LJILJANA NIKOLOVSKA

BIVŠA JUGOSLAVIJA OBOŽAVALA JE PRVU PEVAČICU MAGAZINA, A ONDA JE 90-IH NESTALA: Evo gde je danas i kako izgleda! (FOTO)

Lepota, šarm i osmeh Ljiljane Nikolovske, prvog vokala grupe Magazin, nikoga nisu ostavljali ravnodušnim

Celebrities
Autor:
BIVŠA JUGOSLAVIJA OBOŽAVALA JE PRVU PEVAČICU MAGAZINA, A ONDA JE 90-IH NESTALA: Evo gde je danas i kako izgleda! (FOTO)
Foto: PrintscreenJutjub/Magazin Kokolo

Ljiljana Nikolovska, prva pevačica "Magazina" pravila je dar-mar na muzičkoj sceni 80-ih, a mnogi je i danas smatraju jednom od najboljih vokala koji je ova hrvatska grupa ikada imala.

Ljiljana je u popularnoj grupi bila od 1983. do 1989. godine, snimila je sedam albuma i otpevala je neke od najvećih hitova poput, "Tamara", "Kokolo", "Piši mi", "Ti si želja mog života", "Tri sam ti zime šaptala ime" ...

Rođena je Splićanka, a njeni roditelji Vera i Boro su poreklom makedonske nacionalnosti.

Ljiljana je iz Hrvatske i Jugoslavije otišla početkom ratnih 1990-ih te danas živi u kalifornijskom gradu San Pedru u Americi. U srećnom je braku od 1993. godine sa suprugom Peteom Mazichem, koji je takođe muzičar, a imaju sina.

“Čak i kad sam otišla, 1989., meni su prve tri godine kuferi bili spakirani, ready to go za doći doma, međutim stjecajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam i mama tamo (u Americi)”, rekla je svojevremeno.

- Sin Toni ima 20 godina i na drugoj je godini koledža, a suprug Pete Mazich je vrhunski glazbenik. Imamo svoj glazbeni studio u kojem zajedno radimo. Imamo i vrt s jako puno voća i povrća, stabala na velikom komadu zemlje, tako da smo baš sretni. A studio je zauzet 24/7, imamo posla preko glave, ne stignem nekad ni jesti, rekla je prošle godine za Radio Dalmaciju.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs