RADILA JE KAO KONOBARICA I PRODAVAČICA U BUTIKU, PA JOJ KUSTURICA PROMENIO ŽIVOT: Danas je fatalna plavuša i živi SAN

Priča glumica koju je Kusturica našao u butiku pokazuje koliko život može da bude nepredvidiv.

Celebrities
Autor:
RADILA JE KAO KONOBARICA I PRODAVAČICA U BUTIKU, PA JOJ KUSTURICA PROMENIO ŽIVOT: Danas je fatalna plavuša i živi SAN
Jelena Jovičić, Foto: Printscreen Instagram / Jelena Jovičić

Jelena Jovičić je jedna od najpopularnijih domaćih glumica proteklih godina, dominira kako u pozorištu, tako i na malim ekranima. Verlo je talentovana, te pored glumačkog dara, poseduje i raskošan glas. Zaštitni znak su joj plava kosa i široki osmeh, kao i perfektna linija koja se ne menja decenijmama.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića 2002. godine. A malo je poznato da je ona, još pre nego što je upisala Fakultet dramskih umetnosti, imala priliku da se pojavi u kultnom filmu srpske kinematografije – "Crna mačka, beli mačor" Emira Kusturice, kao i kako je uopšte završila u njemu.

Naime, Jelena je bila zaposlena u jednom butiku, kada je privukla pažnju Kusturičinog saradnika.

– Jednog dana došla sam u butik u kom sam radila, ugledala ogromnu gužvu i čula da Kusturica snima film. Dok sam stajala ispred i pušila, prišao mi je njegov asistent i ponudio mesto statiste. Odbila sam, pa se on posle pola sata vratio i ponudio mi epizodnu ulogu – ispričala je glumica i dodala:

– Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: "Akcija!" Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest meseci snimajući film "Crna mačka, beli mačor" i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju "magistriram" glumu i pre nego što sam se na nagovor Sergeja Trifunovića i Ivana Bekjareva upisala na Akademiju – prisetila se Jelena Jovičić.

Glumica je tom prilikom ispričala i da je bila članica benda Džez, ba!, s kojim je nastupala po beogradskim klubovima i da je još od srednjoškolskih dana radila, iako se njen otac protivio tome.

– U srednjoj školi sam iz dosade, a i da bih zaradila neki pristojan džeparac, radila kao konobarica u jednom pančevačkom kafiću. Na taj potez odlučila sam se svojevoljno, iako nije bilo realne potrebe da radim, osim što sam želela da od ranog detinjstva razvijam osećaj odgovornosti – ispričalaje ona. – Sećam se da mi je tata tada rekao: "Koliko zarađuješ? Daću ti dvostruko samo više nemoj da se baviš konobarisanjem". Posle toga zaposlila sam se u butiku, gde sam spremala ispite u pauzi između posluživanja mušterija.

Od 2002. godine je stalna članica Pozorišta na Terazijama u kome je odigrala mnoštvo uloga i stekla status prvakinje. A osim toga, pojavljuje se i u brojnim serijama, te smo imali prilike da je gledamo projektima: serijama "Zakopane tajne", "Radio Mileva", "Igra sudbine", "Komšije".

Takođe, jednom prilikom je preuzela inicijativu i 2015. godine je sa svojom produkcijom napravila mjuzikl " Spamalot". Aktivno se bavi sinhronizacijom.

- Što se tiče "Spamalota", to je bila naša privatna produkcija. Ja sam tu bila saradnik, koji je napravio podelu, koji je bio vodilja tog projekta. Licenca se uzima na tri godina, ona je jako skupa, nekih 35.000 dolara, istekla je i, nažalost, ne možemo da ga igramo. Još veća žal nam je što ga imamo snimljenog i izmontiranog, ali opet ne možemo da ga pustimo jer nemamo prava na prikazivanje. Ko je imao sreće da nas vidi, uživao je. To su bili čarobni Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Timarov, Kičić, Lutkić, Turajlija, Ivan Marković... Bilo nas je nepunih 100 u ekipi - rekla je za "Kurir".

Jelena je danas, inače, mama dvoje dece, a iza sebe ima dva braka.

– Nema te sile, te osobe, tog posla i tih para koji mogu nadomestiti ljubav između roditelja i njihove dece. To je Bog tako uredio, da i onaj ko u Boga ne veruje, to i oseća i zna. E, sad, pošto to znamo, treba poređati prioritete. Dakle ,prvo deca i porodica, dom i u domu ljubav i poštovanje, pa onda sve ostalo, potpuno nebitno kojim redosledom, kako kome odgovara – napisala je glumica jednom prilikom na Instagramu uz fotografiju svog sina i ćerke.

Jelena Jovičić
foto: ATA Images

Prošla kroz dva razvoda

Kako je vodila Beoviziju od 2005. do 2007. godine, postajala je sve popularnija, te je dobijala i sve zahtevnije uloge u raznim projektima, filmovima i serijama. Međutim, baš u tom periodu se zaljubila, stala na ludi kamen i na svet donela 2008. godine sina Mateju. Sa vlasnikom turističke agencije Nenadom Kovačević, međutim, ljubav nije potrajala, a par se nakon dve godine zajedničkog života rastavio.

Posle razvoda uplovila je u novu romansu sa šest godina mlađim izabranikom Sašom Vujisićem, vlasnikom marketinške agencije. Njih dvoje su 2012. godine dobili devojčicu Anđelu,a venčali su se bez medijske pompe. Iako se nadala da je ovoga puta pronašla idealnog partnera, ispostavilo se da nije tako.

- Javili su se nemiri i pitanja na koja nisam umela da pronađem odgovore. Kada se to dogodi, čovek treba sam sa sobom da porazgovara i da bude vrlo iskren, da kaže sebi da li želi da tako nastavi ili da nešto menja. Iskreno, isprva nisam bila svesna šta mi to ne prija, samo sam znala da to više nije to. Sećam se, bio je „Sveti Jovan“, bila sam sama, i posle tog unutrašnjeg dijaloga zaključila sam da dalje treba da nastavim sama. Oboje smo osećali neko nezadovoljstvo, nijedno od nas se očigledno nije više osećalo dobro. Odluku nisam donela stihijski, sazrevala je godinama. Čak smo poslednje leto proveli zajedno na moru sa decom, da bih posle toga uvidela da je razvod najbolje rešenje - ispričala je za domaće medije pre nekoliko godina.

Jelena Jovičić
foto: ATA Images

Glumica ne krije da je njenoj deci, sinu Mateji i ćerki Anđeli, razvod roditelja teško pao.

"Najteže mi je bilo da deci objasnim da ne želim više da živim tako i da oni shvate da nas dvoje nismo dobar primer, jer su oni deca. Ne znaju oni šta mi osećamo. Mislim da je brak roditelja deci primer da i oni kasnije svoje zajednice grade delimično po ugledu na taj model. Nisam želela da imaju pogrešnu sliku o odnosu partnera. Deci je naš rastanak u početku teško pao, naravno, svako dete bi volelo da njegovi otac i majka ostanu zajedno. Sin iz prvog braka Mateja je već veliki, ima 13 godina, i mogla sam da mu objasnim, dok je ćerka to teže podnela jer je reč o njenom tati."

Krah drugog braka joj je veoma teško pao, te je potražila pomoć kod psihoterapeuta.

- Odlučila sam da ubuduće dozvolim sebi da budem srećna i zadovoljna osoba - što danas i jeste, te blista na daskama koje život znače, a i na privantom planu je veoma ispunjena.

Jedna od neispunjenih želja joj je da zaigra u velikom brodvejskom mjuziklu.

- Imam velike želje. Volela bih čarobne, raskošne, brodvejske mjuzikle koje su stvarali čuveni kompozitori i pisci. To je jedna od mojih želja. Trenutno prevodim mjuzikl pod nazivom "Anything Goes", uloga je Reno i adekvatna je mojim godinama i onome kako se osećam. Najduže se baš on igra na Brodveju, pa bih volela da se i nama posreći da ga radimo - zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs