NEDA ARNERIĆ JE S 15 TAJNO VOLELA DUPLO STARIJEG: Do kraja života joj je bilo TEŠKO da priča o njemu, a evo i ZAŠTO

Neda Arnerić je uvek govorila o njemu sa puno poštovanja i uvek mu se divila!

Celebrities
21:59h Autor:
NEDA ARNERIĆ JE S 15 TAJNO VOLELA DUPLO STARIJEG: Do kraja života joj je bilo TEŠKO da priča o njemu, a evo i ZAŠTO
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Neda Arnerić bila je jedna od najistaknutijih srpskih glumica koja je ostavila dubok trag u jugoslovenskoj kinematografiji. O njenoj lepoti se i danas priča, a maetsralne uloge obožava i mnogo mlađa publika. Započela je karijeru u filmskoj industriji kao tinejdžerska zvezda sredinom 1960-ih. Njen prvi veliki uspeh bio je film "Kad budem mrtav i beo" (1967), koji ju je lansirao među zvezde.

Neda je ostvarila značajne uloge u brojnim filmskim ostvarenjima, od kojih su mnogi postali klasici jugoslovenske kinematografije. Neki od njenih najpoznatijih filmova uključuju "Balkan Ekspres" (1983), "Variola vera" (1982), "Otac na službenom putu" (1985) i "Glembajevi" (1988).

Neda Arnerić

Crvenokosa dama bila je poznata po svojoj sposobnosti da se lako prilagodi različitim žanrovima i da donese dubinu i autentičnost svojim likovima. Njen izražajan talenat, prefinjenost i emotivna snaga doprineli su njenom statusu jedne od najcjenjenijih glumica svog vremena. U karijeri dugoj 53 godine, snimila je više od 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.

Van sveta filma, Neda je takođe bila angažovana u teatarskim predstavama i ostvarila je uspehe na pozorišnoj sceni. Njena ljubav prema umetnosti bila je vidljiva u svakom njenom nastupu.

Bila je san mnogih muškaraca i vremenom je postala jedan od seks simbola Jugoslavije.

I dok su mnogi želeli da budu samo u njenom prisustvu i da provode vreme sa njom, Neda Arnerić je bila potajno zaljubljena u jednog pevača.

Upoznala ga je na snimanju filma "Višnja na Tašmajdanu" kada je imala samo 15 godina.

To je jedan od retkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa i to samo zato što je između nas stajala njegova umetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična – izjavila je Neda Arnerić jednom prilikom za Hello.

Kada je izgovarala ove reči, mislila je na pevača Arsena Dedića, a kako je rekla, bila je to neka vrsta platonske ljubavi.

– Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena – rekla je Neda.

1 / 7 Foto: Kurir / Dragan Kadić

Kako je ispričala, Arsen je voleo da bude osvajan i prepuštao se veoma lako.

Kad je bio mlad, pre Gabi, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dečje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne – rekla je Neda.

Kako je glumica svojevremeno ispričala, kod Arsena je izuzetno cenila što je uspeo da sačuva brak i što je odoleo svim izazovima.

– Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegov životni odabir i najveća ljubav, tu nema dileme – ispričala je Neda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs