Otkrila

Marija Šerifović: Podržavam Končitu!

Ako je Končita ono što narod voli, a očigledno da jeste, onda ima moju punu podršku i poštovanje, kaže Marija Šerifović
Celebrities
01:32h Autor:
Marija Šerifović: Podržavam Končitu!
Foto: Kurir/Zorana Jevtić

Nekoliko minuta nakon što je trijumfovala na najvećem evropskom muzičkom takmičenju, predstavnica Austrije Končita Vurst se kroz suze obratila predstavnicima medija.

"Oduvek sam želela da postanem deo evrovizijske porodice, jer je ona sinonim za toleranciju. Sanjam da živim u svetu u kom neće suditi po seksualnoj orijentaciji", rekla je ona.

Marija Šerifović, jedina srpska evrovizijska pobednica, koja je nedavno javnosti priznala da je naklonjena svom polu, kaže da podržava Končitu.

"Ako je Končita ono što narod voli, a očigledno da jeste, onda ima moju punu podršku i poštovanje", kaže Marija i dodaje da pobeda ove transrodne osobe ne zaslužuje samo uvažavanje pojedinca, već i celog sveta.

"Budući da na Evroviziji ne glasa nekoliko hiljada ljudi, već cela Evropa, njena pobeda zaista zaslužuje uvažavanje svih. Očigledno da svet popušta prema osobama kakva je Končita", kaže Šerifovićeva.

I austrijski predsednik Hajnc Fišer ocenio je da Končitina pobeda predstavlja pobedu tolerancije u Evropi.

"To nije samo pobeda Austrije već iznad svega raznolikosti i tolerancije u Evropi", rekao je on.

Ovoj “ženi s bradom”, rođenoj kao Tomas Nojvirt, čestitala je većina austrijskih političkih stranaka osim desničarske Slobodarske partije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs