Veliko priznanje

Najuticajniji tinejdžeri u 2014: Od Obaminih ćerki, do sestara Džener!

"Prve" ćerke SAD, Malija (16) i Saša (13), Gremijem nagrađena novozelandska pevačica Lorde (17) i dobitnica Nobelove nagrade za mir, pakistanska aktivistkinja Malala Jusufzaj (17) uvrštene su u spisak renomiranog lista na kojem dominiraju devojke
Celebrities 14.10.2014. - 17:57h Autor: Tanjug
Foto: AP

Ćerke američkog predsednika Baraka Obame, brojni zabavljači, jedna Nobelovka i jedna igračica bejzbola našli su se na ovogodišnjoj Tajmovoj listi najuticajnijih tinejdžera.

 

"Prve" ćerke SAD, Malija (16) i Saša (13), Gremijem nagrađena novozelandska pevačica Lorde (17) i dobitnica Nobelove nagrade za mir, pakistanska aktivistkinja Malala Jusufzaj (17) uvrštene su u spisak renomiranog lista na kojem dominiraju devojke, koje su zauzele 20 od ukupno 25 mesta.

 

Najmlađe na listi su 13-godišnje Saša Obama i Mo"ne Dejvis, sportska senzacija iz Filadelfije koja je svoj tim dovela do finala Male bejzbol lige. Tavi Gevinson (18), osnivačica popularnog onlajn modnog magazina "Ruki", predstavljena je kao ikona internet ere savremene mlade generacije, zajedno sa transrodnom aktivistkinjom Džez Dženings (14) i hongkonškim prodemokratskim aktivistom Džošuom Vongom (18).

 

Na listi je najviše sportista, glumaca i pevača. Zvezde malog i velikog ekrana koje je Tajm odabrao su Kirnan Šipka (14) iz serije "Momci sa Medisona", Riko Rodrigez (16) iz "Moderne porodice", Kloi Grejs Morec (17) koja već ima bogatu glumačku karijeru ("Keri", "Fajter", "Pravednik") i Džejden Smit (16), sin glumačkog para Vil Smit i Džejda Pinket-Smit.

 

Od mladih pevača, pored Lorde, izdvojeni su Beki Dži (17), Ostin Mahon (18) i Šon Mendes (16), a od sportista golferka Lidija Ko (17) sa Novog Zelanda i biciklistkinja Salma Kakar (17) iz Avganistana. Tinejdžeri koji su se istakli svojim poslovnim darom su Erik Finmen (17), osnivač onlajn obrazovnog sajta Botangle.com, modna video blogerka Betani Mota (18) i berzanska mešetarka Rejčel Foks (18). Troje mladih Iraca - Sjara Džadž (16), Emer Hiki (17) i Sofi Hili-Tou (17), na listi su zbog otkrića bakterija koje fiksiraju azot iz atmosfere u zemljište.

 

Na listi su i mladi kuvar iz Los Anđelesa Flin Mekgeri (15), zvezda kratkih video priloga na Tviterovoj aplikaciji Vine Neš Grir (16), TV starlete, sestre Džener, Kendal (18) i Kajli (17), kao i osnivačica modne kompanije "Jelouberi" Megan Grasel (19) i južnoafrička-australijska JuTjub zvezda Troj Sivan.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs