Nećete verovati koja devojčica je reklamirala čuveni sladoled 80-ih: Pamtimo je po kultnoj rečenici iz legendarnog filma

Da li možete da prepoznate ko je glumica koja se pojavljuje na reklami čuvenih jugoslovenskih Pekabela sladoleda iz 80-ih godina prošlog veka?

Celebrities
Nećete verovati koja devojčica je reklamirala čuveni sladoled 80-ih: Pamtimo je po kultnoj rečenici iz legendarnog filma
Foto: Printscreen Instagram

Koliko vas se seća Pekabela sladoleda koji su osamdesetih godina bili pravi hit u Jugoslaviji. Od Rumenka i Limunka, koji su bili najjeftiniji do Sneška koji su svi obožavali, ovi sladoledi su bili neizostavni deo svakog leta.

Na društvenim mrežama pojavio se podsetnik na te dane u vidu posta o reklami za čuvene sladolede, odnosno o njihovom nezaboravnom ukusu, a objava je dobila veliki broj komentara.

„Nema čuvenijeg ansambla od onog kog su činili jedinstveni, čudotvorni, neponovljivih imena, sladoledi za sva vremena. Korneti – Lešnik, Čokolada, Jagoda, zatim Meda i Zeka, Twinny poznatiji kao „Na dve drške“, Rumenko, Šarenko, Cmok, Mis, Kapri, Čoko-Moko, Leni, Rum-Koktel, Sneško, Bolero, Stopi, Nutty, Noger Džog, Popsi, Džoli. Najslađe smo kušali Pekabeline poslastice na Tašu kod sladoledžije ispod „Šanse“. Strogo su nam branili Rumenka, Šarenka i Na dve drške jer su to ledeni foliranti i zasigurno će nas boleti grlo, a upala će nas odvesti kod čika doktora. Nismo mnogo fermali preporuke deka, baka i roditelja, pa smo ih krišom kupovali, brzinom munje tamanili iza drveta. Autentični oblik koji su sladoledi imali, pamtimo dan danas kao i ukuse što su trajno zapečaćeni u našem moždanom sistemu. Na žalost, možemo samo da se sećamo originalnih aroma jer u ovim toplim danima, nakon više od tri decenije, ni jedan ne može da primiriše nekadašnjim sladišama. Prosto, odavno to više nije to….“

Milica Vujović, Lola, Munje
foto: Printscreen Youtube

Ono što je posebno zainrigiralo javnost jeste to što je devojčica na raklami izrasla u kultnu ličnost naše javne scene, pa je tako devojčica koja je predstavljala sladoled Mis zapravo glumica Milica Vujović iz filma "Munje".

Milica Vujović je nakon neverovatnog uspeha u Munjama bila na televiziji B92 i vodila emisije „Lolipop“ i „Extreme Life“, kasnije je radila i na TV Avala, a od 2011. uglavnom je pravila emisije u privatnoj produkciji. Neko vreme je provela i u inostranstvu, u Amsterdamu.

Stil / citymagazine.danas.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs