ONA OKOM, ON SKOKOM: Od lečenog alkoholičara i ALJKAVOG PRELJUBNIKA uspela je da napravi čoveka po meri

Životna priča Bena Afleka puna je zanimljivih detalja, dok se posebno ističu njegove ljubavne afere.

Celebrities
10:41h Autor:
ONA OKOM, ON SKOKOM: Od lečenog alkoholičara i ALJKAVOG PRELJUBNIKA uspela je da napravi čoveka po meri
Životna priča Bena Afleka, Foto: Profimedia

Trebalo je da uđe u 50. godinu da bi konačno sredio svoj život i rešio se najvećeg životnog poroka. Naime, Ben Aflek može da se pohvali veoma uspešnom karijerom koju ništa nije uspelo da poljulja. Brak sa čuvenom Dženifer Lopez često je na meti raznih komentara i spekulacija, ali se čini da mu i te kako prija.

On je prošle godine oženio svoju staru/novu devojku Dženifer Lopez, sa kojom je pre mnogo godina bio na korak do braka. Par je raskinuo veridbu nakon Aflekove afere na momačkoj večeri, a Džej Lo je tek godinama kasnije uspela da pređe preko svega i pokloni njihovoj ljubavi drugu šansu.

Ben Aflek
Ben Aflekfoto: Profimedia

Još dok se zabavljao sa Džej Lo, upoznao je koleginicu Dženifer Garner, koju je oženio čim je raskinuo veridbu sa Lopezovom. Nije tajna da je u prethodnom braku sa Dženifer Garner sa kojom je dobio troje dece, pio, kockao se, bio na lekovima, a borbu protiv alkoholizma vodio je više od 20 godina. Nažalost, sve je započelo odrastanjem kraj oca koji je imao isti problem.

 Dženifer Garner i Ben Aflek
Dženifer Garner i Ben Aflekfoto: Profimedia

- Moj otac je bio alkoholičar... bio sam svestan toga kao dete. On je puno pio i bio je, kako se ono kaže, pravi alkoholičar. Pio bi po ceo dan - svaki dan. Moram mu odati priznanje za veliku borbu koju vodi već deset godina, koliko je trezan. Mislim da je to poprilično impresivno - kazao je jednom prilikom Aflek i dodao:

Ben Aflek
foto: Profimedia

- Uvek sam govorio da neću biti poput svog oca, a na kraju mi se upravo to dogodilo. Najgori deo alkoholizma je činjenica da i te kako možete uticati na živote sopstvene dece. Shvatio sam da će u jednom trenutku početi da me se stide. Zašto bi se moja deca crvenela zbog mojih postupaka pred svojim prijateljima u školi ili kasnije na fakultetu i poslu. Poslednjih godinu dana isključivo sam posvećen svojoj deci. Vozim ih u školu, na treninge, utakmice i u crkvu. I zaista uživam u tome.

Veliku podršku glumcu su dali i bliski prijatelji i usmerili ga na pravi put. Put je, kaže, trnovit, prepun uspona i padova, a nije mu pomogao ni raskid sa njujorškom scenaristkinjom Lidzi nakon čega se vratio starim lošim navikama. Nesrećan zbog propale ljubavi, okružio se pogrešnim društvom, često izlazio pa opet upao u probleme.

Ben Aflek, Dženifer Lopez
foto: Profimedia

I kada je ponovo stao na noge, uplovio je u vezu sa lepom glumicom Anom de Armas da bi ponovo romansa imala neslavan kraj, a glumac se ponovo obreo u "nebranom grožđu", sve dok se u njegov život nije vratila Džej Lo.

Zanimljivo je i da su ga menadžeri usmeravali, predlažući mu žene sa kojima će da se zabavlje, a sve zarad uspešne karijere. Sporadično je izlazio sa koleginicom Gvinet Paltrou od 1997-2000 i sa mnogim drugima, ali nakon što se 2018. godine razveo od Garnerove koju je varao sa dadiljo njihove dece, shvatio je da ipak želi da se vrati Lopezovoj.

Dženifer Lopez
foto: River / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Aflek je često u javnosti bio u zapuštenom izdanju, te se kroz medije provlačio u negativnom kontekstu, a sada mnogi komentarišu da je Dženifer Lopez od njega naprtavila čoveka, te da niko na njega nema jači uticaj od nje.

Dženifer Lopez, Ben Aflek
foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od trnja do zvezda

Ben Aflek, rođen je 15. avgusta 1972. godine u kalifornijskom gradu Berkeleju, a kad je imao tri godine, njegova porodica se preselila u Masačuset. Njegova majka En bila je učiteljica u osnovnoj školi sa diplomom sa Harvarda, dok je otac Timoti sanjao o tome da postane pisac, pa je zarađivao kao stolar, automehaničar, električar, konobar, ali i domar na Harvardu.

I dok je sa ocem prolazio najteže trenutke, zahvaljujući majci mogao je da uživa u pozorišnim predstavama. U tom periodu, on i brat, su počeli da odlaze na audicije za reklame i filmske uloge.

Ben Aflek
foto: Profimedia

Smatrajući da je gluma loš odabir, koji nema budućnosti, En je spremala sinu novac kako bi upisao fakultet i postao učitelj, što je smatrala mnogo boljim odabirom.

Sa 13 godina snimao je za dečiji TV program, tačnije dečje serije ‘The Voyage of the Mimi’ i ‘The Second Voyage of the Mimi’ u Meksiku, zahvaljujući čemu je naučio izvanredno da govori španski, a nakon što je upisao srednju školu Cambridge Rindge and Latin počeo je da glumiti u pozorištima.

Tada se zbližio s dve godine starijim studentom koji je sanjao iste snove, a kojeg je poznavao još kao osmogodišnjak. Reč je o Metu Dejmonu, a njihovo prijateljstvo obeležilo im je život - što privatno, što poslovno.

Naime Aflek i Dejmon imali su iste interese, pa su zajedno otišli u Njujork kako bi obilazili audicije, a sve zarađeno stavljali su na zajednički račun da bi imali čime da plaćaju avionske karte i smeštaj.

Nakon srednje škole Ben je nekoliko meseci studirao španski jezik na fakultetu u Vermontu, a sve kako bi bio bliže tadašnjoj devojci. Sa 18 godina preselio se u Los Anđeles gde je nastavio studije. Paralelno sa školovanjem, tražio je i ulogu koja će mu otvoriti vrata, a nije se libio ni režiranja studentskih filmova.

1 / 14 Foto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ništa značajno se na polju karijere nije dešavalo sve do 1997. kada je sa Metom Dejmonom snimio ‘Dobri Will Hunting’, film koji je bio prekretnica u njihovim karijerama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs