Žene su ga obožavale, a slavna Beograđanka opčinila lepotom: Tragedija mu uništila život - shranio je sina i poludeo

Ljubavni život Gregorija Peka prepun je romantičnih detalja, a 1 tragedija, glumcu je uništila život.

Celebrities
Žene su ga obožavale, a slavna Beograđanka opčinila lepotom: Tragedija mu uništila život - shranio je sina i poludeo
Foto: Profimedia

Gregori Pek bio je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, a tokom svoje slavne karijere osvojio je mnoštvo nagrada, uključujući Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu Ubiti pticu rugalicu iz 1962. Bio je veliki džentlmen, sa tugom u očima, a jednu ženu voleo je iznad svih.

Prvi brak Gregorija Peka bio je sa Gretom Kukonen, a prema biografiji Majkla Fridlenda, "Gregori Pek", Pek je zaista voleo njihova tri sina . Ali dok je želeo da im pruži detinjstvo koje zapravo nije iskusio, on i njegova žena su bili u stalnom sukobu. Nije odobravala beskrajnu potrebu da nastavi sa svojom karijerom i pritiske koji su pratili taj nagon. Imao je samo 34 godine kada je stres - i osećaj zarobljenosti - postao toliko loš da je pretrpeo ono što je verovao da je srčani udar.

Gregori Pek
foto: Profimedia

Tablete i alkohol su ga proveli kroz dane tuge, a nakon još jedne svađe, otišao je i proveo mesec dana sam u bungalovu u pustinji Mohave. Tamo je došao do zaključka da nikada neće biti srećan u braku, ali je mislio da može da se nosi sa tim zbog izgleda i njihove dece.

Ostali su u braku tokom snimanja filma "Rimski praznik" i čak su pokušali da nastave da žive zajedno. Godine 1954. Asošiejted pres je objavio njihov zvaničan i konačan razlaz, a njen brakorazvodni postupak je naveo "tešku duševnu patnju, veliku sramotu i ponižene". Pek je u međuvremenu u intervjuu za People rekao da je najteže u vezi sa razlazom bilo pitanje šta će to učiniti njegovim sinovima. "Tri nedelje sam se osećao užasno zbog dečaka. Ostao sam u hotelskoj sobi kao medved u šupljem balvanu."

Gregori Pek
foto: Profimedia

Drugi put,oženio se francuskom novinarkom Veronik Pasani 1955. godine, a par je imao dvoje dece. "Bio je dobar otac, iako ga često nije bilo, a za dete je to uvek izazov", priznaje Stiven. "Kada je bio tamo, bio je prisutan i bio je dobar slušalac."

Srpkinja ga očarala

Beograđanka Desanka Beba Lončar je studirala romanistiku na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Pre studija je radila kao spiker dečjih emisija na RTB-u. Lepota koju je krasila dovela je do toga da su je sa 17 godina dobila dve važne uloge, prva je bila u filmu "Deveti krug", a druga u kultnom ostvarenju "Ljubav i moda", u filmu koji je bio i društvene i kulturna prekretnica.

Toliko toga je Beba imala u sebi, da je nekima, poput Gregorija Peka, kojeg je jednom prilikom srela u Beogradu, zaličila na treću svetsku zvezdu.

Beba Lončar
foto: Profimedia

"Neverovatno ličite na Ingrid Bergman, vratili ste me u mladost", rekao joj je.

Beba je imala ponešto i od lepote Brižit i od zavodljivosti Merilin i od ženstvenosti Ingrid, a opet je bila svoja. Sa zanosnom lepotom mogla je da stane na crtu i jednoj i drugoj.

Gregori Pek
foto: Profimedia

Glumac je bio veoma blizak sa svojom decom, međutim, nije mogao da sprečio veliku tragediju. Njegov sin, izvršio je samoubistvo. Znao je da se Džonatan suočava sa mnogo toga, uključujući kraj veze, stres koji je pratio rad u novinskoj industriji, zdravstvene probleme koji su uključivali vaskularne bolesti i samoubistvo bivše devojke. Pek je svom sinu čak dao novac i uputstva da pronađe terapeuta i razgovara sa njim.

Gregori Pek se od tog gubitka nije nikada oporavio, a u Holivudu su kružile glasine da je doživeo nervni slom i naredne dve godine proveo u mentalnoj ustanovi.

1 / 7 Foto: Profimedia

Preminuo je 12. juna 2003. godine, u snu od infarkta i upale pluća u Los Anđelesu. Imao je 87 godina. Sahranjen je u mauzoleju katedrale u Los Anđelesu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Gregori Pek