Kažu da glumac može da se oseti na kilometar: Ne nosi dezodorans iz 1 razloga, a samo ona je uspela da ga natera na to

Metju Mekonahi veruje da muškarac treba da miriše kao muškarac i da nije nosio dezodorans već 20 godina

Celebrities
Kažu da glumac može da se oseti na kilometar: Ne nosi dezodorans iz 1 razloga, a samo ona je uspela da ga natera na to
Foto: Profimedia

Metju Mekonahi ima veoma karakterističan miris, nedavno je otkrila Kejt Hadson. Ova 45-godišnja glumica se osvrnula na staru „urbanu legendu“ kako je jednom prilikom naterala 54-godišnjeg glumca da stavi dezodorans koji inače ne nosi.

Holivudska zvezda je otkrila: „Ne. On ne nosi dezodorans - a usput, ne nosim ga ni ja."

Ipak, dobitnica Zlatnog globusa priznala je da je mogla da oseti Metjua „sa milje daleko“, dodajući „tako smo se približili“ tokom snimanja.

Kejt Hadson
foto: Profimedia

Dok su zajedno snimali film "Zlato za budale" iz 2008. romantičnu komediju o sveže razvedenom bračnom paru koji zajedno traže izgubljeno blago, nastala je urbana legenda koja je naizgled počela kada je u intervjuu za Plejboj 2008. Metju rekao: „Kejt uvek donese slani kamen, koji je neki prirodni dezodorans, i kaže: 'Hoćeš li, molim te, da staviš ovo? ja jednostavno ne nosim to. Bez kolonjske vode, bez dezodoransa.”

Metju Mekonahi
foto: Printscreen youtube

Međutim, Kejt je pojasnila da nije bilo zle namere: „Mi smo prirodni."

Priča se da holivudske zvezde ne koriste ova sredstva zbog potencijalnog raka dojke, međutim, nijedan naučni dokaz ne povezuje upotrebu ovih proizvoda sa razvojem raka dojke.

Prema Nacionalnom institutu za rak, jedinjenja na bazi aluminijuma se koriste kao aktivni sastojak u antiperspirantima.

Ova jedinjenja formiraju privremeni „čep“ unutar znojnog kanala koji zaustavlja protok znoja na površini kože.

Rak dojke
foto: Shutterstock

Neka istraživanja sugerišu da antiperspiranti ispod pazuha koji sadrže aluminijum, koji se često primenjuju i ostavljaju na koži blizu dojke, mogu da se apsorbuju u kožu i da imaju efekte slične estrogenu (hormonske).

Pošto estrogen može da podstakne rast ćelija raka dojke, neki naučnici sugerišu da jedinjenja na bazi aluminijuma u ​​antiperspirantima mogu doprineti razvoju raka dojke.

Ipak, stručnjaci, uključujući onkologa, epidemiologa, stručnjaka za mikrobiom kože i nekoliko dermatologa, rekli su za Njujork tajms 2021. godine da ne postoje definitivni dokazi da su obični dezodoransi ili antiperspiranti gori za vaše zdravlje od prirodnih dezodoransa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs