Kristina se udala za 22 god starijeg milijardera pa čekala da umre kako bi sve prigrabila: Ali nije računala na 1 stvar

Kristina je imala "savršen" plan: našla je dementnog starog milijardera, samo što on nikako nije mogao da umre onako brzo kako je ona to očekivala

Celebrities
11:18h Autor:
Kristina se udala za 22 god starijeg milijardera pa čekala da umre kako bi sve prigrabila: Ali nije računala na 1 stvar
Foto: Profimedia

Naslednik znamenite francuske parfemeske porodice, koji je stvorio neke od legendarnih mirisa, u poznim godinama živi na zapuštenom imanju, a sve zbog ‘ljubavi’ prema 22 godine mlađoj Kristini de Krejg.

Novac svakako ne može kupiti ljubav, ali može da je uništi, redovno nam je dokazivala francuska štampa do pre 2 godine. U prilog tome nam govori i priča o vlasniku carstva parfema Žan Pol Gerlanu, poslednjeg potomku slavne porodične parfemske kuće koju je 1828. godine u Parizu osnovao Pjer Fransoa Paskal, a čije su parfeme koristile brojne bogate i slavne osobe, uključujući i britansku kraljicu Viktoriju. Ali, danas jedino što Gerlan, koji boluje od Alchajmerove bolesti, može da nanjuši su porodične svađe, optužbe i teške reči, prenosi Wanted.

Sin 87-godišnjeg francuskog parfimera optužio je 2021. godine njegovu suprugu Kristinu de Krejg kako je iskoristila tešku zdravstvenu situaciju njegovog oca i ciljano ga uvukla u brak.

Žan Pol Gerlan
foto: Profimedia

Kristina je demantovala sve optužbe, ali uprkos svemu Gerlanov sin tražio je da joj se zabrani bilo kakav kontakt s njegovim ocem.

De Krejg je na sudu istakla kako Žanov sin jednostavno nikada nije prihvatio činjenicu da je njegov otac pronašao drugu ženu. Kaže kako borba s Alchajmerovom bolešću slavnog parfimera nema nikakve veze s njihovom ljubavi.

Kako su se upoznali?

Sve je zapravo počelo 2005. kada je Žan-Pol Gerlan (87) na jednoj od konjskih trka upoznao 22 godine mlađu plavušu. Kako su oboje veliki zaljubljenici u konje, Kristina je odmah zamolila legendarnog parfimera da njene životinje smesti u svoju štalu. Navodno, visoka i vitka plavuša sa engleskim naglaskom odmah ga je osvojila. Jednom kada je došla kod njega na imanje La Valee, kažu, nikada ga nije napustila, nastanila se u jednoj od dobro održavanih pomoćnih zgrada preko puta vile.

Žan Pol Gerlan
foto: Profimedia

Rasistički skandal

Kristina je ubrzo želela da se uda i o tome je obavestila svoju porodicu. Sin Stefan je to ipak uspeo da zaustavi. Njihova veza se samo produbila 2010. nakon što se on našao na udaru kritika zbog rasističkog ispada, kada je crnce nazvao lenjima. Platio je 6000 evra kazne koju je bez problema podmirio, ali je osramoćen u javnosti, zbog čega su ga se odrekli i neki poslovni partneri. Bio je usamljen, niko od prijatelja ga nije uzeo u zaštitu, a njegova lična kriza se pokazala kao odlična prilika za Kristinu.

Tajna prodaja vredne slike

Ali pogrešila je. Da ne bi stalno tražila novac, odlučila je da proda Delakroa. Pre devet godina poznata pariska galerija ponudila je na prodaju platno velikog slikara Delakroa. Galerista je odmah prepoznao čuvenu sliku, znao je da pripada pokojnom Žan-Polu Gerlenu, pa je o prodaji obavestio njegovog sina Stefana, poznatog pariskog advokata. Stefan je poludeo, jer se radilo o porodičnom nasleđu, i pokrenuo je postupak za starateljstvo nad svojim senilnim ocem.

Francuski sudija je odmah reagovao i proglasio Stefana za staratelja, a potom i zakonskog zastupnika njegovog oca. Kristina je osam puta na sudu pokušavala da dobije izmenu te odluke. Kada to nije uspela, navodno je odlučila, prema izvoru Le Figara, „da zagorča život svima kojima je gospodin Gerlan do sada bio okružen i tako ga izoluje”.

Žan Pol Gerlan
foto: Profimedia

Manipulisala je Gerlanom

Isti izvor tvrdi da je Kristina imala samo jedno na umu: da se uda i odmah udomi muža i proda imanje. Na sudu u Versaju 2020. godine sudija je odlučio da konačno ispita starog gospodina, koji je na sva pitanja kao papagaj ponavljao: „Želim da se venčam!“

Iako je Žan Pol na sudu ponavljao kako želi da se venča, njegov sin je dostavio njegovo potpisano pismo u kojem stoji kako se Gerlan ne želi da se ponovo ženi.

Cela priča se dodatno zakuvala kada su njegovi radnici javno pričali o odnosu s Kristinom. Govorili su kako ih je omalovažavala na poslu, plašila ih otkazom, a često ih je terala s imanja kako bi organizovala raskalašene zabave na kojima njen partner nikada nije bio prisutan.

Morala je da dokaže da li je brinula o svom suprugu i njegovoj higijeni kao i obrocima ili je sve što njegov sin tvrdi na sudu zapravo istina. Njen advokat rekao je medijima kako je Kristina stalno bila uz Žan Pola, a radnike koji su živeli u njegovoj vili je angažovao njegov sin kako bi je špijunirali.

Žan Pol Gerlan
foto: JEAN-PIERRE MULLER / AFP / Profimedia

Isključenje grejanja i vode

Frederik Belot, advokat optužene, tvrdi da je ona uvek čuvala leđa svom partneru.

- Stalno je bila uz njega, toliko da svoju majku nije posetila 10 godina pre nego što je umrla. A zaposlene u vili je Stefan Gerlan angažovao kako bi je špijunirao i svedočio protiv nje na sudu. Pravo zapuštanje zapravo dolazi od pravnog staratelja koji je dopustio da njegov otac živi u potpuno neprihvatljivim uslovima. Nije učinio ništa kako bi njegovu kuću održavao čistom. Isključio je grejanje i toplu vodu svugde osim u svojoj sobi. U jednoj od pomoćnih kuća čak raste stablo.

Posle deset godina na sudu, nisu ni blizu kompromisa. Žan-Pol Gerlen zaista ne zaslužuje da ga pamte po raspadnutoj vili u kojoj sedi razbarušen, zaboravljen i dementan. Nekada je to bio spomenik kulture Francuske, "nos" koji je navodno mogao da prepozna 3.000 parfema na svom vrhuncu. Doduše, već 1994. godine za mnoge Francuze postao je kontroverzni protivnik tradicije jer je porodičnu firmu posvećenu izvrsnosti prodao „novom novcu“, koncernu LVMH, koji je bio orijentisan na što bržu zaradu.

Žan Pol Gerlan
foto: JEAN-PIERRE MULLER / AFP / Profimedia

Partnerka Žan-Pola Gerlena proglašena je krivom za nasilje

Kristina Krag Mikelsen osuđena je na četiri meseca zatvora, posebno zbog namernog nasilja nad 86-godišnjim parfimerom. Prvobitno je bila krivično gonjena zbog „zanemarivanja osobe koja nije u stanju da se zaštiti“ i prvostepeno je oslobođena od Krivičnog suda u Versaju u oktobru 2021.

Takođe je osuđena za „moralno uznemiravanje” bivšeg kućnog radnika Žan-Pola Gerlana. Kristinu Krag Mikelsen proganjao je Stefan Gerlen, sin parfimera, koji ju je optužio da je iskoristila njegovog oca radi bogatstva.

(Wanted)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs