zvuči savršeno

MALO KO ZNA DA JE OVO PRAVO IME HELEN MIREN (76): Slavna oskarovka ima aristokratsko poreklo!


Festival pre festivala, tako je prozvana revija kuće „Dolce & Gabbana“ u Veneciji, koja je održana dva dana pre početka „Mostre“.

Celebrities
Autor:
MALO KO ZNA DA JE OVO PRAVO IME HELEN MIREN (76): Slavna oskarovka ima aristokratsko poreklo!
Foto: Profimedia

Na modni spektakl pohrlila su mnoga poznata lica i filmske dive, među kojima i Dženifer Lopez, Monika Beluči, Lejdi Gaga i Šeron Stoun, a izdanje koje je „pokupilo“ najviše pogleda ponela je holivudska veteranka Helen Miren (76).

Britanska glumica, koja vrlo rado krši uvrežena modna pravila predviđena za gospođe u poznijem životnom dobu, odlučila se za odvažnu kombinaciju – raskošnu haljinu sa printom renesansnih slika i korsetom u koje je utkano drago kamenje.

U nekom trenutku tokom predstavljanja kolekcije „Alta moda“ na Trgu svetog Marka čak je zaplesala sa Vinom Dizelom, partnerom iz akcione franšize „Fast and Furious“.

Oskarovka“ je od kraljice Elizabete dobila titulu dame, ali to nije bilo samo zahvaljujući njenim umetničkim dostignućima. Naime, Helen Miren je damsku eleganciju i prefinjenost nasledila zajedno sa aristokratskim poreklom, na kojem nikad nije insistirala. Štaviše, malo ko zna da pravo ime vitalne sedamdesetšestogodišnje zvezde glasi Jelena Lidija Vasiljevna Mironova.

Rođena je u Londonu, u porodici ruskih emigranata. Njen deda Pjotr bio je oficir u vojsci cara Nikolaja II Romanova, a posle Oktobarske revolucije prebegao je u Englesku.

Interesantno je i da se grofovska porodica njene prabake pominje u Tolstojevom romanu „Rat i mir“. Sa željom da se na trenutak vrati korenima, Helen je pre dve godine u Rusiji snimala seriju o Katarini Velikoj, gde je igrala naslovnu ulogu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs