Tajni život Miroslava Lazanskog: Godinama se trudio da sakrije svoju mračnu stranu, čuvena dama ga raskrinkala do kraja

Lazanski je bio prepoznatljiv po svojim britkim komentarima i nezavisnom stavu, zbog čega ga je publika i kolege uvek cenila.

Celebrities
00:25h
Tajni život Miroslava Lazanskog: Godinama se trudio da sakrije svoju mračnu stranu, čuvena dama ga raskrinkala do kraja
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Miroslav Lazanski bio je poznati novinar, vojni analitičar, publicista i diplomata. Njegova dugogodišnja karijera kao stručnjaka za vojna pitanja i komentatora globalnih geopolitičkih dešavanja, učinila ga je jednim od najpoznatijih lica u medijima bivše Jugoslavije i Srbije. Takođe, odlično se snašao i na poziciji ambasadora naše zemlje u Ruskoj Federaciji, a tu funkciju je obavljao od 2019. do njegove smrti. Sa druge strane, imao je veoma interesantan privatni život o kojem gotovo nikada nije govorio.

Rođen je 18. septembra 1950. godine u Karlovcu, tadašnjoj Jugoslaviji. Završio je Pravni fakultet na Univerzitetu u Zagrebu, ali se ubrzo posvetio novinarstvu i izveštavanju o vojnim i geopolitičkim temama, što će postati njegova specijalnost.

Miroslav Lazanski, Aleksandar Lazanski
foto: ATA Images

Lazanski je svoju karijeru započeo pišući za ugledne jugoslovenske novine poput "Politike" i "Večernjih novosti", a kasnije i za "Politiku Ekspres".

Posebno je bio cenjen zbog svojih izveštaja sa terena – iz mnogih ratom zahvaćenih područja poput Bliskog istoka, Sovjetskog Saveza, Avganistana i Jugoslavije tokom građanskih ratova devedesetih. Njegov stil izveštavanja bio je direktan, precizan i često kritičan prema zapadnoj politici, ali i prema unutrašnjim slabostima jugoslovenske i kasnije srpske vojne politike.

Bio je i autor nekoliko knjiga koje se bave vojnim temama, poput: "Jutarnja patrola", "Borbeni avioni", "Komandosi", "Hitler je pobedio".

Miroslav Lazanski
foto: ATA Images / Miloš Rafailović

Bio je urednik televizijskih serijala „Lazanski direktno“ i „Na nišanu Lazanskog“. Osim toga, napisao je osam knjiga, uključujući „Uvek postoji sutra“, „Istina o Srpskoj“, „Hitler je pobedio“ i druge.

Godine 2019. Lazanski je imenovan za ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji. Ovo je bilo prirodno proširenje njegove karijere s obzirom na njegovo veliko interesovanje za međunarodnu politiku i vojne odnose, posebno na relaciji između Srbije i Rusije. U toku svog mandata kao ambasador, Lazanski je radio na jačanju političkih i ekonomskih veza između dve zemlje, istovremeno promovišući srpske interese u Moskvi.

Deo privatnog života i danas pod velikom tajni

Lazanski je karijeru vojnog analitičara i novinara gradio godinama. Pored toga, od 1995. bio je i stalni član žirija za izbor za Mis. Nije ni čusto što se nalazio na ovoj poziciji, jer je uvek bio okružen lepoticama, a iako se samo jednom ženio, za njegovo ime se vezuje velika ljubavna afera.

Naime, najvažnija uloga bila mu je ona kod kuće, gde je tri decenije bio brižan suprug i posvećen otac sinu Aleksandru.

Miroslav Lazanski, Aleksandar Lazanski
foto: ATA Images

Lazanski je o supruzi Tamari retko govorio. Intimu svoje porodice trudio se da sačuva od znatiželjne javnosti, naročito otkako je njegovu sigurnu luku uzdrmala izjava glumice Gordane Bjelice da je Miroslavu 1994. godine rodila ćerku, koju on nikada nije želeo da prizna.

U svojim tvrdnjama bila je toliko dosledna, da je čak odlučila da ga tuži i sudskim putem zahteva da prizna očinstvo nad ćerkom. Ipak, epilog slučaja javnosti nikada nije postao poznat.

Gordana Bjelica
foto: Printscreen Youtube / Sasa V.

"Pre nego što sam u zrelim godinama ostala u drugom stanju imala sam brak u kome nisam uspela da se ostvarim kao majka. Završio se sporazumno. Posle razvoda imala sam fatalnu vezu u kojoj sam neplanirano ostala u drugom stanju. Odluka da rodim dete bila je samo moja jer smatram da bi svaka žena koja je u mogućnosti trebalo da postane majka. Nikada od muške strane nisam tražila bilo šta. Ko je Teodorin otac znamo ona, ja i on. Imale smo jedan ozbiljan razgovor kada sam joj sve objasnila i više o tome ne pričamo," rekla je posle svega Gordana Bjelica.

Gordanina ćerka je Teodora Bjelica sigurnim korakom gradi uspešnu karijeru.

Modelingom je počela da se bavi od šesnaeste godine. Prvobitno joj je to bio samo hobi, a od osamnaeste godine krenula je i sa profesionalnim angažmanima. Učestvovala je na izboru za Mis Srbije 2011. godine. Tada je proglašena za najlepšu devojku po mišljenju žirija poznatih i osvojila je titulu Mis šarma Srbije 2011.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram / teodorabjelica

Glumački debi ostvarila je 2017. u filmu "Afterparti", a javnost ju je zapazila kada se naga pojavila u kadrovima "Južnog vetra", potom su usledile uloge u ostvarenjima: "Toma", "Aviondžije", "Slatke muke", "Hotel Beograd".

Teodora nikad ne zaboravlja šta je sve majka radila da bi joj obezbedila osnovne uslove za život.

- Bilo joj je teško kao samohranoj majci. Samo ona zna kroz šta je sve prošla. Dešavalo se da je zateknem kako sedi i plače. Dva puta je dolazila Hitna pomoć jer je kolabirala od previše posla i morala je da primi infuziju. Nije mogla sve da postigne. Morala je istovremeno i da radi, i da me čuva, jer nije imala nikakvu pomoć. Borila se da zaradi novac kako bi platila kiriju i račune. Bilo je dana kada nismo imale ni za najosnovnije potrebe, kao i svaka prosečna porodica devedesetih - govorila je glumica.

Svi u mislili da će pred oltar izaći sa Igorom Kojićem, Kebinim sinom, međutim, kao bomba je odjeknula vest u julu prošle godine da je svadba otkazana, a veridba raskunuta.

Vrlo brzo Teodora se zaljubila u drugog dasu, čije ime nije otkrivala, želeći da sačuva intimu samo za sebe. Uspela je, čak, i da se uda u tajnosti, a javnost je saznala tek kasnije preko društvenih mreža. Tada je postalo jasno da je njeno srce ukrao poznati fudbaler iz Hrvatske Karla Muhar.

Teodora Bjelica
foto: Printscreen Instagram - teodorabjelica

- Oduvek sam verovala da moja bajka mene čeka. Verujem u brak, verujem u ljubav. Maštala sam o dečijim imenima, kao što mašta svaka devojčica. Volela bih da imam dvoje dece, a videćemo šta će mi Bog dati... Priželjkujem intimno venčanje u krugu porodice i najbližih prijatelja. Papir mi nije toliko važan, koliko sam čin u kojem se zavetuješ partneru na večnu ljubav - pričala je glumica neposredno pre venčanje.

Iznenadna smrt

Miroslav Lazanski preminuo je u 3. Avgusta 71. godini u svom domu u Beogradu, od posledica srčanog udara. Sahranjen je 6. avgusta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs