Hranila me komšinica, dugo nisam pričala s majkom, kad je on umro život mi je postao lepši: Šok priznanje naše pevačice

Jelena Vučković imala je potpuno drugačije detinjstvo od obične dece, a niko nije mogao ni da nasluti kakva priča se krije iza njenog osmeha...

Celebrities
10:27h
Hranila me komšinica, dugo nisam pričala s majkom, kad je on umro život mi je postao lepši: Šok priznanje naše pevačice
Foto: Printscreen Youtube - Grand Online

Pevačice Jelena Vučković, inače ćerka veoma poznatih roditelja - kompozitora Radeta Vučkovića i pevačice Goce Božinovske, nasledila je talenat za muziku od njih, ali je svoj put ka uspehu krčila aspolutno sama. Nakon muzičkog takmiljenja, proslavila se pesmom "Mišu moj", ali u poslednje vreme, čini se, da izbegava svetla reflektora. Oduvek važi za veliku damu koja izbegava sve skandala, a kada je otvorila nedavno dušu, mnogi su zanemeli.

- Ne samo što sam ćerka Goce Božinovske, nekako sam se trudila kroz život. Borim se sama, izborila sam se, našla sam neko mesto pod ovim nebom - rekla je na samom početku u velikoj ispovesti na Hype televiziji.

Međutim, brzo je došlo do kraha braka njenih roditelja, a Jelena je otkrila da ju je Goca ostavila sa svega tri meseca kod bake Radmile.

- Baka mi je govorila da je to bilo sa tri meseca, roditelji kažu da je bilo malo kasnije. Komšinica me je dojila. Kako mi je baka objašnjavala, ona je bila mlada i nije ni mogla da me doji... Ja sam dete iz hrišćanske porodice i vaspitana sam da ne mrzim oca i majku. Baka mi je uvek govorila da su oni moji otac i majka, ali ona je bila moja majka - objašnjava.

Detinjstvo je provela u selu nadomak kraljeva, a kako je istakla, odgajila je baka za koji je bila nezmerno vezana.

- Baka mi mnogo nedostaje, ona je mene od tri meseca podigla, nisam živela sa svojim roditeljima, od 15. godine sam se preselila u Beograd. Teško mi je da pričam o njoj, ona mi je bila sve. Kad je ona umrla u meni je nestalo sve. Napravila je od mene čoveka. Ko zna šta bi bilo sa mnom, ona je bila jedina u mom životu. Naravno bili su i mama i tata, tu, al mama je bila mnogo mlada, putovala je u to vreme, ja joj ne zameram - rekla je Jelena, pa dodala:

Na samom početku je odmah stala u odbranu svoje majke, koju mnogi osuđuju u komentarima, ali i otkrila zbog čega se nerado seća detinjstva koje je provela sa bakom u selu.

- Da vam nešto kažem iskreno, moja majka nije ništa kriva... Ja sam pričala o dedi, otac moje majke je bio čovek koji je dosta pio i bio je preke naravi... Stalno bi dolazio pripit i maltretirao baku i sve oko sebe. Bila sam mala i nemoćna, pa sam pokušavala da joj pomognem - istakla je Jelena i dodala:

- To je ostavilo veliki trag, ali kako godine prolaze, kako sam ja i starija, imam svoj život, svoju porodicu, dom, izgradila sam neku svoju ličnost. Oprostila ljudima. Neke stvari duboko u sebi čuvam. Teško detinjstvo me je naučilo time da mogu da prepoznam kad je nešto dobro i kad je nešto loše, imam to u sebi. Vremenom sam ojačala. Slaba sam na malu decu, jer sam ja tako odrastala tako me baka učila, uvek prepoznam tu neku napuštenu, tužnu decu, uvek pomognem. Vidim tu malu mene, koja je imala dosta i loših trenutaka i lepih sa bakom. Ali imala sam ja dosta traumatičnih iskustava, mogu roman da napišem.

Naime, Jelenin deda konzumirao je alkohol u ogromnim količinama i priređivao je užasne scene koje su joj ostale duboko urezane u sećanju.

- Mamim tata mnogo je pio alkohol, mene nikada nije maltretirao, ali jeste baku, umeo je da je udari, ja sam bila prisutna kada se dešavalo to nasilje. Imam traume i danas od toga, sećam se da sam tada vrištala i plakala. Dolazila je policija, pa odvede dedu, ma bilo je svega. Ne krivim mamu, ona je mene tada ostavila u sigurnim rukama kod bake. Bio je period kada nisam razgovarala sa mamom, nekih sedam meseci, ja sam nju nešto tada naljutila. I mnogo se kajem zbog toga. Sada imamo dobar odnos - ispričala je.

I odmah se nadovezala da je baka trpela ozbiljno nasilje od dede, jer kada popije, budila se u njenom jeziva narav, zato je apelovala na sve žene da to ni sekundu ne trpe, već odmah da prijave nadležnim institucijama.

- Deda je bio težak čovek, znao je baku da povredi dosta puta, pa smo se stalno sklanjale od njega. Bilo je trenutaka kada sam sebi govorila: "Ja nemam roditelje, imam samo baku"... Dosta sam se pokrivala i po glavi, imala sam strahove strašne. Preznojavala sam se. Mislila da je neko u prostoriji, to su sve neke traume. Nažalost, sada mi se sve vraća. Bilo je teško. Baka mi je birsala suze, tetka isto. Onda sam počela da živim u Surčinu sa mamom i pokojnim Zokijem, tada smo čekali da se moja sestra Zorana rodi. Zoki je bio divan i prihvatio me kao svoje dete... baka i ja smo dosta vremena provodile sa njima. Deda je u međuvremenuo umro i moj život je krenuo u jednom lepšem smeru - otkrila je Jelena.

Kasnije, Jelena je prešla da živi u Surčin, sa majkom i Zoranom Šijanom, koji je mnogo zavoleo i lično zahtevao da se preseli kod njih. Naglasila je da ga za boksera vežu samo lepe uspomene.

- Tog čoveka sam zavolela kao svog oca. Više ljubavi sam dobila od Zorana Šijana nego od mog oca i to moj otac zna. Ja i dan danas nosim njegovu sliku u novčaniku. On me nekako čuva. Prve patike sam dobila od njega - ispričala je i dodala:

- Zoki me je puno zavoleo i rekao mami da se ja preselim da živim sa njima, ali ja nisam mogla od bake da se odvojim pa je i ona bila sa nama... Onda se sestra rodila, pa moj brat Miroslav, krenula sam u školu u Beogradu, baka je tu bila dosta i pomagala oko Zorane i Mirka. Najsrećniji dani su bili kad su mi se sestra i brat rodili.

A onda je stala i u Gocinu odbranu, ističući da je bila tu i da joj sa ove distance ništa ne zamera, već da je razume.

- Moja majka je uvek bila uz mene, bila je mlada, borila se i radila. Svaki dinar koji zaradi poslala bi za nas da imamo lepo da živimo, ništa mi nije falilo što se toga tiče.

Otkako je baka Radmila preminula pre tri godine, život joj se promenio iz korena.

- Zadnje tri godina nisam svoja, dosta sam se promenila prema ljudima. Baka me je podigla, tu je bila i tetka i njena ćerka... Jesam krivila majku što me je ostavila, ali sada kada vidim ništa pogrešno nije uradila, ostavila me je u sigurnim rukama.

Jelena Vučković
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Jelena se 2016. godine udala u tajnosti za dugogodišneg parter Aleksandra Sofronića, a ovaj skladni bračni par živi u Valjevu, te u srpsku prestonicu dolaze samo zbog poslovnih obaveza i da obiđu najmilije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs