PROKLETSTVO ČUVENOG SELFIJA SA OSKARA: Kako su POTONULI ovi glumci i gde su danas, samo njih DVE su "pošteđene"

Svi se sećamo te čuvene slike sa dodele Oskara, ali nakon što je sama autorka sporne fotografije doživela krah u karijeri, ostali su je sledili, neki su poslovnom smislu, a neki u privatnom životu

Celebrities
PROKLETSTVO ČUVENOG SELFIJA SA OSKARA: Kako su POTONULI ovi glumci i gde su danas, samo njih DVE su "pošteđene"
Foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Selfi sa dodele Oskara 2014.godine koji je napravila Elen Dedženeres bio je planetarno popularan, međutim deceniju i po kasnije akteri ove fotografije doživeli su svojevrstan pad, što u karijeri, što u privatnom životu. Neki idu toliko daleko da nagađaju kako je snimak sa zvezdama bio proklet.

Naime Elen je tada napravila nezaboravan, ali ispostaviće se nesrećni selfi na 86. dodeli Oskara, okupljajući popularne holivudske zvezde.

Na slici su bili Elen, Kevin Spejsi, Bred Pit, Anđelina Džoli, Bredli Kuper, Džared Leto, Džulija Roberts, Meril Strip, Piter Njongo, Dženifer Lorens, Čening Tejtum i Lupita Njongo. Osam od ovih 12 poznatih ličnosti suočilo se sa negativnim preokretima u svojim karijerama ili ličnim životima nakon ovog selfija, iako su u trenutku fotografisanja bili na samom vrhuncu.

Elen Dedženeris
foto: Reuters

Počevši od Elen, koja je „srušena sa svog trona kraljice dnevnog tok šoua“ nakon što su u članku BuzzFeed-a iz 2020. iznete optužbe u kojima se komičarka optužuje da gospodari „toksičnim okruženjem na radnom mestu“.

Štaviše, izvor iz emisije Elen DeDženeres rekao je za The Post 2020. godine: „Sve su priče istinite!“ Nakon toga, emisija, koja je trajala 19 godina, završena je 2022.

Kevin Spejsi
foto: Profimedia

Kevin je optužen za seksualni napad. U 2017., Kevin Spejsi je navodno odmah otpušten iz svoje Netfliks serije "Kuća od karata" nakon što ga je glumac Entoni Rap optužio za seksualni napad godinama ranije kada je bio tinejdžer. Šezdesetčetvorogodišnji dobitnik Oskara suočio se sa nizom sličnih optužbi u SAD i Velikoj Britaniji, od kojih je oslobođen ili su odbačene. Ipak, njegova karijera se nikada nije oporavila.

Bred Pit, Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Godine 2016, nekada voljeni par „Brangelina” je raskinuo, a Anđelina je inicirala razvod od Breda, navodeći kao razlog nepomirljive razlike.

Razdvajanje bivšeg para izazvalo je niz optužbi i sporova oko starateljstva nad njihovo šestoro dece i podele imovine, uključujući francuski vinograd u čijem su suvlasništvu.

Pored toga, u sudskim dokumentima od Anđeline se navodi da ju je tokom leta 2016. Bred zgrabio za glavu i protresao, zatim je ugušio jedno od njihove dece i udario drugo kada su pokušali da je brane.

Meril Strip
foto: Jeffrey Mayer / Pacific coast news / Profimedia Slično

Kada pričamo o ovoj temi 2023. Meril Strip i njen suprug Don Gummer razveli su se nakon 45-godišnjeg braka, a par je razdvojen najmanje od 2017.

Čening Tejtum, Džena Duan
foto: AP/Richard Shotwell

Pored toga, Čening i Džena Devan su se razveli u novembru 2019.

Bredli Kuper
foto: Profimedia

Bredli Kuper je nastavljao da bude nominovan za Oskara, a da nije osvojio nijedanput ovu prestižnu nagradu.

2014. Bredli je nominovan za svog drugog Oskara za ulogu u American Hustle. Međutim, od tada je bio nominovan za još 10 Oskara i nikada nije osvojio ni jednog.

Džerad Leto
foto: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

U međuvremenu, Jared je nastavio da glumi u nepopularnom Odredu samoubistava, među nekolicinom drugih filmova.

Selfi
foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Životi Džulije Roberts i Dženifer Lorens su se naizgled razvijali povoljno nakon ovog selfija, čini se da su one izostavljene iz ove "kletve".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs