ĆERKA FATALNE GLUMICE IZGLEDA KAO FILMSKA DIVA: Lepa Lana je izvukla genetski džekpot

Ćerka Ene Begović vodi potpuno drugačiji život, ali neodoljivo podseća na čuvenu majku po izgledu i ponašanju.

Celebrities
10:52h Autor:
ĆERKA FATALNE GLUMICE IZGLEDA KAO FILMSKA DIVA: Lepa Lana je izvukla genetski džekpot
Ena Begović, Foto: Youtube Printscreen / Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

Niko nije uspeo da nadmaši glumicu Enu Begović po harizmi i lepoti, čini se, do danas. Slovila je za veliku damu otmenog stila, dok se njen ljubavni život neprestano izazivao buru u javnosti. Međutim, niko se nije nadao da će u momentu kada je postala majka i najsrećnija žena na svetu u trenu izgubiti život. Naime, iz nje je ostala naslednica Lana Radeljka, tada beba od 45 dana, a sada predivna i obrazovana devojka od 24 godine.

Majka joj je nastradala 15. avgusta 2000. godine u saobraćajnoj nesreći kod Brača , a taj datum za nju nikada nije lak i posle više od dve decenije. Trudila se da Enu upozna kroz slike, uloge i priče bliskih ljudi, ali ljubav koji oseća prema njoj daje joj snagu da živi život punim plućima.

Dok je odrastala, vreme je najviše provodila u krugu porodice, a Mia Begović, glumica i Enina sestra, bila joj je kao druga majka. Pojavljivala se na dešavanjima koji su bili posvećeni Eni, ali nikada nije davala izjave za medije.

Ljudi uz njene okoline ističu da umnogome podseća na svoju pokojnu majku, kako po opijajućoj lepoti, tako i po stvau, ponašanju. Lana je već sa 13 godina dobila ponudu da se pojavi na filmskom platnu, ali se odlučila za život daleko od očiju reflektora, trudeći se da sačuva svoju privatnost. Iako je veoma mlada, ni društvene mreže ne koristi mnogo, a obrazovanje joj je bilo na prvom mestu.

Lana je završila privatnu osnovnu školu, a zatim je pohađala Britansku međunarodnu školu u Zagrebu. Željna novih izazova, promenila je obrazovnu ustanovu, te je završila elitnu zagrebačku XV gimnaziju.

Potom je odlučila da se preseli u Milanu i tamo nastavi studije. Diplomirala je na prestižnom italijanskom univerzitetu "Bocconi", završivši smer: ekonomiju i menadžment.

Bila je plod velike ljubavi. Naime, Ena je krajem osamdesetigh godina upoznala Josipa Radeljaka, inženjera elektrotehnike i bogatog biznismena iz Splita, njenu fatalnu ljubav, ali i bivšeg muža glumice Bebe Lončar.

Josip i jugoslovenska diva sudbonosno "da" su izgovorili u svom domu u Zagrebu na Cvetnom trgu, u junu 2000. godine i to samo dve nedelje pre nego što će 1. jula 2000. doneti na svet ćerku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs