ZA NJIM UMIRU ŽENE ŠIROM PLANETE

VODI MIRAN PORODIČAN ŽIVOT, NE PRISTAJE NA GLUPOSTI: 8 stvari koje niste znali o Madsu Mikelsenu! (FOTO)

Njegove oštre crte lica uz glumačko umeće obezbedile su mu u Holivudu uloge ćutljivih, surovih muškaraca i kao takvog ga je upoznao ceo svet, ali šarmantni Mads Mikelsen je, kada se kamere isključe, sasvim običan čovek koji iznad svega ceni večeri koje provede u porodičnom domu.

Celebrities
Autor:
VODI MIRAN PORODIČAN ŽIVOT, NE PRISTAJE NA GLUPOSTI: 8 stvari koje niste znali o Madsu Mikelsenu! (FOTO)
Mads Makelsen, Foto: Profimedia

Mads Mikelsen (55) uvek je bio u centru pažnje zbog svog zanimljivog i atraktivnog izgleda, što su primetili i brojni magazini koji ga svrstavaju u najprivlačnije muškarce na planeti. Dok je u Holivudu cenjen kao glumac, u Danskoj, pa poslednjih godina i u Evropi, mnogo je više od toga: postao je velika zvezda, aksiom danske kinematografije. 1. Vodi miran porodičan život Sasvim suprotno njegovim ulogama, Mikelsen vodi miran porodični život. S koreografkinjom Hanom Jakobsen je od 1987. godine, a u braku od 2000. Dobili su dvoje dece: sina Karla 1997. i ćerku Violu 1992. Žive u Kopenhagenu. 2. Voli večeri kod kuće Šarmantni Mads Mikelsen je, kada se kamere isključe, sasvim običan čovek koji iznad svega ceni večeri koje provede u porodičnom domu. 3. Ne pristaje na gluposti Mikelsen je jednom prilikom otkrio da je imao užasna iskustva na audicijama, a na audiciji za ulogu u filmu "Fantastična četvorka", glumca su zamolili da izduži ruke kao da je čovek od gume, nakon čega je samo izašao iz prostorije.

4. Pije samo pivo Iako smo u brojnim ulogama imućnih negativaca često viđali kako ispija žestoka pića, Mads Mikelsen privatno pije isključivo pivo, a razlog je, kako je jednom istakao, to što ga viski podseća na devojke koje stavljaju parfem iako se pre toga nisu istuširale. 5. Idol mu je Brus Li Slavni Danac odrastao je na akcionim filmovima, a posebno je cenio Brusa Lija, kog smatra svojim najvećim idolom. Omiljeni Lijev film mu je "Igra smrti", ostvarenje koje legendarni glumac i majstor borilačkih veština nije završio, ali ga Mikelsen ceni i zbog zanimljivih akcionih scena. 6. Nije znao ko je Rijana Spot Rijanin za pesmu "B***h Better Have My Money", u kojoj glumi Mads Mikelsen danas je opšte poznat. Ispostavilo se, međutim, da glumac nije imao pojma ko mu je ponudio da se pojavi u spotu sve dok mu deca nisu održala lekciju o pop kulturi i izrazila nevericu zbog njegove neupućenosti. 7. Trenirao gimnastiku, bio baletan

U mladosti je trenirao gimnastiku, hteo da se bavi i atletikom, ali je onda upisao baletsku akademiju u Švedskoj. Tokom godina igranja, upoznao je svoju suprugu. Bio je profesionalni igrač skoro celu deceniju, dok nije napustio tu profesiju da bi se posvetio izučavanju drame i glume i opredelio za glumu. 8. Odan Kopenhagenu, voli Majorku

Ceo svoj život živi u Kopenhagenu, osim kraćeg perioda kada se sa porodicom zbog snimanja filma preselio u Toronto. Kuću ima i na Majorci, koju je prvi put posetio kasnih 90-ih godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs