CRNI OBLACI NADVILI SU SE NAD KRALJEVSKOM PORODICOM: Sve je počelo njenom SMRĆU, da li najcrnje tek sledi?

Crni dani nad kraljevskom porodicom počeli su nakon smrti kraljice Elizabete.

Celebrities
CRNI OBLACI NADVILI SU SE NAD KRALJEVSKOM PORODICOM: Sve je počelo njenom SMRĆU, da li najcrnje tek sledi?
Foto: Profimedia

Smrt kraljice Elizabete II, 8. septembra 2022. godine teško je pao članovima kraljevske porodice i svet se oprostio od monarha sa najdužom vladavinom u istoriji Velike Britanije. Čarls III proglašen je za novog vladara Ujedinjenog kaljestva. Čekao je 70 godina da bi preuzeo presto.

U trenutku smrti Elizabete II i dolaska na presto Čarlsa III, ozloglašeni Megzit se već dogodio, ali raskol između braće, princa Harija i princa Vilijama kako je vreme prolazilo bivalo je sve gore. Vrhunac i očigledni antagonizam između braće desio se posle objavljivanja memoara "Spare" princa Harija.

Kraljevska Porodica, Kejt Midlton, Princ Vilijam, Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Memoari koji su dodatno razdvojili braću

U memoarima "Spare" (Rezerva ili Potrošni) opisani su detalji svađe prinčeva oko Harijeve supruge Megan Markl.

"Uhvatio me je za kragnu, pokidao mi ogrlicu i oborio me na pod", piše u Harijevoj knjizi. Naime, mesecima se u medijima pisalo da su pojedini članovi porodice imali rasističke opaske na račun Megan Markl, čak je i Kejt Midlton u čitavu priču upletena. Međutim, iako nikad nije zvanično otkriveno ko je tačno šta rekao vojvotkinji od Saseksa, posle Megzita i memoara braća su se udaljila, kao i njihove porodice.

Naziv memoara ukazuje na primedbu navodno izrečenu posle Harijevog rođenja.

Princ piše da je imao 20 godina kada je saznao da je njegovo otac rekao njegovoj majci „da mu je podarila naslednika i rezervu."

"Divno. Odradila si tvoj deo posla."

Hari je po izvorima "Daily Mail-a" rekao da čvrsto veruje da članovi kraljevske porodice njemu i Megan duguju izvinjenje zbog načina na koji su ih tretirali s, kako kaže, manje poštovanja nego Vilijama i Kejt. Hari se u svojoj knjizi žalio da Viliijam ima lepše stanove i kuće u raznim palatama, rekao je da je Megan žrtva nesvesne pristrasnosti i da je ignorisana kada je tražila pomoć. Takođe je rekao da su njegova porodica i njihove kancelarije u dosluhu sa štampom kako bi lažno predstavili njega i Megan.

Hari je sasvim jasno stavio do znanja da ne oseća želju da žuri u rešavanju problema s ocem i bratom. Novinaru Tomu Bredbiju, rekao je da je "lopta (bila) na njihovom terenu" kada je u pitanju pomirenje.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: EPA / Peter Powell

Kralj Čarls i dijagnoza

Početkom februara objavljeno je da kralj Čarls ima rak.

Kako je navedeno, kralj Čarls jeste bolestan od raka, ali ne boluje od raka prostate, iako je tokom njegovog nedavnog lečenja primećeno uvećanje prostate, prenosi "BBC".

Vrsta raka nije otkrivena, ali prema saopštenju palate, kralj je u ponedeljak "počeo redovne tretmane". Bakingemska palata kaže da kralj "ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće".

On će odložiti svoje javne angažmane i očekuje se da će ga drugi članovi kraljevske porodice zameniti u kraljevskim dužnostima tokom lečenja.

Kejt Midlton - operacija, teorije zavere, rak

Kejt Midlton je 16. februara primljena u Londonsku kliniku na planiranu operaciju abdomena. Iako nikad nije precizirano zašto je princeza na operaciji po izlasku iz bolnice krenule su priče i teorije zavere jer se nije pojavljivala u javnosti.

Posle fotografija iz automobila kada su počele priče o tome da na njima zapravo nije Kejt Midlton, drugo zvanično pojavljivanja Kejt Midlton kada je objavljen snimak šetnje sa princom Vilijamom bile su gorivo za bizarne teorije zavere da na snimku nije ona već njena dvojnica. Tada je ekspert za govor tela Džudi Džejms za "Daily Mail" nije želela da ulazi u detalje da li je na snimku Kejt Midlton ili ne, već da je očigledno da se princeza sa namerom pojavila kako bi potvrdila da je dobro i da je srećna.

Nekoliko dana kasnije, 22. marta Kejt Midlton u video-klipu od dva minuta objavila je da ima rak.

"Htela sam da iskoristim ovu priliku da vam se lično zahvalim, za sve divne poruke podrške i za vaše razumevanje dok sam se oporavljala od operacije. Prethodnih nekoliko meseci je bilo neverovatno teško za celu našu porodicu, ali sam imala fantastičan medicinski tim koji se odlično starao o meni, na čemu sam im mnogo zahvalna. U januaru sam podvrgnuta velikoj abdominalnoj operaciji u Londonu. Tada se smatralo da moje stanje nije kancerozno. Operacija je bila uspešna, međutim testovi posle operacije utvrdili su da je kancer prisutan. Moj medicinski tim je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemio terapiji i trenutno sam u ranim stadijumima tog lečenja".

Vest o bolesti i stanju Kejt Midlton preplavila je medije, ali je nažalost još jedna od loših vesti koji su zadesili kraljevsku porodicu.

(Stil/ Blic Žena)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs