DANAS BI DOLORES SLAVILA 42. ROĐENDAN: Glumica je poginula na istom mestu gde i Toše, a reči njene majke KIDAJU SRCE

Na današnji dan rođena je glumica Dolores Lambaša, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći, na istom mestu gde je poginuo i Toše Proeski.

Celebrities
11:36h Autor:
DANAS BI DOLORES SLAVILA 42. ROĐENDAN: Glumica je poginula na istom mestu gde i Toše, a reči njene majke KIDAJU SRCE
Lepa glumica poginula na istom mestu gde i Toše Proeski, Foto: Printscreen/youtube

Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je 23. oktobra 2013. godine od povreda zadobijenih nakon teške saobraćajne nesreće kod Slavonskog Broda, a u trenutku pogibije imala je samo 32 godine.

Dolores je rođena na današnji dan 1981. godine u Šibeniku, a odigrala je broje uloge u serijama i filmovima kao što su Odmori se, zaslužio se", "Zauvijek susjedi", "Najbolje godine"... Pohađala je solo pevanje, gitaru te istoriju muzike i dirigovanja.

Dolores je bila jedna od najlepših hrvatksih glumica
Dolores je bila jedna od najlepših hrvatksih glumica foto: Printscreen/youtube

Poslednje glumačko ostvarenje napravila je u seriji "Ruža vjetrova". Na snimanju serije zbližila se s kolegom Stojanom Matavuljem. Upravo on je bio za volanom tog kobnog dana kada je Dolores poginula, zbog toga je Matavulj osam meseci proveo u zatvoru.

Dolores se kobne večeri vraćala iz Beograda za Zagreb. Njen prvobitni plan bio je da sa kolegom Stojanom Matavuljem prespava u hotelu u Iloku, međutim, u poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju.

Nakon zabave sa prijateljima, Dolores i Stojan krenuli su put Zagreba. 23. oktobra 2013, u 6.45 ujutru, njihov automobil, koji je vozio Matavulj, sudario se sa drugim vozilom.

Glumac Stijan Matavulj bio je za volanom
Glumac Stijan Matavulj bio je za volanom foto: Printscreen/youtube

Od siline udarca oba vozila sletela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana, izletela je kroz prozor.

Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, Dolores je prevezena u bolnicu, gde je odmah operisana. Međutim, zbog težine njenih povreda lekari nisu bili optimistični. Samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku.

Nesreća u kojoj je tragično stradala Dolores Lambaša dogodila se na istoj deonici puta na kojoj je 6 godina ranije poginuo i Toše Proeski.

Njen privatan život konstantno je intrigirao javnost. Naime, Dolores je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima, a među njima su bili čuveni glumac Ivo Gregurević i Frano Lasić, koji posle tragedije nikada nije želeo da govori o svojoj bivšoj devojci.

Dolores je jedno vreme bila u vezi sa Franom Lasićem
Dolores je jedno vreme bila u vezi sa Franom Lasićem foto: Kurir/Nikola Anđić

Vest o njenoj smrti potresla je čitav region, a posebno potresna je poruka koju joj je majka ispisala na nadgrobnoj ploči: “Ti si jedina koju ne zaboravlja zavet, testament i amin. Ja sam deo tebe, satkana od niti koje vezuju, povezuju i obvezuju”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs