OD 5. GODINE JU JE UJAK SILOVAO, A RODITELJI SU O SVEMU ĆUTALI: Dok smo joj svi zavideli, glumica je prolazila AGONIJU

Iako je mislila da će silovanje biti tajna koju će sa sobom poneti u grob rešila je da otvori dušu kad je napunila 41. godinu.

Celebrities
21:08h Autor:
OD 5. GODINE JU JE UJAK SILOVAO, A RODITELJI SU O SVEMU ĆUTALI: Dok smo joj svi zavideli, glumica je prolazila AGONIJU
Ilustracija "Desperate Housewives", Foto: Profimedia

Teri Hačer je američka glumica, rođena 8. decembra 1964. godine. Postala je poznata širom sveta zahvaljujući svojoj ulozi u popularnoj televizijskoj seriji "Očajne domaćice" (Desperate Housewives), gdje je igrala lik Susan Mayer. Serija je trajala od 2004. do 2012. godine, a ona je za svoju ulogu osvojila Zlatni globus.

Teri je rođena u Kaliforniji kao ćerka jedinica oca nuklearnog fizičara i majke kompjuterskog inženjera. Izrazito privržena ocu, detinjstvo je provela žonglirajući između pecanja sa njim i plesa, njene velike ljubavi.

Teri Hačer
foto: Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia

"Moji roditelji su imali snažnu radnu etiku koju su pokušali da "nametnu". Sa jedanaest godina morala sam da im pripremam večeru svaki dan, a za to bih dobijala četvrt dolara."

"Dosta vremena sam provodila sama, najčešće sedeći u ormaru sa jednim krekerom u ruci, pretvarajući se da sam na Severnom polu, smrzavajući se do smrti" , prisećala se, kroz šalu, Hačerova.

Naime, glumica je išla na balet od pete godine, a kroz celo školovanje bila je kapiten "čirllidersica", osvojila brojne nagrade i na kraju dobila priznanje za najbolju plesačicu svoje generacije.

Istovremeno, pohađala je glumu u San Francisku i matematiku u Kupertinu. "Glumu sam plaćala sama jer mog oca nije zanimalo da finansijski učestvuje u bilo čemu što je drugačije od njegovog poziva."

Din Kejn
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

U Holivud je prvi put kročila kao moralna podrška drugarici, a završila "preotimajući" joj ulogu sirene u seriji "Ljubavni brod", davne 1977. Osamdesete je provela igrajući Peni Parker u "MacGyver" televizijskom šou, a zatim se pojavila rame uz rame kraj Supermena, kao čuvena Luiz Lejn, navodeći da je ulogu prihvatila jer joj je "postalo mučno da igra lepu i praznoglavu Peni", prenosi Ona.rs

"Radila sam teško od početka svoje karijere. I kad sam konobarisala i kad sam dospela na televiziju, 110 odsto mene bilo je u tome" , priča lepa brineta.

Godine 1997. maestralno je odigrala svoju najznačajniju fimsku ulogu kao Pariz Harver u Džejms Bond franšizi, zajedno sa Pirsom Brosnanom.

Teri Hačer
foto: United Artists Collection / Everett / Profimedia

Uloga emotivne, brutalno iskrene i pomalo smotane samohrane majke Suzan Majer koja je više puta proglašavana "najdražom domaćicom", vinula je Teri u sam vrh Holivuda.

"Ta serija je od početka bila osuđena na uspeh ili na potpunu propast, ako uzmete u obzir scenario i celokupna dešavanja, sve je veliki paradoks, pomalo i komedija, zato tvrdim da je hemija između nas četiri ono što je uspelo da "oživi" te likove."

Teri Hačer
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Naime, Teri je jedina domaćica koja se pojavila u apsolutno svakoj epizodi. Njenu posvećenost snimanju dokazuje i činjenica da je jednom prilikom slomila dva rebra kao i zadobila ozbiljnu povredu oka.

Suzan je osvojila brojne nagrade, među kojima su prestižni Zlatni Globus, i to pre završetka prve sezone, "SAG", kao i nominaciju za Emi a 2006. godine je bila najplaćenija televizijska glumica.

Teri Hačer
foto: TOUCHSTONE TELEVISION - Album / Album / Profimedia

Kada je 2002. godine 14-godišnja Sara Van Klimpet izvršila samoubistvo i u oproštajnom pismu roditeljima ostavila je poruku u kojoj je pisalo: "Sigurno se pitate zašto je normalna tinejdžerka učinila ovo. Pa, pitajte Dika zašto?"

Nastao je skandal jer je devojčica kao razlog suicida navela seksualno zlostavljanje od strane Ričarda Stona, Terinog ujaka. Nakon ove tragedije, glumica je izašla u javnost sa svojom pričom i pomogla vlastima da ga smeste iza rešetaka.

Ričard Hajs Stoun je umro u zatvoru od raka debelog creva tokom služenja kazne. Osuđen je na 14 godina zatvora, a umro je odsluživši samo šest godina.

"Bila sam uverena da je to moja krivica i krivila sam sebe za ono što mi se dogodilo, pa nisam nikome pričala o tome i sve sam držala za sebe" , započela je Teri o svojoj najvećoj životnoj traumi i dodala da je majka shvatila da se nešto događa, ali da su svi ćutali o tome.

Teri Hačer
foto: CHUCK LORRE PRODUCT.-WOLF FILMS-WARNERBROS TELEVISION - Album / Album / Profimedia

"Svi smo ćutali, tako nam je bilo lakše. Razmišljala sam jesam li luda, da li možda izmišljam? Žrtvama je lakše da veruju da je to plod mašte, nego da se suoče sa istinom" , zaključila je i napomenula da je zlostavljanje trpela do svoje skoro devete godine.

"Roditelji rade najbolje što mogu. Moji mama i tata su osobe dobrih namera i njihov način nošenja sa svim ovim je poricanje i krivica. Niko ne želi da razgovara o tome. Ali, ja sam godinama krivila sebe i tome je morao doći kraj".

"Ja nisam heroj niti žrtva. Ja sam jedna od tri žene koja je prisiljena da prihvati nasilje kao deo svoje priče. Ja sam jedna od tri žene koja će ceo svoj život provesti boreći se sa demonima u glavi, sa glasom koji ti konstantno preispituje samopoštovanje, vrednost i sreću. To je statistika koja mora da se menja. Ja sam jedna od tri i vikaću sa krovova dok se brojke ne promene. Dok nasilje ne prestane da bude deo ženine svakodnevnice, tišina NEĆE biti deo moje" , kroz suze pričala je Teri u svom govoru za UN.

Teri Hačer
foto: SCHROEWIG/CHL / DPA / Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs