OSTALA JE TRUDNA NAKON SILOVANJA, A ONDA JE USLEDIO PAKAO: Rodila je sina koji je ceo život milslio da mu je ona SESTRA

Životna priča glumice koja je posle silovanja ostala trudna je filmska.

Celebrities
OSTALA JE TRUDNA NAKON SILOVANJA, A ONDA JE USLEDIO PAKAO: Rodila je sina koji je ceo život milslio da mu je ona SESTRA
Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Klaudija Kardinale bila je jedna od najpopularnijih italijanskih glumica, 60-ih godina kada je bilana vrhuncu svoje karijere.

Glumica ima listu od preko 50 filmova, radila je sa Federikom Felinijem, Lukinom Viskontijem di Modroneom, Đanfrankom Korsijem, Klodom Lelušem i mnogim drugima. Kao glumica dobila je brojne nagrade, a pored toga je i ambasador Uneska.

Klaudija Kardinale
foto: Panda Societa per L'Industria Ci / Christophel Collection / Profimedia

Rođena je 15. aprila 1938. Njeni roditelji su bili Italijani, ali je rođena u Tunisu, gde su se njeni roditelji preselili u potrazi za boljim mestom za život. Tunis je u to vreme bio francuska kolonija, tako da je francuski Klaudijin maternji jezik.

Njen otac je bio sicilijanski preduzetnik u Africi i radio je na izgradnji prve pruge u Tunisu. Klaudija ga je zapamtila u belom odelu u kabrioletu.

Njena majka - Iolanda Greco - bila je ćerka brodograditelja sa Sicilije. Imala je odlične vokalne sposobnosti. Njeni roditelji su se razlikovali od ostalih stanovnika kolonije po lepoti i obrazovanju. Osim Klaudije, Iolanda je rodila još 3 dece: ćerku Blanš, kao i njihova dva mlađa sina. Klaudiju su nazvali kao muško 'Klod' zbog njene dečačke oštroumnosti i nemirnosti.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Majka i otac nisu dozvoljavali svojoj deci bilo kakvo naslađivanje u vaspitanju, bili su strogi i zahtevni. Ako su deca nešto pogrešila, bila su strogo kažnjavana. A Klaudija je, kao najstarija u porodici, nastojala da komanduje svom ostalom decom.

Nastavnici su takođe sledili konzervativne metode u obrazovanju, a drugovi iz razreda su često zadirkivali i tukli Kardinaleovu decu, nazivajući ih "fašistima". Kao mlada devojka, Klaudija se čuvala od nevolja upuštajući se u tuče, zbog čega su je učitelji često kažnjavali.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Klaudija se do adolescencije nije šminkala, hodala je u crnoj odeći i strogo se pridržavala čednosti.

Ali "odeća monahinje" nije mogla da sakrije njenu lepotu. Nikada nije razmišljala o karijeri glumice i u budućnosti je sebe videla kao učiteljicu-misionarku. Želela je da putuje na afrički kontinent i podučava malu decu, iako je volela kinematografiju. Buduća glumica bila je obožavatelj Marlona Branda i Bridžit Bardo.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Silovanje joj promenilo život

Uprkos uspešnoj karijeri i velikoj lepoti kojom je sve bacala pod noge, njen život je krenuo drugim tokom zahvaljujući velikoj traumi koja ju je zadedsila.

Naime, Klaudiju je silovao nepoznati Francuz, a nakon traumatičnog iskustva, ona je ostala u drugom stanju. Nije ni pomišljala da prekine trudnoću, ali s obzirom da je gradila karijeru u Holivudu, savetovali su je da nikako ne otkriva da čeka dete.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Njen mentor, Frank Kristaldiž ju je poslao u London, u 7. mesecu kada trudnoća više nije mogla da se skriva. Rodila je sina kojem je dala ime Patrik, ali su se o njemu starali Klaudijini roditelji, a Patirik je do 8. godine verovao da mu je Klaudija sestra.

Između Klaudije i Franka se rodila ljubav, a venčali su se u Atlanti. On je usojio njenog sina, a iako se činilo da žive skladan život, ipak su se rastali 1975. godine. Glumica se zaljubila u Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija. Sa njim je bila u braku, sve do njegove smrti 2017. godine. Iz braka su dobili ćerku Klaudiju.

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

U 9.deceniji života i dalje živi ‘radosna, slobodna i smela’, kako sama kaže. 2017. godine je bila zaštitno lice Međunarodnog filmskog festivala u Kanu i tom prilikom je rekla: Ja nisam ulepšavala svoju starost, niti sam bilo šta činila protiv bora. Izvinjavam se mnogima zbog toga.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Danas ima 85 godina i veliki je pobornik ženskih prava. Takođe, ponosno nosi titulu Uneskovog ambasadora dobre volje za odbranu ženskih prava još od marta 2000. godine.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Takođe je proglašena za jednu od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji. Međutim, godine su učinile svoje, te Klaudija danas izgleda potpuno drugačije, a mnogi je danas ne bi ni prepoznali.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs