NAJBOGATIJA BOSANKA NASLEDILA OD MUŽA MILIONE, PA NAŠLA 16 GODINA MLAĐEG: Rodila mu dete u 6. deceniji

Najbogatija Bosanka u 6. deceniji izgleda kao devojka, a od bivšeg muža nasledila je milione.

Celebrities
NAJBOGATIJA BOSANKA NASLEDILA OD MUŽA MILIONE, PA NAŠLA 16 GODINA MLAĐEG: Rodila mu dete u 6. deceniji
Foto: BauerGriffin/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Sanela Dijana Dženkins je jedna od najlepših i sigurno najbogatijih Bosanki koja živi u Los Anđelesu. Rođena u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, da bi bežeći od rata u BiH 1992. godine došla u London.

Tokom studija je upoznala 14 godina starijeg predavača Rodžera Dženkinsa. Venčali su se 1999. u Londonu i dobili dvoje dece.

Tokom studija Sanela je osnovala kompaniju koja se bavila pravljenjem kupaćih kostima. Vremenom je stvorila niz uspešnih kompanija i tako stečen kapital često koristila u filantropske svrhe. Zapadnoj javnosti je najpoznatija po tome što je 2009. izdala Room 23, knjigu fotografija koje je uradila Debora Anderson, a koja sadrži portrete mnogih svetskih zvezda.

Njen suprug bio je bankar koji je u samo jednoj godini zaradio 75 miliona funti i sklopio unosne poslove za banku Barclays, za koju je radio, a zato što ju je izvukao iz krize, nagrađen je s 30 miliona dolara. U braku su bili 10 godina, a Sanela je iz svega izašla bogatija za 150 miliona dolara, otprilike polovinu suprugovog bogatstva, procenjenog na 380 miliona evra.

Sanela Dijana Dženkins
foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Bivši supružnici nagodili su se u procesu koji su britanski mediji nazivali najsrećnijim razvodom svih vremena. Nakon tri godine razdvojenosti Sanela i Rodžer razveli su se mirno i u prijateljskoj atmosferi, piše Tportal.

Sanela Dijana Dženkins
foto: Charley Gallay / Getty images / Profimedia

Ona je potom pronašla sreću u zagrljaju Ašera Monroa, s kojim je 2020. u 46. godini dobila treće dete. On je 16 godina mlađi od nje, a razlika u godinama između njega i njenog sina je devet godina.

"Za ženu je jako bitno da je s muškarcem koji razume njenu narav. Moj prvi muž bio je Englez, sada sam s Amerikancem zato što se oni ne boje jake žene. Njima to ne smeta, njima je to normalno'", otkrila je Sanela za IN magazin.

Inače, Sanela se nedavn porodila u 51. godini i rodila svoje četvrto dete.

- Dobrodošla na svet, naša slatka devojčice. Upoznajte Elodie Mae Book. Rođena je 8. avgusta 2023 - objavila je.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs