Veliko priznanje

Lupita Najongo i Čelzi Klinton su žene godine: Laskave titule američkog modnog časopisa! (FOTO)

Tamnoputa glumica brzo je uspela da se nametne Holivudu i svetu mode, dok je ćerka američke državne sekretarke nagradu dobila za rad u porodičnoj fondaciji, kao i za saradnju sa fondacijom Bila i Melinde Gejts u podsticanju ženskih dostignuća u svetu
Celebrities
01:38h Autor:
Lupita Najongo i Čelzi Klinton su žene godine: Laskave titule američkog modnog časopisa! (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 18 Foto: Reuters

Glumica Lupita Najongo i ćerka bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, Čelsi Klinton, dobitnice su laskave titule "Žena godine", koju dodeljuje američki modni časopis "Glamur".

Nagrada im je uručena na svečanosti koja je sinoć održana u Karnegi holu, u Njujorku. Čelsi Klinton, kojoj je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti od rođenja ćerke Šarlot, prošlog septembra, na ceremoniju je došla u pratnji svoje majke, bivše prve dame SAD i državne sekretarke Hilari Klinton. Čelsi Kliton je nagradu dobila za rad u porodičnoj fondaciji, kao i za saradnju sa fondacijom Bila i Melinde Gejts u podsticanju ženskih dostignuća u svetu.

Najongo, ovogodišnja dobitnica Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Dvanaest godina ropstva", brzo je uspela da se nametne Holivudu i svetu mode. Crnoputa glumica, koju ćemo uskoro gledati i u novom nastavku "Ratova zvezda", proglašena je najlepšom ženom u 2014. u izboru magazina "Pipl", a kozmetička kuća Lankom ju je izabrala za svoje novo zaštitno lice.

Nagradu je dobila i glumica Lavern Koks, iz serije o životu u zatvoru "Naradžasta je nova crna", kao prva otvoreno deklarisana transrodna osoba koja je nominovana za nagradu Emi.

Među ostalim laureatima su i britanska modna kreatorka Sara Barton, najpoznatija po venčanici koju je dizajnirala za britansku princezu Kejt Midlton, američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer, TV voditeljka Robin Roberts, glumica Mindi Kaling, manekenka i humanitarna radnica Natalija Vodijanova i okeanograf Silvija Erl koja, iako u poodmaklim godinama, i dalje neumorno istražuje morske dubine.

Ostatak fotografija, kao i goste ovog prestižnog događaja, među kojima su bili Ana Vintur, Brus Vilis sa suprugom Emom i Džodi Foster, pogledajte u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs