Bila je jedva punoletna kad se udala za 30 godina starijeg šeika: Obasipao je novcem i luksuzom, a ona otišla drugom

Ljubavna priča princeze Amire prepuna je zanimljivih detalja.

Celebrities
Bila je jedva punoletna kad se udala za 30 godina starijeg šeika: Obasipao je novcem i luksuzom, a ona otišla drugom
Foto: Profimedia

Priča o princezi Amiri al Tavel je priča o Pepeljugi: devojka iz porodice srednje klase postala je žena princa.

Princeza Amira je oduvek štitila prava žena, bila je prva koja je odbila da nosi Abaju - tradicionalnu žensku haljinu u arapskim zemljama. Ona je nezavisna, svrsishodna i istovremeno skromna, ima neosporan umetnički ukus i urođen osećaj za meru - nije iznenađujuće što je postala model, prava ikona stila za mnoge žene. . Amira mnogo putuje po svetu, baveći se dobrotvornim radom, ali uvek se rado vraća kući - porodici i prijateljima.

Amira Al Tavel
foto: Profimedia

Rođena je 6.11.1983. godine u Rijadu, gde je i odrasla. Odgajili su je razvedena majka, baka i deka koji su joj pomagali u svemu.

Školovala se u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, a onda je za školski časopis poželela da napravi intervju sa princom. Dobila je priliku i zakazan prijem u palati. U tom trenutku imala je 18 godina, a on 28 godina stariji od nje.

Princeza Amira
foto: KINGDOM HOLDING / Sipa Press / Profimedia

Susret sa Alvalidom bin Talalom bio je iznenađujuć, a razgovor koji je trebalo da traje deset minuta odužio se na puna dva sata. Ubrzo su se pojavile varnice među njima, a devet meseci kasnije stali su na ludi kamen.

Kako je Amira kasnije pričala, njih dvoje su "kliknuli" od prvog trenutka. Oboje su bili očarani onim drugim, mada je razlika u godinama bila velika - princ je bio stariji 28 godina. Premda se udala za jednog od 30 najbogatijih ljudi na svetu, to Amiri nije bilo dovoljno.

Princeza Amira
foto: Profimedia

"Nisam htela da budem od onih devojaka koje sede kod kuće i ne rade ništa", izjavila je svojevremeno.

Aktivno se borila za ženska prava, uključujući ona na jednako nasledstvo, starateljstvo nad decom nakon razvoda i - što joj je bilo neobično važno - pravo da i žene voze automobil u javnosti. Želela je da bude među prvima kojima će to biti dozvoljeno.

Princeza Amira
foto: Profimedia

Svojim postupcima rušila je predrasude i tabue, a pravi primer za to je i razvod od princa, koji se dogodio 2013. godine. Spekulisalo se i da su trzavice nastale između njega i brata baš zbog njenog društvenog angažmana. Ipak, ona se od supruga rastala mirnim putem, dok su ostali u prijateljskim odnosima.

Princeza Amira
foto: Profimedia

Pet godina kasnije venčala se ponovo, ovog puta za Kalifu bin Buti Al Muhairija, milijardera, na ekskluzivnoj ceremoniji u Parizu. Među malobrojnim gostima bile su Opra Vinfri i njena prijateljica Gejl King. Godinu dana kasnije, rodila je sina Zajeda.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs