Mrtvozornici su u crevima Elvisa Prislija našli nešto odvratno: Priča se da je na wc šolji umro nakon što je pojeo ovo

Nije tajna da je Elvis Prisli preterivao sa masnom i nezdravom hranom, ali da li je to razlog njegove smrti znaće se tek 2027. godine, do tada su rezultati obdukcije zapečaćeni

Celebrities
12:58h Autor:
Mrtvozornici su u crevima Elvisa Prislija našli nešto odvratno: Priča se da je na wc šolji umro nakon što je pojeo ovo
Foto: Profimedia/editorial images

Jednu od najbizarnijih smrti imao je Elvis Prisli koji je preminuo na današnji dan 1977. godine. Priča se kako ga je na wc šolji našla njegova devojka koja je pozvala Hitnu pomoć, ali doktori su samo utvrdili smrt.

Mesece pre smrti proveo je u svojoj kući prejedajući se brzom hranom, uglavnom čizburgerima. Navodno, nije se kupao i slabo se kretao zbog čega je zadobio rane na telu. Zbog nezdrave ishrane, razvio je konstipaciju, a u crevima su mu pronađene, tako kažu, fekalije stare četiri meseca.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Pored nezdrave hrane, pevač je koristio i velike količine lekova i opijata. Njegova iznenadna smrt tražila je obdukciju, ali porodica je insistirala da se ona obavi u privatnom aranžmanu, zbog čega njeni rezultati nisu dostupni javnosti, piše Povijest.hr

Rezultati obdukcije su zapečaćeni na pedeset godina. Dan Varlkik medicinski istražitelj u Tenesiju komentarisao je ovaj najvažniji slučaj u svojoj karijeri rekavši da su i lekovi koje je uzimao usporavali probavu, tako da njegov probavni sistem jednostavno nije radio. Između ostalog je rekao:

"Prislijev hronični zatvor – rezultat je godina zlouporabe lekova na recept i prejedanja hranom s visokim udelom masti i holesterola – što je dovelo do sindroma poznatog kao Valsalvin manevar. Pojednostavljeno rečeno, napor pri pokušaju defekacije stisnuo je pevačevu trbušnu aortu, zatvorivši njegovo srce."

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Kasnije je potvrđeno da je uzrok smrti koronarni problem koji nije bio povezan s drogom.

Drugi su tvrdili da je umro od predoziranja drogom, te je kasnije u toku nove istrage o njegovoj smrti 1994. godine, mrtvozornik Džozef Dejvis odbacio opet drogu kao razlog preranog odlaska kralja rok muzike. Njegovo se zdravlje pogoršalo tokom poslednjih 10 godina života.

U trenutku smrti imao je malo više od 90 kilograma, što znači da nije bio gojazan kako se obično navodi. Rezultati obdukcije trebalo bi biti otkriveni 2027. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs