Prvi muž je krvnički tukao, a 16 godina mlađi joj dao bubreg: Gledala kako joj deca umiru pa skončala jezivo

Težak život Tine Tarner bio je protkan tugom i tragedijama koje je stoički nosila na svojim plećima.

Celebrities
Prvi muž je krvnički tukao, a 16 godina mlađi joj dao bubreg: Gledala kako joj deca umiru pa skončala jezivo
Foto: Profimedia

Prošlo je godinu dana od smrti čuvene Tine Tarner. Nezamenljiva Tina Tarner nas je napustila u 83. godini, nakon duge borbe sa teškom bolešću. Njena životna priča prepuna je teških detalja, a vodila je najteže bitke.

Malo ko zna da je Tina imala moždani udar 2013. godine, ubrzo nakon udaje za Baha, te je morala ponovo da uči da hoda. Nakon moždanog udara Tina se suočila sa niz posledica, a jedna od njih je i ta što su joj bubrezi radili samo 35%.

Tina Tarner
foto: Profimedia

Tada se Tina odlučuje za homeopatiju (lečenje prirodnim lekovima) zbog čega je umalo umrla. 2016. godine joj je dijagnostikovan rak debelog creva, pa je morala da se operiše. Godine 2017. bubrezi joj sasvim otkazuju, da bi joj njen muž donirao bubreg iste godine.

"Bila sam oduševljena kada se ponudio da mi da bubreg. Rekao je da ne želi drugu ženu ili drugi život - bili smo srećni i on je bio spreman da učini sve da nas održi u životu", ispričala je Tina tada.

Tina Tarner
foto: Profimedia

Tina se takođe godinama borila sa posttraumatskim stresom uslovljenm dugogodišnjom nasilnom vezom sa Ajkom Tarnerom koji ju je krvnički zlostavljao.

Ajk Tarner je bio vrhunski muzičar i mozak cele ekipe, ali i zavisnik od alkohola i droge, posesivan i veoma sklon nasilju. Često je tukao Tinu, terao je da nastupa bolesna, varao na svakom koraku, zbog čega je par neretko bio na meti medija. Konstantno maltretiranje, boravci u bolnici, operacija nosa nakon pretrpljenih batina i pokušaj samoubistva konačno su naterali Tinu da ga 1976. godine napusti.

Tina Tarner
foto: Profimedia

Nakon još jedne svađe, pobegla je puna modrica iz hotelske sobe. U džepu je imala samo 36 centi i karticu za gorivo te se sledećih nekoliko meseci krila kod prijatelja. Brak je zvanično okončan 1978. godine, a Tina nije tražila ništa, ni novac ni nekretnine, želela je samo da zadrži scensko ime koje joj je Ajk dao, jer ga je činilo i njegovo prezime.

"Kada sam ga pogledala bila sam zaista ljuta jer je mnogo toga pogrešno prikazano. Ali, onda su počele da mi prilaze žene koje su gledale film i da mi govore kako su posle njega smogle hrabrosti da prekinu svoje nasilne brakove ili da im je film pomogao da se bolje osećaju. Time se veoma ponosim.", rekla je Tina.

Tina Tarner
foto: Profimedia

Tina je bila majka dva sina – Krejga (rođen 1958), iz veze sa Rejmondom Hilom, saksofonistom iz Ajkovog benda, i Ronalda (rođen 1964), iz veze s Ajkom.

Prvi sin je rođen pre braka s Ajkom, s kojim se tajno venčala u Meksiku 1962. godine, mada ni taj jedini Tinin brak nije bio legalan, jer se Ajk nikada nije zakonski rastao od prve supruge. Nakon traumatičnog bračnog iskustva nije imala ozbiljnih veza, sve dok 1985. na londonskom aerodromu nije upoznala Ervina Baha, najpoznatijeg nemačkog producenta i direktora muzičke kuće EMI. Od 1986. žive zajedno, prvo u Kelnu, a zatim 1994. sele u Švajcarsku, na obalu Ciriškog jezera. Par živi povučenim životom, daleko od medija, uglavnom na relaciji Švajcarska – Francuska (u vili nadomak Nice) – Engleska.

Tina Tarner
foto: Profimedia

Kada se njen prvi sin ubio, 2018. godina, Tina je bila skrhana bolom. Oprostila se od njega i putem Instagrama.

"Moj najtužniji trenutak u majčinstvu. U četvrtak, 19. jula, rekla sam poslednje zbogom sinu, Krejgu Rejmondu Tarneru, kada sam se okupila sa porodicom i prijateljima da pospemo njegov pepeo na obali Kalifornije. Imao je 59 godina kada je tako tragično umro, ali on će uvek biti moja beba", napisala je Tina tada.

1 / 8 Foto: Profimedia

Sve nesreće ovog sveta zadesile su Tinu Tarner , te nije ni čudo što je teško obolela. Sahranila je oba sina, a njihovu smrt nikad nije mogla da prežali. Bolovala je u sebi, tiho, a za svet je imala širok osmeh. Međutim, posledice teškog i traumatičnog života odnele su svoj danak.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs