Priča se

NAJVEĆI SKANDALI ERE OJDANIĆA: Zavodio maloletnice, javno varao suprugu, a jednu muku nosi na srcu još od 19. godine!

Oženio se sa 19 godina, sa suprugom dobio troje deca, ali je uporedo varao gde god je stizalo, dok ga je ona čekala kod kuće, vodila motel, svirala i radila kao kuvarica

Celebrities
Autor:
NAJVEĆI SKANDALI ERE OJDANIĆA: Zavodio maloletnice, javno varao suprugu, a jednu muku nosi na srcu još od 19. godine!
Foto: ATA Images

Era Ojadanić je odrastao u siromašnoj porodici a prve pare je zaradio već sa osam godina kad je na dečjoj harmnici odsvirao užičko kolo i "moravac". Od sedamdesetih godina prošlog veka počinje da stiče popularnost, a kako je ispričao za Kurir, u to vreme je bio najpoznatiji pevač amater na celoj Ibarskoj magistrali i u njenoj okolini.

Tako je upoznao i svoju, sada pokojnu, suprugu Ljupku koja je, isto kao devojčica, svirala harmoniku. U braku sa njom Era je dobio troje dece.

"Jasmina je invalid od rođenja. O tome nisam imao potrebe nikada da pričam. Otkad se rodila, Jasmina živi sa mnom", ispričao je pevač. "Nju su babice na rođenju izvlačile na vakuum i... Odmalena je vreme provodila sa mojom majkom, baba Radina je, u stvari, nju odgajila više nego Ljupka, jer Ljupka je ovde radila godinama, ovde u motelu, tako je to bilo... Kada su je porađale, babice su bebi tom prilikom oštetile neki moždani nerv. Zbog oštećenja tog nerva ona ne može da govori kako treba, osamdeset posto je invalid. Jasmina je, znači, ostala invalid, ali hvala bogu nije invalid sto posto, da je nepokretna, u kolicima, da mora da koristi pelene, znaš već...

Hvala bogu nije tako, ona samo ima problem sa otežanim govorom. Ona osim toga fenomenalno funkcioniše. Šta da ti kažem sada kako mi je bilo, samo Bog i ja to znamo. Ljupka je bila dva meseca s njom u porodilištu i to je već bio problem. U 19. godini postajem tata i u tom trenutku uopšte ne znam kako da se nosim s tim, borim se... Pomirio sam se s tim, invalid - invalid, samo neka je živa. Pokretna je, sve obavlja sama u kući, pomaže mi... ja sam se pomirio sa sudbinom, ne daj bože, mogla je da umre..

Znači, tog trenutka kada sam pred kamerom, kada je mikrofon u ruci i kada krenem, ja sve ostalo stavljam sa strane... Sve! Kućne probleme, familijarne probleme, prijateljske probleme... Sve što se zove problem ostavljam totalno negde tamo, tamo daleko, daleko, daaaleekoo kraaaj mora... Šalim se malo, ali razumeš me. Znači, dok ne uradim to zbog čega sam došao na tu scenu i pred tu kameru, ja o problemima ne mislim. To sam ja, Era. Pevač i zabavljač. Pa, dobro, i šalabajzer, klovn. E, kad se ugase kamere i kad sam ja sa samim sobom - evo, ovo, da ti se zakunem, nikad dosad nisam pričao - ja sam čovek koji razmišlja o kući, domaćinstvu, porodici, mojoj zajednici, o onom što sam i što znaju samo moji najbliži."

Pored Jasmine, Era je sa pokojnom suprugom dobio i ćerku Milenu za koju on smatra da mu je najprivrženija, a najmlađi je sin Dragutin sa kojim drži restoran i motel „Era i sin“ koji se nalazi na Ibarskoj magistrali.

Dragutin ima sina koga je nazvao Andrija na šta je pevač veoma ponosan. U znak zahvalnosti je snaji ispunio želju i platio da ugradi silikone u grudi.

Iz vanbračnih zajednica ima dvoje dece, Andreasa i Bjanku, koje je finansijski obezbedio i koje je negova porodica prihvatila.

Era Ojdanić
foto: ATA Images

Supruga je vodila računa o njihovom domu u Stepojevcu i kuvala je u motelu dok ga je Era vodio i nastupao u zemlji i inostranstvu. Uprkos brojnim prevarama, njihov brak je trajao do oktobra 2009. godine kada je Ljupka iznenada preminula.

Pevač je za Svet izjavio da je ona bila temelj njihove porodice i kuće i da je smatra najboljom ženom koju je upoznao. Najvećom podrškom u životu smatra suprugu i majku koje su ga uvek branile od drugih. Pored restorana, ima apartmane u Crnoj Gori i uspešno se bavi poljoprivredom. U svom motelu organizuje „Izbor za mis lipovačkih noći“ koje je jedno od najstarijih izbora lepote u Srbiji. Svojim jedinim porokom smatra žene na koje troši mnogo novca.

Njegov moto je „Treba raditi, a i živeti“. Svestan je da, ako želi da nastavi da se bavi pevanjem, mora da spusti cenu nastupa jer je konkurencija ogromna. Više voli da radi nego da glumi veliku zvezdu koja ni sa kim ne može da postigne dogovor.

Iako je u intervjuu za Story izjavio da se više neće ženiti, 2014. godine je u Pulsonline najavio veridbu sa Dijanom Miladinović koja je 32 godine mlađa od pevača. Upoznali su se 1997. godine, ali pošto je ona bila jako mlada, a Era oženjen, svako je krenuo na svoju stranu.

Ponovo su se sreli 2013. godine kada ga je Dijana pozvala na rođendan svoje ćerke. Planirali su duetsku pesmu „Ljubav leči sve“ i veridbu na Zlatnoj obali u Australiji. Međutim, par meseci kasnije za Alo je rekao da je srećan jer Dijana više nije deo njegovog života. Kao razlog njihovog rastanka naveo je to što nije imala energije da ga prati ni u ljubavi, ni u životu. Misli da je ona nezahvalna žena na koju je potrošio 9.000 evra. Era sebe smatra najvećim ženskarošem i zavodnikom na estradi na koga se žene, jednostavno, lepe. Ne krije svoju strast prema mlađim devojkama i nema nameru da se u skorije vreme smiri. Pored porodice, ponosan je na karijeru koja traje više od pet decenija i koju su obeležili brojni hitovi, piše Biografija.org

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs