POZNATA TURSKA GLUMICA JE JUGOSLOVENKA I TEČNO GOVORI SRPSKI: Živa je vatra u 43-oj, druži se s našom ČUVENOM PEVAČICOM

Serija "Sulejman Veličanstveni" se i sada prikazuje kod nas na malim ekranima, a jedna od najupečatljivijih uloga je upravo - Nigar Kalfa.

Celebrities
10:01h Autor:
POZNATA TURSKA GLUMICA JE JUGOSLOVENKA I TEČNO GOVORI SRPSKI: Živa je vatra u 43-oj, druži se s našom ČUVENOM PEVAČICOM
Foto: Printscreen Youtube - Magnificent Century

Čuvena turska glumica Filiz Ahmet kao Nigar Kalfe u seriji "Sulejman Veličanstveni" pobrala je najeće simpatije u Srbiji. Ta uloga ju je vinula u sam vrh glumačke scene i od tada ređa uspehe jedan za drugim. Vrlo autentična lepotica potiče iz porodice koja je, zapravo, živela dugi niz godina u Makedoniji! A malo kozna da njenim venama teče i malo jugoslovenske krvi, kao i da perfektno govori srpski jezik.

Ljubav prema ovog profesiji nasledila je od svog dete, čuvenog turskog glumca Luftije Sejfulaha, koji je živeo u Makedoniji. Bio je veoma cenjen, a osnovao je i prvo makedonsko-tursko pozorišta. Osim toga, i njena mama je bila u svetu glume, radeći kao suflerka.

Prva predstava koju je gledala u pozorištu bila je "Idiot" po istoimenom romanu Fjodora Dostojevskog. Razvila je doživotnu strast prema daskama koje život znače i imala je 6 godina kada je zablistala na sceni.

Filiz Ahmet je rođena 15. aprila 1981. i ratovi na teritoriji Jugoslavije su uticali veoma na njeno detinjstvo, te je morala preko noći da odraste. Zbog neprestanih sukoba, njena porodica je odlučila da ode u Švedsku. U Makedoniju se vratila kada je imala 15 godina. Filiz Ahmet je završila medicinsku školu, a zatim i Akademiju likovnih umetnosti u Skoplju 2003. godine.

Iako je mislila da će svoju karijeru razvijati kroz predstave, uloga u turskoj seriji “Zbogom, Rumelijo” donela je veliki preokret. Kako je u pzorištu odrasla, ne krije da je imala brojne predrasude o radu pred kamerama, ali ističe da se vrlo brzo i lako snašla.

Lik Nigar Kalfe, koji ju je vinula u zvezde, odmah je na kastingu bilo jasno da je kao pisan za nju, i tada se zbog snimanja preselila iz rodnog Skoplja u Isanbul.

– Uloga Nigar Kalfe me je obogatila novim iskustvima. Snimamo svakodnevno po petnaest sati, šest dana nedeljno. Jeste naporno, ali utešno je to što radim posao koji želim. Kao umetnici, uvek nađemo suštinu, znamo kako da izdržimo napor zato što imamo cilj. Na setu je atmosfera odlična, svi se družimo. Pomažemo jedni drugima, posebno partneri u dijalozima. Scena nije završena dok ne damo pravu energiju koju traži priča. A pre snimanja se dogovaramo kako najbolje da je odigramo – izjavila Filiz jednom prilikom za "Gloriju".

Dok je radila na hit seriji, jedino što joj je nedostajalo, kako kaže, bila je porodica.

Nigar Kalfa, Filiz Ahmet
foto: Printscreen Youtube / Magnificent Century

– Naravno da mi nedostaju, i to mnogo. Ranije se nikad nisam odvojila od kuće na tako dug period. Ne viđam ih često, čak ni preko Skajpa, jer kad se vratim sa snimanja, oni već spavaju. Radim sve što mogu da se vidimo bar jednom u dva meseca, ili oni dođu u Istanbul ili ja odem u Skoplje. Više volim kad ja uspem da odem kod njih, jer onda vidim čitavu familiju i rodbinu, družim se sa prijateljicama i uživam u tišini i spokoju mog grada.

Popularnost joj ne smeta, i prija joj što je publika voli, jer to smatra potvrdom da dobro radi svoj posao i da se na pravi način posvetila svakoj ulozi.

– Da, normalno, ali retko se pojavljujem u javnosti, s obzirom na to da sam skoro stalno na setu. Ali kad se pojavim, to nije strašno. Prija mi što me publika voli, to znači da dobro radim svoj posao. I koliko god da nisam raspoložena, uvek se fotografišem sa svojim obožavaocima.

Iako joj pozorište veoma nedostaje, glumica se posvetila serijama. Međutim, ono šti je sve iznenadilo je njena drastična promena izgleda. Svoju dugu kosu je skratila i sada ima paž frizuru, a neretko je možemo videti i sa vrlo upečatljivom šminkom. Mogu se čuti komentari da je izuzetno mladolika, kao i da nikad bolje nije izgledala, što govori u prilog i činjenica da je sada mnogo mršavija nego u ranoj mladosti.

Poseta Vranju

Filiz Ahmet je 2020. godine posetila Srbiju, kada je prisustvovala premijeri dečije predstave “Čarobnjak iz Oza”, na sceni obnovljene zgrade pozorišta “Bora Stanković” u Vranju, pružajući podršku svojoj nekadašnjoj profesorki svenskih pokreta Krenari Nevzati Keri, koja je bila zadužena za koreografiju.

"Lepo smo razgovarali, vrlo je neposredna i otvorena u komunikaciji, fino se ponašala sa svima nama, mi smo kolege, ali sasvim neočekivano za nekog ko je tako poznat i popularan, ko je zvezda", istakao je tada Jovanović.

Takođe, na njenom Instagramu može se videti i slika sa našom čuvenom prevačicom Hankom Paldum. Dame su delovale veoma raspoloženo, čini se kao da se dobro poznaju i da su prilično bliske, a osmeh sa lica nisu skidale.

Čuvena Nigfar Kalfa u 43. godini izgleda sve bolje i volje, obožava da putuje i svaki slobodan trenutak koristi da obiđe i upozna neku novu destinaciju ili predeo. Omiljena je među kolegama, a posebno kod nje vole delić našeg mentaliteta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs