UMIRALA JE SLUŠAJUĆI PRIČE DA JOJ MUŽ SPAVA S MUŠKARCIMA: A on je gledao SMRT najvoljenijih kao da ga je BOG PROKLEO

Ljubavna priča Džona Travolte i Keli Preston veoma je emotivna, protkana bolom i tragedijama.

Celebrities
Autor:
UMIRALA JE SLUŠAJUĆI PRIČE DA JOJ MUŽ SPAVA S MUŠKARCIMA: A on je gledao SMRT najvoljenijih kao da ga je BOG PROKLEO
Foto: Devone Byrd / Pacific coast news / Profimedia

Džon Travolta i Keli Preston imaju jednu od najlepših ljubavnih priča koju je samo smrt mogla da prekine. Ljubav između njih rodila se na prvi pogled, a zanimljivo je da je Keli tada uveliko bila u braku sa Kevinom Gejdžom. Tog trenutka, njihov brak osuđen je na propast.

Keli je za Travoltu predstavlajla novu nadu i vid izlečenja od prethodne veze koja se takođe završila tragično. Naime, glumac je izgubio glavu za 18 godina starijiom glumicom Dijanom Hajland. Kako je i sam priznao, nikad nije tako voleo neku ženu. Nažalost, samo sedam meseci posle započinjanja romanse Dijana je preminula od karcinoma dojke. Za vreme božićnih praznika 1977. glumica je završila u bolnici jer je dobila visoku temperaturu. Iako je smatrala da je to prolazna prehlada, otkriveno je da boluje od raka koji se već proširio po ostatku tela.

Džon Travolta i Keli Preston
foto: Profimedia

Džon i Keli upoznali su se 1989. godine na setu filma The Experts. Ona je tada bila u braku. Nesrećnom, ali ipak u braku. To je bila velika prepreka, najviše jer su oboje bili javne ličnosti, ali Džon nikako nije uspevao da je zaboravi.

Džon Travolta
foto: KIP RANO / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ni Keli nije mogla da zaboravi njega, pa je skupila hrabrost da se razvede, i upusti u ljubavnu vezu s Džonom. Dve godine nakon što su se upoznali, a svega nekoliko meseci veze, Džon je zaprosio Keli. To je bilo iznenađenje za sve koji su ih poznavali jer su kratko bili u vezi, ali Keli je rekla "Da" i bila je presrećna. Rekla je da su osećanja koja gaji prema njemu toliko jaka da je sigurna da je to bila ljubav na prvi pogled i zauvek.

Džon Travolta, Keli Preston
foto: Profimedia

Najveća sreća i najveća tragedija

Venčali su se ubrzo nakon veridbe, a već sledeće godine dobili su sina Džeta. Devet godina kasnije, 2000. godine, Keli mu je rodila ćerku Elu Blu.

2009. godine par je zadesila strašna tragedija i najveća noćna mora svakog roditelja - njihov sin Džet nastradao je tokom odmora na Bahamima. Džet je, naime, patio od Kavasakijeve bolesti i doživljavao napade, a Travolta i Prestonova više puta su okrivljavali "različite hemikalije" za zdravstvene poteškoće s kojima se njihov sin borio. Navodno je pri jednom napadu pao i povredio glavu, a spremačica ga je prošla u kupatilu u lošem stanju, nakon čega je pozvala pomoć, ali dok je stigao do bolnice Džetu je mogla samo da se konstatuje smrt.

Džon Travolta
foto: Profimedia

- To je nešto najgore što mi se u životu dogodilo. Istinu govoreći, nisam bio siguran da ću preživeti to - priznao je kasnije glumac.

Tek nakon njegove smrti otkriveno je da je bio autističan, što su glumci potom i potvrdili, a zajednica roditelja dece s autizmom često ih je kritikovala zbog skrivanja ovog podatka.

Džon Travolta
foto: EPA / Ian Langston

Džon i Keli znali su da moraju da daju jedno drugom prostora, ali i da moraju da budu tu jedno za drugo. Kao da ih je tragedija još više zbližila i učinila bliskijim nego ikada, Džon i Keli su 2010. godine dobili još jednog sina Bendžamina. Par je više puta u javnosti rekao da je rođenje drugog sina vratilo svetlost i radost u njihov dom.

Par je zajedno prebrodio ovaj veoma težak period, a pre tri godine dali su zajednički intervju u kojem su se osvrnuli na to kako je njihova ljubav opstala sve ove godine.

- Stalo nam je oboma do ovog drugog i štitimo jedno drugo, "ažuriramo" našu vezu - rekao je Travolta za Closer Weekly.

- Nastavite da pazite, nastavite da rastete i da se menjate. Nastavite da radite stvari sami, samo vas dvoje - posavetovala je glumica čitaoce ovog lista.

Keli se, inače, godinama suočavala s neprijatnim komentarima da ju je Travolta više puta prevario s maserima, kao i da je homoseksualac koji ju je koristio kao paravan. Nemali broj mladića optuživao ga je za seksualno uznemiravanje, a čak su je i pojedine poznate ličnosti o tome pričale kao o javnoj tajni. Čuvena Keri Fišer svojevremeno je izjavila da "svi znaju da je Džon Travolta gej".

Džon Travolta
foto: Profimedia

U septembru 2019. godine, Džon Travolta i Keli Preston proslavili su 28. godišnjicu braka, a oboje su jedno drugom na Instagramu uputili simpatične čestitke. Kelina poruka je glasila:

- Mom najdražem Džoniju, najboljem čoveku kojeg poznajem. Dao si mi nadu koju sam izgubila, voleo si me strpljivo i bezuslovno... Zasmejao si me jače nego bilo koje ljudsko biće... Podelili smo najlepše uspone i, ponekad, padove. Ti si tata iz snova i činiš život tako zabavnim. S tobom znam da ću uvek biti okej, šta god da se desi. Voleću te zauvek i potpuno.

Međutim, godinu dana kasnije, američki mediji su javili da je nakon dve godine lečenja od rajka dojke u tajnosti, glumica Keli Preston preminula. Ovu tragičnu vest potvrdio je njen životni saputnik i čovek njenog života.

- Teška srca vas obaveštavam da je moja prelepa supruga izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz našu ljubav i podršku. Porodica će zauvek biti zahvalna njenim divnim lekarima, kao i prijateljima koji su bili uz nju. Zauvek ćemo pamtiti Kelin život pun ljubavi - poručio je Travolta.

Džon Travolta
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada je izgubio roditelje, Džon Travolta je izjavio da nema veće tragedije od te, a onda ga je život demantovao.

- Mislio sam da je najteže u životu kada izgubiš roditelje, ali nije. Najteže je kada izgubiš dete - rekao je jednom prilikom Travolta, a njegovim tragedijama nije bilo kraja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs