Sećate li se dečaka iz filma "Otac na službenom putu"? Život ga je odveo u drugom pravcu, sad mu se divi Anđelina Džoli

Proslavio se kao mlad glumac, al je njegova karijera otišla drugim putem

Celebrities
18:37h Autor:
Sećate li se dečaka iz filma "Otac na službenom putu"? Život ga je odveo u drugom pravcu, sad mu se divi Anđelina Džoli
Foto: preentscreen/Youtube

Moreno Debartoli, nekad poznat kao dečji glumac koji je osvojio srca publike svojom ulogom Malika u filmuOtac na službenom putuEmira Kusturice, sada je poznat po svojim kulinarskim veštinama koje su očarale i najveće gurmane.

Glumac
foto: Profimedia

Kako je baš on odabran za film?

Kusturica se s producentima uputio u potragu za dečakom koji će glumiti Malika. Moreno Debartoli, tada desetogodišnjak, ostavio je neverovatan utisak na režisera svojim samopouzdanim stavom, što je bilo presudno za njegovu angažman. Kad su došli na kasting, Moreno ih je zamolio da se sklone s igrališta. Taj mali dečak je sa stavom odraslog čoveka režiseru rekao: "Čiko smetate nam, molim vas, pomerite se sa igrališta". Taj njegov stav je oduševio režisera.

Glumac
foto: Profimedia

Kasnije je Moreno pričao da je odnos sa kusturicom imao veliki uticaj na njega.

– Nikada nisam zaboravio iskustvo rada na tom filmu. Pomoglo mi je da naučim nositi se s izazovima i egoom-rekao je Moreno u jednom od intervjua.

Danas se bavi mnogo "slađim" poslom

Nakon što se film proslavio, Moreno se odlučio za drugačiji životni put. Umesto nastavka glumačke karijere, odlučio jee da se posveti kulinarstvu. Nakon rada kao šef-kuvar u Tel Avivu, Moreno se vratio u svoj rodni grad Sarajevo gdje je 2009. godine osnovao vlastitu ugostiteljsku kompaniju.

Debartoli je šef kuhinje sarajevskog hotela „Bristol“, a od pre nekoliko godina je imenovan i za zvaničnog ambasadora svetski poznatog čokoladnog brenda „Barry Callebaut“ za jugoistočnu Evropu.

Moreno Debatroli
foto: preentscreen/Youtube

Od 2011. Moreno je glavni kuvar u Hotelu „Bristol“ u Sarajevu, a kulinarsku karijeru je započeo 1998. u Izraelu. Nakon stečenog iskustva u Velikoj Britaniji, Moreno se vratio u Tel Aviv na poziciju šefa-kuvara za peciva i ketering. Od 2009. je vlasnik ugostiteljske kompanije u Rijeci. Moreno se školovao na izraelskoj školi gastronomije i 2002. stekao diplomu „Le Cordon Bleu“ akademije u Londonu kao majstor za peciva. Već osam godina živi u Sarajevu u srećnoj porodici i, kako kaže, ne planira nigde da ide.

Nadam se da više nigde neću ići, ali nikad se ne zna. Osećam se kao da nikada nigde nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promenilo. Što se kaže „svoj na svom“. Moji roditelji - Josip i Emina koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevu da dočekaju zasluženu penziju - kaže Debartoli.

Glumac
foto: Profimedia

O svojoj ulozi ima samo lepa sećanja, jer je filmska scena u to vreme bila veličanstvena, a Miki Manojlović mega zvezda. On je imao tu sreću da je filmska ekipa u njemu videla „to nešto“ potrebno za ulogu. Onaj ko se najviše „bunio“ bila je njegova majka koja je (kao i svačija) brinula kako će se odsustvo iz škole odraziti na Morenove ocene.

Smešno je reći, ali nakon svih ovih godina, još sam Malik. Od kada sam se vratio u Sarajevo, mislim da je na raznim televizijama prikazan bar pet-šest puta. Sada ga moja deca gledaju i često dobace: „Opet tata na televiziji“ - kaže Debartoli.

U braku je sa Ruskinjom, Katjom, a imaju dvoje dece - ćerku Lunu i sina Lea.

Glumac
foto: Profimedia

Osim uspešne karijere u kuhinji, Moreno je privukao pažnju i svetski poznatih ličnosti poput Anđeline Džoli i Breda Pita, koji su uživali u njegovim specijalitetima dok su boravili u Sarajevu.

Dok se Moreno nastavlja usavršavati u svetu kulinarstva, njegova porodica ostaje temelj njegove sreće i inspiracije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs