Priznati reditelj otkriva zašto već 40 godina snima filmove

Vudi Alen: Filmovi beg od morbidnih misli i strahova

Otkrivamo zbog čega je jedan od najpriznatijih američkih režisera, Vudi Alen, izjavio da je snimanje filmova za njega poput terapije
Celebrities 02.07.2013. - 18:47h

Slavni Vudi Alen brojne filmove, koje je režirao, vidi kao odličnu terapiju, uz pomoć koje izlazi na kraj sa svojim demonima. U intervjuu listu Wall Street Journal Vudi Alen je, govoreći o svojoj bogatoj karijeri i premijeri novog filma "Blue Jasmine", koji se uskoro očekuje, otkrio i neke pojedinosti poput načina na koji vodi audicije.

 

Na pitanje zašto posle 40 godina i dalje snima filmove, reditelj objašnjava: "U psihijatrijskim institucijama, pacijentima često daju da pletu korpe ili da se bave grnčarstvom. Za mene je pravljenje filmova kao terapija".

 

"Za mene nije zdravo kada ne snimam. Jer tada sedim sam sa svojim morbidnim mislima i strahovima", naveo je Alen.

 

"Snimanje deluje terapeutski, jer se suočavam sa problemima koje mogu da rešim, suprotno životnim zavrzlamama koje nemaju rešenje, ili je ono veoma loše. Uživam radeći, to je moj način da pletem korpe", kazao je reditelj.

 

Alen je objasnio i način na koji vrši odabir glumaca za svoje filmove. Razgovor uglavnom nikada ne traje duže od jedne minute, a u većini slučajeva glumci nisu čak ni pozvani da sednu.

 

"To je veoma neprijatno iskustvo, jer ne volim da opštim sa ljudima", kazao je Alen, dodajući da se tokom audicija često svađa sa Džulijet Tejlor, svojom dugogodišnjom direktorkom kastiga.

 

"Džulijet uvek traži da razgovaram sa glumcima. Ona misli da ljudi žele da pričaju, dok ja verujem da im lakne kada se sve brzo završi", istakao je on.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...