Zatekla sam mrtvog oca u WC-u, progoni me slika oživljavanja: A kad se ćerci Preslija ubio sin, s njim radila šok stvari

Ćerkla Lise Meri Prisli dovršila je memoare koje je njena majka za života počela da piše, želeli da pokaže svetu kakva je zaista bila.

Celebrities
10:46h
Zatekla sam mrtvog oca u WC-u, progoni me slika oživljavanja: A kad se ćerci Preslija ubio sin, s njim radila šok stvari
Foto: Moviestore / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lisa Mari Presli, ćerka jedinica čuvenog Elvisa Preslija, pisala je memoari kroz koje je želela svetu da pokaže pravu sebe i kako je izgledao njen život pored slavnog oca, ali i o romantičnim vezama, na koji način se borila protiv zavisnosti od narkotika, osim toga, opisala je i suočavanje sa gubitkom sina. Međutim, iznenadna smrt prekinula je u toj nameri. Upravo njena ćerka Rajli Kiou ispunila je majčinu poslednju želju, na osnovu Lisinog video materijala sklopila je ceo mozaik i knjiga je juče ugledala svetlost dana, a brojni nepoznati detalji ostavili su javnost bez teksta.

„Ne želim samo da odam počast svojoj majci, već da ispričam ljudsku priču u onome što znam da je izuzetna okolnost. Svesna sam da su snimci koje je moja majka ostavila poklon. Veoma ozbiljno shvatam privilegiju ovih traka. Želela sam da je prikažem onakvu kakva je zaista bila, da se zađe dublje iza naslova u novinama", rekla je Rajli.

Lisa Mari Prisli
foto: Printscreen Youtube - CBS Mornings

Držanje mrtvog sina u kući za goste

Otkriveno je da je Liza bila toliko slomljena zbog gubitka svog sina da ga je držala u "posebnoj spavaćoj sobi' dva meseca na suvom ledu. I temperatura je bila podešena kako bi se telo što više sačuvalo. Imala je naviku da brine o njemu i to što je tu umanjivalo je njenu bol.

- Ne postoji zakon u državi Kalifornija da nekoga morate odmah sahraniti. Našla sam veoma empatičnu vlasnicu pogrebne kuće - rekla je Rajli u emisiji kod Opre Vinfri.

Benjamin Kough je izvršio samoubistvo u 27. godini, u avgustu 2020. godine, što je bio događaj koji je naveo Lizu da iskreno piše o bolu koji je osećala.

Liza u knjizi ističe da je morala da se prisili da ostane živa za svoju preostalu decu posle Benjaminove smrti, što ju je i sin zamolio.

Rekla je da zna da je čudno držati telo u kući kao i da joj je bilo teško da odluči gde da ga sahrani - na Havajima ili na imanju Grejslend u Memfisu gde je njen otac, Elvis Prisli, umro i sahranjen.

"Mislim da bi uplašilo bilo koga drugog da im sin bude takav. Ali ne i mene", govorila je Lisa.

Šokantno tetoviranje

Bendžamin je imao istetovirano sestrino ime na ključnoj kosti i majčino na ruci. Rajli i njena majka su potom odlučile da mu odaju počast na isti način nakon što je preminuo. Naime, dok je njegovo telo još bilo u kući, pozvali su jednnog od najboljih tatu majstora.

Kada je tatu majstor zatražio fotografije Bendžamina da bi se uskladile sa tetovažama, Liza je rekla: „Mogu da vam ga pokažem.“

Liza Meri Prisli
foto: Profimedia

„Lisa Mari Prisli je zamolila ovog jadnika da pogleda telo njenog mrtvog sina, koje se zateklo odmah pored nas...Imala sam krajnje apsurdan život, ali ovaj trenutak je među prvih pet“, piše Rajli.

Rajli piše da su ubrzo nakon toga svi imali osećaj da je vreme da Bendžamin bude sahranjen.

Ceremonija ispraćaja je održana u Malibuu pre nego što je Bendžamin sahranjen u Grejslendu. I Lisa je sahranjena na zajedničkoj parceli sa desne strane.

Borba sa opijatima

Lisa je u jednom momentu uzimala 80 tableta dnevno na vrhuncu svoje zavisnosti od opijata, tvrdi se u njenim novim memoarima "Odavde do velikog nepoznatog".

Pevačica, koja je umrla u 54. godini 2023. godine, postala je zavisna od opioida nakon što su njene ćerke bliznakinje Finli i Harper rodile carskim rezom, jer nije mogla da izdrži bolove.

Lisa Meri Prisli
foto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

„Eskaliralo je na 80 tableta dnevno. Trebalo je sve više i više da se opustim, i iskreno ne znam kada tvoje telo odluči da više ne može da se nosi sa tim. Ali to ise pak odlučuje u nekom trenutku“, rekla je Liza Mari u svojoj knjizi.

Liza Mari je dodala da je u početku upotreba droge bila „rekreativna“, ali onda je prešlo u zavisnost.

Cela porodica je bila iznenađena njenom zavisnošću jer nikada nije volela da uzima bilo kakvu drogu, osim kratkog vremena u mladosti, dodaje se u knjizi.

Lisa je na kraju završila u bolnici, a zatim na rehabilitaciji nakon predoziranja.

Pronašla mrtvog oca

U svojim posthumno objavljenim memoarima, Lisa Mari Presli ispričala je srceparajući trenutak kada je pronašla mrtvog oca Elvisa Preslija.

Lisa Meri Prisli
foto: Moviestore / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elvis je podlegao srčanom udaru na svom imanju Grejslend u Memfisu u Tenesiju 16. avgusta 1977. godine, kada je njegova jedina ćerka imala samo devet godina.

Kada je njen otac sahranjen, napisala je:

'To je bio prvi put da sam zaista osetila gubitak, ali više od svega, osećala sam da sam zaglavljena sa ovom ženom', napisala je u vezi sa svojom majkom Prisilom.

Ssećala se da je osetila da nešto nije u redu onog jutra kada je njen tata umro.

Otrčala je u očevu sobu, gde ju je zaustavio prijatelj Džo Espozito.

„Tata ti je bolestan“, rekao joj je pre nego što je utrčala u njegovo kupatilo, gde je na podu ležao Elvis koji nije reagovao.

"Pokušala sam da potrčim do njega, ali me je neko zgrabio i povukao nazad", napisala je.

1 / 7 Foto: Metro Goldwyn Mayer / Zuma Press / Profimedia

Majka četvoro dece, koja je pored Rajlija rodila sina Benjamina i ćerke bliznakinje Finlija i Harper, napisala je: „Bilo je toliko puta da sam ga pronašla dole na podu ili da nije mogao dobro da kontroliše telo."

Opisala je mučnu scenu poslednjeg jutra svog oca.

„Stajali su iznad njega, pomerali ga okolo i pokušavali da rade na njemu", pisala je i dodala:

„Vrištala sam o prokletom ubistvu. Znala sam da nije dobro. Onda su me izveli iz sobe."

Bolničari su pokušali da ga ožive.

"Ppočela sam da vrištim da ga želim, da mi je potreban, počela sam da šutiram i udaram svakog ko me je zadržavao, pokušavajući da pobegnem od njih, ali mi nisu dozvolili."

Priznala je da joj je drago što nije videla njegovo lice, verujući da bi joj to bila još veća trauma.

Liza Mari je potom nastavila da ima buran odnos sa svojom majkom.

Lisa Meri Prisli
foto: eith Waldegrave/ANL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dok je bila živa, Rajli je primetila da njena majka nikada nije "obradila gubitak" Elvisa.

Sigurno sam znala da joj je celog života slomljeno srce. Sećam se kada sam bila mala ljuta na Elvisa što je ostavio majku i što je naneo sav taj bol", napisala je glumica.

U jednom odlomku, Lisa Mari je rekla za Elvisa: „Osećala sam da bi moj otac mogao da promeni vreme. On je za mene bio bog. Izabrano ljudsko biće.'

Poslednji dani Lise Mari Presli

Činilo se da Lisa uopšte nije bila bolesna, već kao da joj je pozlilo dva dana pred smrt. Čak se i pojavila na dodeli Zlatnih globusa u znak podrške filmu o Elvisu Baza Lurmana.

„Poslednje tri nedelje koliko je bila živa bila sam sa njom nekoliko puta i osećala sam se zabrinuto“, otkrila je ćerka i dodala:

„Mislim da je uvek postojao neki prizvuk za mene zbog ovog osećaja da sam bila na pozajmljenom vremenu sa njom...“

Liza Meri Prisli
foto: Profimedia

Istakla je da je Lisa Mari izgledala "distancirano, umorno i rezignirano, dok se grčila od tuge zbog gubitka Bendžamina", napominjući da ne misli da je njena smrt povezana sa upotrebom narkotika.

Ali pravi problem je nastao kada je Liza Mari imala barijatrijsku hirurgiju, što je medicinski termin za upravljanje gojaznošću.

Dugoročni gubitak težine barijatrijskom hirurgijom može se postići promenom hormona u crevima, fizičkim smanjenjem veličine stomaka, smanjenjem apsorpcije hranljivih materija ili kombinacijom ovoga.

Nakon što je Lisa Mari umrla, rečeno je da to nije bilo od zavisnosti od opijata, već od „ opstrukcije tankog creva“ izazvane barijatrijskom operacijom. Obdukcija je konstatovala da opioidi u njenom sistemu nisu doprineli njenoj smrti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs