Nekad najlepša plavuša na vrhuncu slave je napustila Srbiju: Veru nije menjala, a spas je pronašla u novoj religiji

Mnogi se pitaju gde je danas i kako izgleda Gala Videnović, jedna od najatraktivnijih glumica 80-ih.

Celebrities
Nekad najlepša plavuša na vrhuncu slave je napustila Srbiju: Veru nije menjala, a spas je pronašla u novoj religiji
Foto: Printscreen Youtube / Analogue

Gala Videnović bila je jedna od najpoželjnijih glumica 80-ih, a proslavila se ulogom Ruskinje u "Žikinoj dinastiji". Rođena je 27. juna 1969. godine u Beogradu. Udata je za reditelja Vladimira Aleksića s kojim ima sinove Demijana i Pavla. Živi na relaciji Malibu – Beograd. Na malim ekranima se prvi put pojavila sa 12 godina, piše Biografija.org.

Još početkom 90-ih, preselila se u Ameriku i od tada je sve manje počela da se pojavljuje na sceni.

Nameravala je da karijeru nastavi u Holivudu. Išla je na brojne kastinge, ali je prema vlastitom priznanju, kada je ostala u drugom stanju shvatila da joj je uloga majke najbitnija.

Gala Videnović
foto: Printscreen Youtube / Miki Stojan

Na domaću javnu scenu se vratila tek 2002. godine i to ulogom u dokumentarnom filmu Aleksandra Đorđevića "Deca filma". Ponovo je dobila priliku da igra rame uz rame sa kolegama Draganom Bjelogrlićem, Zoranom Cvijanovićem, Svetislavom Goncićem i drugima. Šest godina kasnije je sa Branimirom Brstinom, Mladenom Andrejevićem, Miloradom Mandićem Mandom i drugima glumila u filmu "April i detektivi" koji je režirao Vladimir Aleksić. Film je premijerno prikazan 2008. godine na Radio Televiziji Srbije (RTS). U kratkoj drami Igora Stanojevića "Čovek iz Bagomba" Gala je tumačila Emu dok je glavna uloga pripala glumcu Draganu Jovanoviću. Pojavila se u jednoj epizodi sitkoma "Andrija i Anđelka" koji je u periodu od 2015. do 2016. godine emitovan na Televiziji "Prva".

Gala je pre više od decenije doživela saobraćajnu nezgodu kada je na nju, na pešačkom prelazu, naleteo nesavesni vozač automobila i naneo joj povrede u predelu karlice. A da drugačije gleda na sve probleme pomogao joj je hinduizam.

- Proživela sam mnoge nesreće. Moji čuvari rade svoj posao. Hvala im. Pre nekoliko godina, živeći na Baliju, upoznala sam se sa hindu religijom koja propoveda harmoniju živih i onih koji to više nisu. Kada razmišljate na taj način, drukčije vidite stvari - objašnjava glumica.

Gala Videnović
foto: Printscreen Youtube

Ističe da pravoslavnu veru nije menjala.

- Hinduizam sam pomenula kao filozofiju, kao način razmišljanja, a ne kao religiju. U tom smislu nisam religiozna osoba.

Smatra da je sudbina zaslužna što nije postala svetska zvezda, već majka i porodična žena.

- Živim u Malibuu, delu Los Anđelesa gde žive mnogi. Imam svoju iznajmljenu kuću u jednom od kanjona. Na vrhu brda je živeo Šon Pen. Prekoputa je živeo Ed Haris. Ali dešava se sledeće. Ostajem u drugom stanju, a niko to ne zna. I to u trenutku kada me očekuje mnogo posla, ali ja verujem da ništa nije slučajno. Moj menadžer ima sistem da te uvuče u društvo - priča Gala u jedno dahu i dodaje:

Gala Videnović
foto: Printscreen Youtube / RTS Prikazuje

- Ideš kod Stinga na roštilj na plaži. Pa onda na kućnu žurku kod benda Dipeš mod. U Malibuu svaki dan viđaš gomilu filmskih zvezda koje su ti komšije. Odlazim na audicije, stomak mi se ne vidi. Shvatam da neću još dugo moći to da krijem. A sve se dešava u tih ključnih šest meseci kad treba da mi se ostvari karijera. I ja rešim da nestanem. Ne javljam se na telefon. Rađam dečaka Demijana u Malibuu - rekla je Gala.

Sa druge strane, menadžer joj je savetovao da nastavi sa karijerom.

Glumica danas ima 55 godina i i dalje pleni lepotom, baš kao i na početku karijere.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs