ŽIVOT NA SELU

BANE TOMAŠEVIĆ: Gajim kokoške, svinje i ovce! Imam svoju baštu i nije mi teško da sve radim!

Poznati glumac i njegova supruga, nekadašnja manekenka Jelena uživaju u životu okruženi prirodom

Celebrities
Autor:
BANE TOMAŠEVIĆ: Gajim kokoške, svinje i ovce! Imam svoju baštu i nije mi teško da sve radim!
Foto: Kurir/Sonja Spasić

Glumac Branislav Bane Tomašević otkrio je da je jedva čekao da se vrati glumi, ali da sa suprugom Jelenom i njihova tri sina dane provodi kvalitetno i diše punim plućima u gazdinstvu koje poseduju u selu nadomak Gornjeg Milanovca.

U selu sam trenutno i baš dok pričam sa vama deca me dozivaju, viču: “Ručak!”. Ovde je jedna posebna dimenzija života, pravi život! Imam kontakt sa prirodom, bez buke i haosa. Gledam svoje kokoške, prvi put sam ih pustio u prirodu. Kupio sam 40 pilića i podgajio ih, pravi su, divlji, oni što šetaju po dvorištu i kljucaju - priča glumac zadovoljno i objašnjava da je od malih nogu navinkut na selo i rad:

- Gajim životinje, imam svinje i ovce takođe. Imam svoju baštu, paradajz, krastavac, tikvice. Nije mi teško da sve radim, u detinjstvu sam dolazio na selo kod bake i dete, oduvek sam voleo tu da boravim. Kada sam ovde nema stresa uopšte. Čim čovek sedne u auto i 30 metara napravi nešto se desi, odmah neka nervoza. Ovde je to drugačije.

Bane kaže i da mu je poražavajuća činjenica da je priroda toliko zagađena:

Ljudi treba da se vrate prirodi, da ekološku svest probude, da nauče da bolje brinu o prirodi. Toliko je sve zagađeno i smeće je na sve strane, angažujemo decu da čistimo divlje deponije i sav taj haos sređujemo.

Bane ponosno otkriva da njegovi naslednici vole da borave na selu, kao i da su mu velika pomoć oko posla:

- Uključeni su u sve obaveze, košenje, branje voća, hranjenje životinje. Socijalizovani su i imaju drugare i ovde, kad odu u Beograd i tamo imaju društvo. Mislim da je bitno i važno da deca imaju širinu, da uče i istražuju.

Pored posla u selu, Tomašević se nakon duge pauze zbog pandemije vratio i glumi, što ga čini posebno srećnim.

Imao sam gostovanje u Ubu sa predstavom “Dobar čovek”, u kojoj glumim sa Vesnom Stanković i Ljiljanom Blagojević, u toku je letnji festival. Bilo je divno posle gotovo devet meseci biti ponovo na sceni, niko od nas nije očekivao da će tako dugo da traje pandemija - priča glumac i dodaje:

Završili smo sa snimanjem pete sezone “Ubica mog oca”, Miša Zvornik je naravno preživeo i nastavlja svoju misiju. Publika je zaista zavolela tu seriju i vezali su se za likove, rekao bih da Ubice imaju priču i da je serija otvorila potpuno neku novu dimenziju u kinematografiji. Sama ta ideja da nikad ne možete da znate u kom smeru će nešto da se odvija je počela upravo od Ubica.

Što se tiče daljih poslova i projekata, Branislav kaže da je u ovom trenutku nezahvalno planirati:

- Imam puno planova i želja, ali ne volim da pričam o njima dok se ne realizuju. A trenutak je takav da ne možemo baš ni da planiramo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs