Roditelji Angeline Topić imaju neverovatnu ljubavnu priču: Poznati su javnosti, a zajedno su preživeli "pakao"

Roditelji Angeline Topić takođe su pozanti atletičari.

Celebrities
Roditelji Angeline Topić imaju neverovatnu ljubavnu priču: Poznati su javnosti, a zajedno su preživeli "pakao"
Foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reprezentativka Srbije u atletici i državna rekorderka u skoku u vis, mlada Angelina Topić predstavnica je Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. Ova hrabra Srpkinja izborila je plasman u finale skoka u vis, uprkos neugodnoj povredi koju je zadobila na zagrevanju pred sam start takmičenja.

Angelina Topić
foto: Massimiliano Cervera/IPA Sport / Zuma Press / Profimedia

Zanimljivo je da Angelina dolazi iz porodice sportista, a njeni roditelji,takođe su uspešni atletičari.

Majka i otac Angeline Topić njena su najveća podrška od početka karijere i često na Instagramu dele koliko su ponosni na nju, a prošlog leta je Biljana sve nasmejala njihovim zajedničkim selfijem uz poruku da je njena supermoć to što je "rodila vanzemaljca".

– Divan je osećaj, srećna sam što mogu da nastavim stopama mojih roditelja i veoma sam ponosna što sam ćerka Dragutine i Biljane Topić – izjavila je.

Dragutina, koji je šest puta učestvovao na Olimpijskim igrama u skokovima uvis, i šest godina mlađu troskokašicu Biljanu je spojila atletika, a on je jednom prilikom ispričao da je njihova ljubavna priča počela na obali Jadrana.

Biljana Topić, Dragutin Topić
foto: Damir Dervišagić

– Kao svi sportski parovi, upoznali smo se tokom priprema i takmičenja, a "prva iskra" dogodila se u Makarskoj – rekao je svojevremeno atletičar, a Biljana objašnjava da ju je kod supruga privukla njegova interesantna ličnost.

– Dragutin je neverovatno duhovit, zabavan i pričljiv, a meni prija kad u nečijoj blizini mogu da ćutim – istakla je. – Kad bih počela da nabrajam sve njegove osobine koje mi se sviđaju, tome ne bi bilo kraja.

Dragutin Topić
foto: Kurir Arhiva

Par je bio u dugoj i skladnoj vezi kada su sklopili brak 2004. godine, a naredne je na svet stigla njihova Angelina. Osam godina kasnije, Biljana je rodila i mlađu ćerku Sofiju, a par prošao težak period brige i neizvesnosti pre njenog rođenja.

– Biljana je morala u bolnicu zbog komplikacija koje su se iznenada desile. Želeo sam da prisustvujem porođaju, ali me je odgovorilo stručno osoblje sa kojim sam razgovarao o tome. Procenjeno je da je zbog specifičnosti trudnoće bolje da budem van porođajne sale – rekao je sa žaljenjem za Blic tada Dragutin.

Angelina Topić
foto: Massimiliano Cervera/IPA Sport / Zuma Press / Profimedia

Atletičar je tada istakao da starija ćerkica i on sve postižu sami dok je njegova supruga neko vreme pre porođaja provela u bolničkom krevetu.

– Od kada je Biljana u bolnici, ja sam sada i mama i tata. Angelina je krenula u školu i raduje se zbog toga. Samo da sve bude kako treba, ništa nam neće biti teško – rekao je nasmejani sportista.

Ova skladna porodica nerazdvojna je i uvek na okupu, a neretko na Instagramu imamo priliku da vidimo kako svi Topići vatreno podržavaju Angelinu, prate je na putovanjima i glasno bodre. Kako je Dragutin jednom prilikom istakao, njemu i kao ocu i kao treneru znači što ima uz sebe tako talentovano dete.

– Ona je svoja, gradi svoj put i vrlo sam ponosan na to što je takmičarski prevazišla mamu i tatu – rekao je. – Verujem u nju. Imam tu sreću da kao trener radim sa takvim pulenom.

Topić je jednom prilikom objasnio da je Angelina i sama velika pomoć kada je u pitanju vođenje njene karijere.

– Sa Angelinom je najlakše. Ona sama mnogo pomaže. Njen razvoj je takav da najmanje problema pravi. Srećan sam što je tako i što je najbolja. Pubertet je čudna boljka, prošlo je vreme kada joj je smetalo to što smo joj Biljana i ja i roditelji i treneri – kaže on.

(Stil/ Glossy)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs