Borba

Hju Džekman operisao rak kože: Molim vas koristite kremu za sunčanje!

Glumac je po drugi put operisao rak kože i ovim putem je apelovao na sve ljude da koriste zaštitne kreme prilikom izlaganja suncu
Celebrities
01:24h Autor:
Hju Džekman operisao rak kože: Molim vas koristite kremu za sunčanje!
Foto: Hju Džekman/Instagram

Hju Džekman (45) pozvao je sve da nanose kremu za sunčanje nakon što je bio na još jednom zahvatu uklanjanja tumora kože sa nosa.

- Još jedan tumor. Sad ga više nema. Hvala dr. Albom i dr. Arian. Molim vas, molim vas, nanosite kremu za sunčanje - upozorio je glumac na svom Inastagram profilu.

Objavio je i fotografiju na kojoj je pokazao flaster na nosu zalijeplijen preko mjesta na kojemu je bio karcinom bazalnih stanica. Australcu je prvi put tumor otkriven u 2013. godini na istom mestu i tada ga je operisao.

Karcinom bazalnih stanica manifestuje se putem tankih, obojenih mrlja na koži i sjajne površine koja se, poput aktinične keratoze, javlja naročito na licu. Karcinom bazalnih stanica koji nastaje u najdubljim slojevima epidermisa često raste godinama bez ikakvog osećaja nelagodnosti. Ukoliko se ne leči, raste dublje u tkivo gde uništava temeljne strukture. Obično ne metastazira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs