VOLELA GA KAO BOGA, ON JE OŽENIO, PA VARAO I SA MUŠKARCIMA: Odveo je na put sa kojeg se nikad nije VRATILA

Ljubavna priča Natali Vud i Roberta Vagnera, prepuna je zanimljivih detalja.

Celebrities
19:06h
VOLELA GA KAO BOGA, ON JE OŽENIO, PA VARAO I SA MUŠKARCIMA: Odveo je na put sa kojeg se nikad nije VRATILA
Foto: GARY LEWIS / Bauer Griffin / Profimedia

Natali Vud bila je jedna od najpoznatijih i najzavodljivijih holivudskih glumica, a kao i većina njih, skončala je tragično. Naime, ona se 29. novembra 1981. godine ukrcala na jahtu sa suprugom Robertom Vagnerom i prijateljem Kristoferom Vokenom i krenuli su ka ostrvu Katalina. Međutim, sa te plovidbe Natali se nikada nije vratila.

Ljubav svog života, glavnog osumnjičenog za njenu smrt, Roberta Vagnera, srela je na početku karijere, kada je imala tek 10 godina. Osam godina stariji glumac odmah joj je zapeo za oko, a u jednom je intervjuu otkrila je da je tada rekla majci kako je to čovek za kojeg će se udati. I na kraju se i udala za njega, i to dva puta.

Natali Vud
foto: Profimedia

Prvi zvanični izlazak su imali kada je napunila 18, i to na nagovor producentske kuće čiji su čelnici smatrali da je ona idealna za Vagnera. Venčali su se godinu kasnije, 1957., u Skotsdejlu, u kojem žive njegovi roditelji. Budući da je njihova popularnost u to vreme bila neviđena, samo zbog njih crkveni prozori bili su prekriveni papirom kako bi sprečili nekoliko stotina znatiželjnika da zavire unutra.

Ali prvi put u braku su izdržali samo pet godina, a navodno je oba puta glavni uzrok njihovog razvoda bio taj što ga je Natali zatekla u krevetu s drugim muškarcem. Četiri godine kasnije, razočarana životom, ali i činjenicom da joj je Fej Danavej "otela" ulogu u filmu "Bonnie i Clyde", lepa glumica popila je šaku pilula. Na sreću, život joj je spašen brzom reakcijom lekara koji su joj ispumpali želudac, a tada je mlađoj sestri Lani otkrila da jednostavno više nema razloga da živi.

Natali Vud
foto: M.G.M - Album / Album / Profimedia

Na sreću, s vremenom se oporavila pa se 1969. udala za britanskog producenta i pozorišnog agenta Ričarda Gregsona, s kojim je dobila ćerku Natašu.

I njen bivši suprug Robert Vagner krenuo je dalje, oženio se Marion Maršal i dobio ćerku, ali njihov put i dalje se ispresecao. Presudna je bila zvanična večera na koju je Natali stigla u šestom mesecu trudnoće, a uprkos tome Vagneru nije mogla da odoli. Samo nekoliko meseci nakon rođenja Nataše rastala se od Gregsona, a 1972. šokirala je svetsku javnost pojavivši se s Vagnerom na dodeli Oskara.

Te iste godine obnovili su bračne zavete na jahti Ramblin’ Rose, a čemu su svedočili tek najbliži prijatelji i članovi porodice, među kojima su bile i njihove ćerke.

Natali Vud, Voren Biti
foto: Profimedia

"Kada smo se prvi put venčali, bili smo dvoje dece koja glume u filmu. Namerno smo skrivali svoje slabosti jedno od drugoga, ali sada smo napokon shvatili da jedno drugome možemo reći sve. Više ne živimo u strahu jedno od drugoga i za to nam je trebalo nekoliko godina odvojenosti", izjavila je tada Natali Vud o svom drugom braku s Robertom Vagnerom.

Godine 1974. par je dobio i ćerku Kortni Vagner, ali zbog porodice je počela patiti njena filmska karijera. Iako se sve činilo idealnim, Natali Vud jednostavno nije mogla da se pomiri sa svojim godinama, koje je u to vreme vešto skrivala, kao ni s činjenicom da je počela da dobija uloge u kojima bi morala da glumi majku svojoj mlađoj koleginici.

Zbog svega toga napustila je glumu, iako to nikada nije prežalila. "Gluma više nema takvu ulogu u mom životu kakvu je imala. Kada žena odluči da se uda i da ima decu, ostali delovi njenog života jednostavno padnu u drugi plan."

Život daleko od svetla reflektora potrajao je do 29. decembra 1981., kada je telo ženske osobe u spavaćici pronađeno u moru nedaleko od oostrva Katalina. Natali Vud odmah je identifikovana, a tada je otkriveno i da su s njom na jahti bili njen suprug Robert Vagner i kućni prijatelj, glumac Kristofer Voken.

Natali Vud
foto: Profimedia

Posle mnoštva ispijenih pića eskalirala je svađa između dvojice kolega, a sve zbog Vagnerove ljubomore i sumnje da ga Natali vara s njim. Voken se u međuvremenu izvinuo, izuzeo iz svađe i otišao da spava, dok je kapetan broda pojačao muziku ne želeći da bude svedok rasprave. Nakon svega svi su tvrdili da ništa nisu čuli ni videli.

Natali Vud
foto: Profimedia

Godine 2013. sestra Natali Vud, Lana, otkrila je kako je kapetan broda ipak otkrio da je Vagner gurnuo Natali preko ivice palube i da je odbio da joj pomogne da se popne na jahtu. Navodno se kapetan uspaničio, ali glumac je bio odlučan u naumu da joj se ne pomaže jer će tako naučiti lekciju.

Lana Vud od početka nije bila uverena u Vagnerov iskaz - a tvrdio je da je nevin i da je suprugu poslednji put video u kupatilu pre nego što je otišao da spava - znajući da Natali nikada ne bi otišla na obalu odevena samo u spavaćicu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs