OVO SU 3 NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU: Misle da imaju sve što požele, a zapravo je svaku snašla NESREĆA, evo šta sad rade

Život 3 najbogatije žene na svetu je sve, samo ne običan. Po njima se nikada ne bi reklo da leže na milionima, a svaka je došla do novca na drugačiji način.

Celebrities
23:08h Autor:
OVO SU 3 NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU: Misle da imaju sve što požele, a zapravo je svaku snašla NESREĆA, evo šta sad rade
Fransoaz Betankur Mejer, Foto: Profimedia

Uglavnom su do enormnog bogatstva došle kroz porodične firme koje su se godinama razvojijale, samo se jedna od njih obogatila na malo drugačiji i vrlo zanimljiv način. A ono što je uradila posle toga je mnoge oduševilo. Dok su jedne veliki humanitarci, druge su vrlo štedljive.

3. MESTO PRIPADA: Mekenzi Bezos - 59,6 milijardi dolara

Obogatila se nakon najskuplje brakorazvodne parnice u istoriji čovečanstva, i to je zato što ju je Džef Bezos prevario nakon 25 godina braka.

Mekenzi Bezos, Džef Bezos
foto: Profimedia

Žena najbogatijeg čoveka na svetu je razvodom "zaradila" deonice Amazona vrijedne 38,3 milijarde. Međutim, zbog korona krize vrednost deonica značajno je porasla, a njeno bogatstvo se sada procenjuje na oko 60 milijardi dolara.

Pre dve godine pridružila se velikoj inicijativi The Giving Pledge. U okviru koje su ultrabogati dužni da polovinu svog bogatstva doniraju humanitarnim organizacijama, bilo za života ili testamentom.

2. MESTO PRIPADA: Alis Volton - 61 milijardu dolara

Alice je 1992. godine nasledila deonice Walmarta od svog oca Sama Waltona. Upravo on je 30 godina ranije osnovao popularni lanac supermarketa. Živi u Teksasu okružena svojim konjima i vrijednom zbirkom umjetnina.

Alis Volton
foto: Guy Bell / Shutterstock Editorial / Profimedia

Javnosti nije upoznata sa njenim značajnijim humanitarnim radom.

1. MESTO PRIPADA: Fransoaz Betankur Mejer - 65,9 milijardi dolara

Godinama je ubedljivo najbogatija žena na svetu, prema Bloombergovoj listi. Njeno porodično bogatstvo počelo se gomilati još od početka 20. veka, kada je mladi kemičar Eugene Schuler razvio formulu boje za kosu i dao joj naziv Oréale. Ostalo je istorija.

1 / 5 Foto: Ian LANGSDON / AFP / Profimedia

Grupa L’Oréal danas je kozmetički konglomerat s velikim portfolijem poznatih brendova kao što su: Garnier, Kiehl’s, Yves Saint Laurent i Lancôme. A većinski vlasnik svega je Schulerova unuka Françoise Betancourt Myers.

Donirala je preko 200 miliona dolara za obnovu pariške katedrale Notre Dame, nakon što je stradala u ogromnom požaru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs