"IMALA SAM 20 GODINA I BILA ZDRAVA KAO DREN, A ONDA SAM ZAVRŠILA KOD NEUROPSIHIJATRA" Ovako se Slavica borila s demonima

Slavica Ćukteraš uvek je otvoreno govorila o bolesti koju je imala, a koju je uspela da prevaziđe.

Celebrities
"IMALA SAM 20 GODINA I BILA ZDRAVA KAO DREN, A ONDA SAM ZAVRŠILA KOD NEUROPSIHIJATRA" Ovako se Slavica borila s demonima
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Pevačica Slavica Ćukteraš, bila je među privima koji su se proslavili učešćem u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Njena muzička karijera krenula je uzlaznom putanjom, a na samom vrhuncu slave, pevačica se potpuno povukla sa scene.

Naime, pevačica je dugo krila da ima napade panike, koji su joj znatno otežavali posao, a za magazin Lena je pre nekoliko godina otkrila detalje bolesti sa kojom se dugo suočavala.

Slavica Ćukteraš
foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Na vrhuncu karijere sam i radila pod napadima panike. Nisam mogla da prekinem s poslom ni zbog ugovora, a ni zbog želje da sve to pobedim, ali je bilo situacija kada sam bežala sa bine, posle 20 minuta rada tražila pauzu od po 10 minuta... Lečila sam se i istovremeno radila. Bila je to neka moja unutrašnja, tajna borba. Mnogo sam nastupala i snimala, izlazila na Grand festival pod ogromnom panikom. To mi je bio teži period u životu." - ispričala je Slavica.

Ona je istakla da nije imala očekivanu podršku okoline, koja prema njenim rečima, nije shvatala težinu problema u kojem se nalazila.

Slavica Ćukteraš
foto: Kurir Arhiva

"Niko oko mene nije imao napade panike, nisu znali o čemu se radi i niko nije razumeo. Govorili su mi: "Ajde, bre, šta ti je, šta tripuješ, nije ti ništa." A kad mi to kažu, meni bude još gore. Pre nego što sam otišla kod neuropsihijatra, eliminisali smo organske uzroke. Bila sam devojka od 20 godina zdrava kao dren. Desilo se zbog prirode posla, medija i pritisaka, loše ishrane, neprestanih putovanja... U krajnjoj liniji, nije ni prirodno da devojka od dvadesetak godina bude toliko popularna. U tim godinama ste na neki način i dalje dete, ma koliko vi mislili da niste."

Pevačica je opisala kako su praktično izgledali njeni napadi, te kako je uspevala da izađe na kraj sa tim.

Slavica Ćukteraš
foto: Instagram Printscreen / Cukterasslavica

"Otkako ujutru otvorite oči, osećate teskobu i onda kreže: gušenje, treperenje srca, zamagljen vid, suva usta, treseš se, ne smeš na terasu - misliš pašćeš. Ne smeš napolje. Kao da je na tebi teret od sto kila i moraš da ga nosiš, a uopšte nemaš vazduha."

Slavica Ćukteraš
foto: Kurir / Dragan Kadić

Koliko je trajao proces lečenja?

"To je individualna stvar. Zavisi od toga da li je osoba labilna, da li je spremna da ode kod neuropsihijatra, odbija li terapiju... Ja sam ispoštovala sve što mi je lekarka rekla i ispostavilo se da to i te kako ima uspeha. Dve godine sam se borila sa užasnim napadima panike da bi bukvalno preko noći nestalo kad sam rekla: "E, sad je stvarno dosta! Sad znam ko si, šta si i pobediti me nećeš!""

Anksiozni poremećaj rešila je pre nego što je upoznala svog bivšeg supruga, fudbalera Vladu Avramova, sa kojim je dobila ćerku.

"Meni je panika prestala i pre nego što sam upoznala bivšeg muža, tako da te probleme nisam imala ni pre braka, ni u braku. Nisam se više borila s tim demonima. Ali pišu mi žene koje su na nekoj terapiji da imaju strah da ostanu trudne jer kako će izdržati tih devet meseci sa panikom. Uvek im kažem da se obrate lekaru."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs