. I uz sve to što sam prošla, od nemogućnosti kontrole fizioloških funkcija do sedenja i pravilnog disanja, jer je sve to bila posledica povrede, zaista nikad nisam bila depresivna – svojevremeno je slavna glumica ispričala za "Story".

Merima je otkrila i da je prilikom operacije došlo do lekarske greške, što je smatrala razlogom invaliditeta. Lečenje je nastavila u Kini. Međutim, lečenje u Kini je imalo i lepšu stranu, tamo je upoznala svoju veliku ljubav Vladimira Mijuškovića, koji je po zanimanju bio trgovac.

- Jedne divne jeseni osvojio me je zaljubljenošću. Godinu kasnije, kao plod naše velike ljubavi, dobili smo Mida, kome sam dala ime po nadimku mog svekra. Zvuči vrlo lepo, a kratko je i elegantno - rekla je Merima, a zatim se prisetila i kakav joj je bio period trudnoće.

Tokom drugog stanja je uživala i do samog porođaja je bila veoma aktivna.

- Tako mi je proletela ta trudnoća, stalno smo negde jurili i putovali. U 9. mesecu sam kasnila na porođaj jer sam šila neke stvari. Zaista, bilo je zakazano za četvrtak i ja sam otišla sledeći utorak tek i u sredu se porodila. Na kraju me je doktorka zvala i rekla "aman Merima, mislite li vi da se porodite možda". I zaista mi je to bio neki najlepši period mog života verovatno, najdraži period. U to vreme kada je dete čak i neka mala tajna jer samo ja mogu da ga osetim. Rekla sam da bih mogla svake godine da budem trudna, da imam taj osećaj česće - rekla je Merima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs